Foto: Berit Hvassum.

Danske skoler ramt af it-problemer: Pressede switche får systemet til at gå i sort

De it-systemer, der skal gøre folkeskolerne i Aalborg digitale, er gået i hegnet efter skolestarten. De kunne ikke holde til, at eleverne kom på netværket.

Elever og lærere på Aalborgs folkeskoler skal til at finde blyant og papir frem igen her til skolestarten.

It-systemerne på kommunens skoler er nemlig ikke tilgængelige på grund af netværks-bøvl.

Det skriver Folkeskolen.dk.

"Lærerne har arbejdet med at klargøre undervisningen på de digitale platforme en uge før, eleverne startede, men systemet kunne ikke holde til, at eleverne også kom på. De første, der logger på om morgenen kan godt komme på internettet, men resten kan ikke," fortæller Per Marshall, lærer på folkeskolen Seminarieskolen i Aalborg til Folkeskolen.dk.

Det er lidt ærgerligt for undervisningen og forberedelsen, da kommunens skoler er helt digitale og derfor uden almindelige papir-bøger.

Læs også: Dansk opfinder har fået fiks ide: Sådan kan du fjerne irriterende mobiler fra klasselokalet

It-chefen: Software- og switch-problemer
Ifølge it-chefen i Aalborg Kommune består problemerne i, at de switche, der anvendes i netværket, ikke kan følge med på kapacitetssiden.

"Vi forsøgte i går at opdatere softwaren på disse (switche, red.), og det så umiddelbart ud til, at det løste problemet. Desværre er problemerne opstået igen her til morgen efterhånden, som eleverne er logget på," skriver it-chef Erik Balk Mouritsen i en mail til skolerne, som Folkeskolen.dk er i besiddelse af.

Han kan ikke give en tidsramme for, hvornår problemerne er løst, men it-holdet er i gang med at undersøge, om det er muligt at udskifte de problematiske hardwareenheder, hvilket forventes at tage et par dage.

I mellemtiden er der så dømt papir og blyant til eleverne - som dengang da far var dreng.

Læs også:

Dansk skole med 2.500 elever sværger til iPad: "Vores studerende kommer aldrig til at bruge en bærbar igen"

5.100 virtuelle skole-pc'er presset i knæ

Dansk opfinder har fået fiks ide: Sådan kan du fjerne irriterende mobiler fra klasselokalet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.