Artikel top billede

Verdens bedste aktie-investor køber massivt op i Apple: Ser store muligheder i Apples krise

Den verdensberømte investor Warren Buffet, der er blandt verdens rigeste mennesker, øjner store muligheder i Apples nuværende nedtur og køber massivt op ad aktien.

Den amerikanske super-investor Warren Buffet, hvis næse for investeringer har gjort ham til en af verdens rigeste mennesker, køber massivt op i Apple-aktier.

Det sker i en tid, hvor Apple ellers på flere fronter oplever den største krise i mange år og den første tilbagegang i forretningen i 13 år.

Omsætningen er i det seneste kvartal således dykket med hele 15 procent. Mest alvorligt ser det ud på det vigtige kinesiske marked, hvor Apple er gået 29 procent tilbage på omsætningen.

Samtidig buldrer Facebook og Google frem. Det kan du læse mere om her: Derfor taber Apple terræn, mens Facebook og Google buldrer frem

Ingen grund til uro, mener Buffet

Men der er ingen grund til at tro, at Apples krise er vedvarende, mener Warren Buffet.

Hans selskab, Berkshire Hathaway, har i den seneste tid købt massivt op af Apple-aktier. Selskabet meddeler, at det har øget dets investeringer i Apple med 55 procent.

Berkshire Hathaway har således i de seneste måneder - fra udgangen af marts til udgangen af juni - opkøbt 5,42 millioner Apple-aktier, hvilket betyder, at selskabet nu ejer 15,23 millioner Apple-aktier.

De har en samlet værdi på godt 9,7 milliarder kroner.

Andre sælger ud

Opkøbene kommer samtidig med, at andre af kendte private investorer sælger ud af deres Apple-aktier, som de ikke længere tror på.

Det gælder ikke mindst Carl Icahn, der i april solgte alle sine 53 millioner Apple-aktier. Det svarer til næsten en procent af selskabet.

Carl Icahn begrundede det pludselige salg med, at han på grund af Apple udfordringer i Kina var bekymret for Apples fremtid - ikke mindst fordi Apple-aktiens kurs er faldet med 20 procent i det seneste år.

Det kan du læse mere om her: Storinvestor bekymret for Apples fremtid: Sælger alle sine 53 millioner Apple-aktier

Investerer langsigtet

Den holdning deler Warren Buffet ikke.

Han er kendt for at investere langsigtet og massivt, og han ser fortsat potentiale i Apple.

Hans investerings-strategi og næse for gode aktier med stort potentiale har gjort ham til en af verdens mest indflydelsesrige investorer, hvis investeringer bliver fulgt nøje af store dele af markedet.

Hans interesse for Apple har da også omgående afsmittende virkning: Apple-aktien steg 3,7 procent umiddelbart efter Berkshire overraskende meddelte, at det havde opkøbt yderligere i Apple.

Læs også:

Apples omsætning og indtjening styrtdykker - salg af iPhone falder med stor hast

Apple og Samsung dominerer i Danmark og Norden - men kæmper nu med markant nedtur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere