Artikel top billede

Foto fra Twitter.

Snapchat fjerner ansigtsfilter efter heftige anklager om racisme

Et nyt ansigtsfilter på det sociale medie Snapchat er blevet kritiseret for at være racistisk og give et stereotypisk billede af asiater. Læs her, hvordan Snapchat reagerer på kritikken.

Folk på sociale medier har i løbet af sommeren næppe undgået at lægge mærke til, hvordan flere og flere, nok især kvinder, toner frem med en digital blomsterkrans om hovedet.

Denne blomsterkrone er fremkommet via et filter i det populære sociale medie Snapchat, som har millionvis af brugere verden over.

Nu har Snapchat så udsendt et nyt filter, der dog hurtigt er blevet kritiseret sønder og sammen på blandt andet Twitter.

Problemet med det nye ansigtsfilter er ifølge kritikerne, at det giver en stereotyp og racistisk afbildning af asiater med smalle øjne og store tænder.

Ansigtsfiltret bliver blandt kritikkerne kaldt for 'yellowface'.

Dermed er det nært beslægtet med eksempelvis det såkaldte 'blackface', som er et sortmalet ansigt brugt af ikke-sorte fra en tid, hvor det hovedsageligt var hvide personer, der optrådte som sorte på teater og i tidlige film.

Snapchat fjerner filtret

Blandt andre er filtret faldet Twitter-brugeren grace for brystet, og hun har sendt følgende tweet til Snapchat:

(Snapchat, vil I fortælle mig, hvorfor I troede, at dette yellowface var ok?)

Ovenpå kritikken har Snapchat fjernet filtret fra sit arsenal af digitale ansigtsmasker.

Det sociale medie har samtidig adresseret problematikken med en forklaring om, at det kritiserede ansigtsfilter var inspireret af den japanske tegne-stil anime.

"Det anime-inspirerede filter er fjernet, og det vil ikke komme tilbage. Vores filtre er beregnet til at være legende og aldrig fornærme nogen," forklarer Snapchat til en lang række medier herunder The Telegraph.

Tidligere på året røg Snapchat ud i problemer med et andet filter, der skulle få ens portræt til at ligne den afdøde reggae-sanger Bob Marley.

Læs også: 
Dansk it-direktør efter vild shit-storm over spil: "Det er rent pøbelvælde på sociale medier"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere