Verdens bedste aktie-investor køber massivt op i Apple: Ser store muligheder i Apples krise

Den verdensberømte investor Warren Buffet, der er blandt verdens rigeste mennesker, øjner store muligheder i Apples nuværende nedtur og køber massivt op ad aktien.

Den amerikanske super-investor Warren Buffet, hvis næse for investeringer har gjort ham til en af verdens rigeste mennesker, køber massivt op i Apple-aktier.

Det sker i en tid, hvor Apple ellers på flere fronter oplever den største krise i mange år og den første tilbagegang i forretningen i 13 år.

Omsætningen er i det seneste kvartal således dykket med hele 15 procent. Mest alvorligt ser det ud på det vigtige kinesiske marked, hvor Apple er gået 29 procent tilbage på omsætningen.

Samtidig buldrer Facebook og Google frem. Det kan du læse mere om her: Derfor taber Apple terræn, mens Facebook og Google buldrer frem

Ingen grund til uro, mener Buffet
Men der er ingen grund til at tro, at Apples krise er vedvarende, mener Warren Buffet.

Hans selskab, Berkshire Hathaway, har i den seneste tid købt massivt op af Apple-aktier. Selskabet meddeler, at det har øget dets investeringer i Apple med 55 procent.

Berkshire Hathaway har således i de seneste måneder - fra udgangen af marts til udgangen af juni - opkøbt 5,42 millioner Apple-aktier, hvilket betyder, at selskabet nu ejer 15,23 millioner Apple-aktier.

De har en samlet værdi på godt 9,7 milliarder kroner.

Andre sælger ud
Opkøbene kommer samtidig med, at andre af kendte private investorer sælger ud af deres Apple-aktier, som de ikke længere tror på.

Det gælder ikke mindst Carl Icahn, der i april solgte alle sine 53 millioner Apple-aktier. Det svarer til næsten en procent af selskabet.

Carl Icahn begrundede det pludselige salg med, at han på grund af Apple udfordringer i Kina var bekymret for Apples fremtid - ikke mindst fordi Apple-aktiens kurs er faldet med 20 procent i det seneste år.

Det kan du læse mere om her: Storinvestor bekymret for Apples fremtid: Sælger alle sine 53 millioner Apple-aktier

Investerer langsigtet
Den holdning deler Warren Buffet ikke.

Han er kendt for at investere langsigtet og massivt, og han ser fortsat potentiale i Apple.

Hans investerings-strategi og næse for gode aktier med stort potentiale har gjort ham til en af verdens mest indflydelsesrige investorer, hvis investeringer bliver fulgt nøje af store dele af markedet.

Hans interesse for Apple har da også omgående afsmittende virkning: Apple-aktien steg 3,7 procent umiddelbart efter Berkshire overraskende meddelte, at det havde opkøbt yderligere i Apple.

Læs også:

Apples omsætning og indtjening styrtdykker - salg af iPhone falder med stor hast

Apple og Samsung dominerer i Danmark og Norden - men kæmper nu med markant nedturYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.