Artikel top billede

Foto: Berit Hvassum.

Danske skoler ramt af it-problemer: Pressede switche får systemet til at gå i sort

De it-systemer, der skal gøre folkeskolerne i Aalborg digitale, er gået i hegnet efter skolestarten. De kunne ikke holde til, at eleverne kom på netværket.

Elever og lærere på Aalborgs folkeskoler skal til at finde blyant og papir frem igen her til skolestarten.

It-systemerne på kommunens skoler er nemlig ikke tilgængelige på grund af netværks-bøvl.

Det skriver Folkeskolen.dk.

"Lærerne har arbejdet med at klargøre undervisningen på de digitale platforme en uge før, eleverne startede, men systemet kunne ikke holde til, at eleverne også kom på. De første, der logger på om morgenen kan godt komme på internettet, men resten kan ikke," fortæller Per Marshall, lærer på folkeskolen Seminarieskolen i Aalborg til Folkeskolen.dk.

Det er lidt ærgerligt for undervisningen og forberedelsen, da kommunens skoler er helt digitale og derfor uden almindelige papir-bøger.

Læs også: Dansk opfinder har fået fiks ide: Sådan kan du fjerne irriterende mobiler fra klasselokalet

It-chefen: Software- og switch-problemer
Ifølge it-chefen i Aalborg Kommune består problemerne i, at de switche, der anvendes i netværket, ikke kan følge med på kapacitetssiden.

"Vi forsøgte i går at opdatere softwaren på disse (switche, red.), og det så umiddelbart ud til, at det løste problemet. Desværre er problemerne opstået igen her til morgen efterhånden, som eleverne er logget på," skriver it-chef Erik Balk Mouritsen i en mail til skolerne, som Folkeskolen.dk er i besiddelse af.

Han kan ikke give en tidsramme for, hvornår problemerne er løst, men it-holdet er i gang med at undersøge, om det er muligt at udskifte de problematiske hardwareenheder, hvilket forventes at tage et par dage.

I mellemtiden er der så dømt papir og blyant til eleverne - som dengang da far var dreng.

Læs også:

Dansk skole med 2.500 elever sværger til iPad: "Vores studerende kommer aldrig til at bruge en bærbar igen"

5.100 virtuelle skole-pc'er presset i knæ

Dansk opfinder har fået fiks ide: Sådan kan du fjerne irriterende mobiler fra klasselokalet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere