Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Verdens bedste aktie-investor køber massivt op i Apple: Ser store muligheder i Apples krise

Den verdensberømte investor Warren Buffet, der er blandt verdens rigeste mennesker, øjner store muligheder i Apples nuværende nedtur og køber massivt op ad aktien.

Den amerikanske super-investor Warren Buffet, hvis næse for investeringer har gjort ham til en af verdens rigeste mennesker, køber massivt op i Apple-aktier.

Det sker i en tid, hvor Apple ellers på flere fronter oplever den største krise i mange år og den første tilbagegang i forretningen i 13 år.

Omsætningen er i det seneste kvartal således dykket med hele 15 procent. Mest alvorligt ser det ud på det vigtige kinesiske marked, hvor Apple er gået 29 procent tilbage på omsætningen.

Samtidig buldrer Facebook og Google frem. Det kan du læse mere om her: Derfor taber Apple terræn, mens Facebook og Google buldrer frem

Ingen grund til uro, mener Buffet

Men der er ingen grund til at tro, at Apples krise er vedvarende, mener Warren Buffet.

Hans selskab, Berkshire Hathaway, har i den seneste tid købt massivt op af Apple-aktier. Selskabet meddeler, at det har øget dets investeringer i Apple med 55 procent.

Berkshire Hathaway har således i de seneste måneder - fra udgangen af marts til udgangen af juni - opkøbt 5,42 millioner Apple-aktier, hvilket betyder, at selskabet nu ejer 15,23 millioner Apple-aktier.

De har en samlet værdi på godt 9,7 milliarder kroner.

Andre sælger ud

Opkøbene kommer samtidig med, at andre af kendte private investorer sælger ud af deres Apple-aktier, som de ikke længere tror på.

Det gælder ikke mindst Carl Icahn, der i april solgte alle sine 53 millioner Apple-aktier. Det svarer til næsten en procent af selskabet.

Carl Icahn begrundede det pludselige salg med, at han på grund af Apple udfordringer i Kina var bekymret for Apples fremtid - ikke mindst fordi Apple-aktiens kurs er faldet med 20 procent i det seneste år.

Det kan du læse mere om her: Storinvestor bekymret for Apples fremtid: Sælger alle sine 53 millioner Apple-aktier

Investerer langsigtet

Den holdning deler Warren Buffet ikke.

Han er kendt for at investere langsigtet og massivt, og han ser fortsat potentiale i Apple.

Hans investerings-strategi og næse for gode aktier med stort potentiale har gjort ham til en af verdens mest indflydelsesrige investorer, hvis investeringer bliver fulgt nøje af store dele af markedet.

Hans interesse for Apple har da også omgående afsmittende virkning: Apple-aktien steg 3,7 procent umiddelbart efter Berkshire overraskende meddelte, at det havde opkøbt yderligere i Apple.

Læs også:

Apples omsætning og indtjening styrtdykker - salg af iPhone falder med stor hast

Apple og Samsung dominerer i Danmark og Norden - men kæmper nu med markant nedtur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere