Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Mobildistributør mistænkes for storsvindel

Told & Skat er i øjeblikket midt i en større efterforskning af en krakket dansk mobildistributør, der mistænkes for at have snydt statskassen for et trecifret millionbeløb via momskarruseller.

Toldskat har i al hemmelighed de sidste fire-fem måneder efterforsket en sag, hvor en dansk forhandler af mobiltelefoner, computer-chips og digitale kameraer beskyldes for at have snydt statskassen for op til 100 millioner kroner i moms, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Selskabets bagmænd er stukket af med pengekassen og ladet virksomheden, som Morgenavisen Jyllands-Posten ikke kender navnet på, gå konkurs med et momstilgodehavende til staten på et "trecifret millionbeløb".

Svindlen er sket ved hjælp af såkaldte karruselhandler, hvor forretningsfolk snyder EU-landenes statskasser for millioner af kroner i tabte moms-indtægter.

Momskarrusellerne har drejet rundt i mange år. For eksempel kan et selskab i England sælge et stort parti mobiltelefoner til et selskab i Tyskland uden at betale moms, fordi begge lande er medlemmer af EU.

Selskabet i Tyskland sælger så telefonerne videre til et andet selskab i Tyskland, men opkræver moms af salget. Derefter sletter selskabet momsen fra regnskabet og lukker. Eftersom det snyder med momsen, kan det sælge telefonerne billigt til det andet tyske selskab, der igen sælger dem videre til det engelske selskab uden moms.

Sådan drejer karrusellen, indtil bagmændene har scoret en kolossal fortjeneste på den moms, de aldrig har betalt. Momssvindelen har ellers været næsten udryddet herhjemme i de senere år, men Toldskat mener, at svindlen er ved at gøre comeback.

- Vi er bange for, at disse forretningsfolk er ved at vende tilbage til det danske marked for at teste mulighederne, efter at andre EU-lande - specielt de britiske myndigheder - har strammet op over for momskarruselsvig, siger Martin Vollmer, funktionschef hos Toldskat i København, til Jyllands-Posten.

De skærpede regler i Storbritannien har blandt andet betydet, at den fynske mobildistributør Tel-Ka, der tidligere har været superprofitabel, er havnet i økonomiske vanskeligheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere