Artikel top billede

Google afliver Chrome-apps til Mac, Windows og Linux

Google rydder særlige Chrome-apps til Mac, Windows og Linux, ad vejen.

Google vil i løbet af et par år aflive de særlige apps, som kører inde i Chrome-browseren på alle de tre store platforme, Mac, Windows og Linux.

Google lancerede de særlige apps i 2013 som en metode til at få skubbet særlige funktioner direkte ud til brugerne.

De særlige Chrome-apps anvendes også udviklere til at skrive apps, som via browser-funktionen kan anvendes på både Windows, Mac, Linux og Chrome OS uden videre tilretninger.

I de senere år er udviklingen imidlertid gået en anden vej, mener Google.

Således bliver flere og flere af de funktioner, som er blevet tilbudt via Chrome-apps, i dag tilgængelige på websites som web-baserede applikationer.

I en meddelelse - som du finder her - peger Google på, at de fleste apps i allerede er implementerede som 'almindelige' apps.

"Vi vil fjerne support til [...] apps fra Chrome på Windows, Mac og Linux over de kommende to år," lyder det fra selskabet.

Tid til at forberede sig

Google fjerner nemlig de særlige Chrome-apps fra Mac, Windows og Linux i begyndelsen af 2018, så der er fortsat et stykke tid til at forberede sig på, at man som bruger fremover vil skulle en anden vej rundt.

For udviklerne gælder det, at de skal finde en anden metode til at migrere deres applikationer.
De pågældende Chrome-apps har to ben, nemlig de såkaldte Hosted Apps, som er 'installerbare' web-apps, samt Packaged Apps, der minder mere om almindelige apps.

Konsekvenserne af udfasningen vil nok kunne mærkes mest, når det gælder Packaged Apps, da udviklerne her vil blive nødt til at finde helt nye måder at skrive apps på.

Google anbefaler i en blogpost - som du finder her - fire nye veje, nemlig webapps (som kører online), extensions, extension-enhanced internet-sider samt native apps.

Ifølge Google vil udfasningen komme til at ske gradvist.

Om nogle måneder vil de indledende skridt blive taget. Her vil nye Chrome-apps kun kunne skaffes via Chrome OS, men eksisterende apps fortsat vil kunne anvendes på alle platformene.

Om et år - i anden halvdel af 2017 - vil Google dernæst fjerne Chrome apps fra Chrome Web Store, og endelig vil alle Chrome apps i Windows, Mac og Linux blive fjernet i begyndelsen af 2018.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere