Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Mobildistributør mistænkes for storsvindel

Told & Skat er i øjeblikket midt i en større efterforskning af en krakket dansk mobildistributør, der mistænkes for at have snydt statskassen for et trecifret millionbeløb via momskarruseller.

Toldskat har i al hemmelighed de sidste fire-fem måneder efterforsket en sag, hvor en dansk forhandler af mobiltelefoner, computer-chips og digitale kameraer beskyldes for at have snydt statskassen for op til 100 millioner kroner i moms, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Selskabets bagmænd er stukket af med pengekassen og ladet virksomheden, som Morgenavisen Jyllands-Posten ikke kender navnet på, gå konkurs med et momstilgodehavende til staten på et "trecifret millionbeløb".

Svindlen er sket ved hjælp af såkaldte karruselhandler, hvor forretningsfolk snyder EU-landenes statskasser for millioner af kroner i tabte moms-indtægter.

Momskarrusellerne har drejet rundt i mange år. For eksempel kan et selskab i England sælge et stort parti mobiltelefoner til et selskab i Tyskland uden at betale moms, fordi begge lande er medlemmer af EU.

Selskabet i Tyskland sælger så telefonerne videre til et andet selskab i Tyskland, men opkræver moms af salget. Derefter sletter selskabet momsen fra regnskabet og lukker. Eftersom det snyder med momsen, kan det sælge telefonerne billigt til det andet tyske selskab, der igen sælger dem videre til det engelske selskab uden moms.

Sådan drejer karrusellen, indtil bagmændene har scoret en kolossal fortjeneste på den moms, de aldrig har betalt. Momssvindelen har ellers været næsten udryddet herhjemme i de senere år, men Toldskat mener, at svindlen er ved at gøre comeback.

- Vi er bange for, at disse forretningsfolk er ved at vende tilbage til det danske marked for at teste mulighederne, efter at andre EU-lande - specielt de britiske myndigheder - har strammet op over for momskarruselsvig, siger Martin Vollmer, funktionschef hos Toldskat i København, til Jyllands-Posten.

De skærpede regler i Storbritannien har blandt andet betydet, at den fynske mobildistributør Tel-Ka, der tidligere har været superprofitabel, er havnet i økonomiske vanskeligheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.