Google afliver Chrome-apps til Mac, Windows og Linux

Google rydder særlige Chrome-apps til Mac, Windows og Linux, ad vejen.

Google vil i løbet af et par år aflive de særlige apps, som kører inde i Chrome-browseren på alle de tre store platforme, Mac, Windows og Linux.

Google lancerede de særlige apps i 2013 som en metode til at få skubbet særlige funktioner direkte ud til brugerne.

De særlige Chrome-apps anvendes også udviklere til at skrive apps, som via browser-funktionen kan anvendes på både Windows, Mac, Linux og Chrome OS uden videre tilretninger.

I de senere år er udviklingen imidlertid gået en anden vej, mener Google.

Således bliver flere og flere af de funktioner, som er blevet tilbudt via Chrome-apps, i dag tilgængelige på websites som web-baserede applikationer.

I en meddelelse - som du finder her - peger Google på, at de fleste apps i allerede er implementerede som 'almindelige' apps.

"Vi vil fjerne support til [...] apps fra Chrome på Windows, Mac og Linux over de kommende to år," lyder det fra selskabet.

Tid til at forberede sig
Google fjerner nemlig de særlige Chrome-apps fra Mac, Windows og Linux i begyndelsen af 2018, så der er fortsat et stykke tid til at forberede sig på, at man som bruger fremover vil skulle en anden vej rundt.

For udviklerne gælder det, at de skal finde en anden metode til at migrere deres applikationer.
De pågældende Chrome-apps har to ben, nemlig de såkaldte Hosted Apps, som er 'installerbare' web-apps, samt Packaged Apps, der minder mere om almindelige apps.

Konsekvenserne af udfasningen vil nok kunne mærkes mest, når det gælder Packaged Apps, da udviklerne her vil blive nødt til at finde helt nye måder at skrive apps på.

Google anbefaler i en blogpost - som du finder her - fire nye veje, nemlig webapps (som kører online), extensions, extension-enhanced internet-sider samt native apps.

Ifølge Google vil udfasningen komme til at ske gradvist.

Om nogle måneder vil de indledende skridt blive taget. Her vil nye Chrome-apps kun kunne skaffes via Chrome OS, men eksisterende apps fortsat vil kunne anvendes på alle platformene.

Om et år - i anden halvdel af 2017 - vil Google dernæst fjerne Chrome apps fra Chrome Web Store, og endelig vil alle Chrome apps i Windows, Mac og Linux blive fjernet i begyndelsen af 2018.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.