Artikel top billede

Foto: Berit Hvassum. (Foto: Bornholms Efterskole/Berit Hvassum)

Danske skoler ramt af it-problemer: Pressede switche får systemet til at gå i sort

De it-systemer, der skal gøre folkeskolerne i Aalborg digitale, er gået i hegnet efter skolestarten. De kunne ikke holde til, at eleverne kom på netværket.

Elever og lærere på Aalborgs folkeskoler skal til at finde blyant og papir frem igen her til skolestarten.

It-systemerne på kommunens skoler er nemlig ikke tilgængelige på grund af netværks-bøvl.

Det skriver Folkeskolen.dk.

"Lærerne har arbejdet med at klargøre undervisningen på de digitale platforme en uge før, eleverne startede, men systemet kunne ikke holde til, at eleverne også kom på. De første, der logger på om morgenen kan godt komme på internettet, men resten kan ikke," fortæller Per Marshall, lærer på folkeskolen Seminarieskolen i Aalborg til Folkeskolen.dk.

Det er lidt ærgerligt for undervisningen og forberedelsen, da kommunens skoler er helt digitale og derfor uden almindelige papir-bøger.

Læs også: Dansk opfinder har fået fiks ide: Sådan kan du fjerne irriterende mobiler fra klasselokalet

It-chefen: Software- og switch-problemer
Ifølge it-chefen i Aalborg Kommune består problemerne i, at de switche, der anvendes i netværket, ikke kan følge med på kapacitetssiden.

"Vi forsøgte i går at opdatere softwaren på disse (switche, red.), og det så umiddelbart ud til, at det løste problemet. Desværre er problemerne opstået igen her til morgen efterhånden, som eleverne er logget på," skriver it-chef Erik Balk Mouritsen i en mail til skolerne, som Folkeskolen.dk er i besiddelse af.

Han kan ikke give en tidsramme for, hvornår problemerne er løst, men it-holdet er i gang med at undersøge, om det er muligt at udskifte de problematiske hardwareenheder, hvilket forventes at tage et par dage.

I mellemtiden er der så dømt papir og blyant til eleverne - som dengang da far var dreng.

Læs også:

Dansk skole med 2.500 elever sværger til iPad: "Vores studerende kommer aldrig til at bruge en bærbar igen"

5.100 virtuelle skole-pc'er presset i knæ

Dansk opfinder har fået fiks ide: Sådan kan du fjerne irriterende mobiler fra klasselokalet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere