Artikel top billede

Foto fra Twitter.

Snapchat fjerner ansigtsfilter efter heftige anklager om racisme

Et nyt ansigtsfilter på det sociale medie Snapchat er blevet kritiseret for at være racistisk og give et stereotypisk billede af asiater. Læs her, hvordan Snapchat reagerer på kritikken.

Folk på sociale medier har i løbet af sommeren næppe undgået at lægge mærke til, hvordan flere og flere, nok især kvinder, toner frem med en digital blomsterkrans om hovedet.

Denne blomsterkrone er fremkommet via et filter i det populære sociale medie Snapchat, som har millionvis af brugere verden over.

Nu har Snapchat så udsendt et nyt filter, der dog hurtigt er blevet kritiseret sønder og sammen på blandt andet Twitter.

Problemet med det nye ansigtsfilter er ifølge kritikerne, at det giver en stereotyp og racistisk afbildning af asiater med smalle øjne og store tænder.

Ansigtsfiltret bliver blandt kritikkerne kaldt for 'yellowface'.

Dermed er det nært beslægtet med eksempelvis det såkaldte 'blackface', som er et sortmalet ansigt brugt af ikke-sorte fra en tid, hvor det hovedsageligt var hvide personer, der optrådte som sorte på teater og i tidlige film.

Snapchat fjerner filtret

Blandt andre er filtret faldet Twitter-brugeren grace for brystet, og hun har sendt følgende tweet til Snapchat:

(Snapchat, vil I fortælle mig, hvorfor I troede, at dette yellowface var ok?)

Ovenpå kritikken har Snapchat fjernet filtret fra sit arsenal af digitale ansigtsmasker.

Det sociale medie har samtidig adresseret problematikken med en forklaring om, at det kritiserede ansigtsfilter var inspireret af den japanske tegne-stil anime.

"Det anime-inspirerede filter er fjernet, og det vil ikke komme tilbage. Vores filtre er beregnet til at være legende og aldrig fornærme nogen," forklarer Snapchat til en lang række medier herunder The Telegraph.

Tidligere på året røg Snapchat ud i problemer med et andet filter, der skulle få ens portræt til at ligne den afdøde reggae-sanger Bob Marley.

Læs også: 
Dansk it-direktør efter vild shit-storm over spil: "Det er rent pøbelvælde på sociale medier"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere