Artikel top billede

Foto: Berit Hvassum. (Foto: Bornholms Efterskole/Berit Hvassum)

Danske skoler ramt af it-problemer: Pressede switche får systemet til at gå i sort

De it-systemer, der skal gøre folkeskolerne i Aalborg digitale, er gået i hegnet efter skolestarten. De kunne ikke holde til, at eleverne kom på netværket.

Elever og lærere på Aalborgs folkeskoler skal til at finde blyant og papir frem igen her til skolestarten.

It-systemerne på kommunens skoler er nemlig ikke tilgængelige på grund af netværks-bøvl.

Det skriver Folkeskolen.dk.

"Lærerne har arbejdet med at klargøre undervisningen på de digitale platforme en uge før, eleverne startede, men systemet kunne ikke holde til, at eleverne også kom på. De første, der logger på om morgenen kan godt komme på internettet, men resten kan ikke," fortæller Per Marshall, lærer på folkeskolen Seminarieskolen i Aalborg til Folkeskolen.dk.

Det er lidt ærgerligt for undervisningen og forberedelsen, da kommunens skoler er helt digitale og derfor uden almindelige papir-bøger.

Læs også: Dansk opfinder har fået fiks ide: Sådan kan du fjerne irriterende mobiler fra klasselokalet

It-chefen: Software- og switch-problemer
Ifølge it-chefen i Aalborg Kommune består problemerne i, at de switche, der anvendes i netværket, ikke kan følge med på kapacitetssiden.

"Vi forsøgte i går at opdatere softwaren på disse (switche, red.), og det så umiddelbart ud til, at det løste problemet. Desværre er problemerne opstået igen her til morgen efterhånden, som eleverne er logget på," skriver it-chef Erik Balk Mouritsen i en mail til skolerne, som Folkeskolen.dk er i besiddelse af.

Han kan ikke give en tidsramme for, hvornår problemerne er løst, men it-holdet er i gang med at undersøge, om det er muligt at udskifte de problematiske hardwareenheder, hvilket forventes at tage et par dage.

I mellemtiden er der så dømt papir og blyant til eleverne - som dengang da far var dreng.

Læs også:

Dansk skole med 2.500 elever sværger til iPad: "Vores studerende kommer aldrig til at bruge en bærbar igen"

5.100 virtuelle skole-pc'er presset i knæ

Dansk opfinder har fået fiks ide: Sådan kan du fjerne irriterende mobiler fra klasselokalet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere