De 10 vigtigste nyheder fra Apples store præsentation onsdag aften

Fik du det hele med til Apples store præsentation onsdag aften? Hvis ikke, så læs med her.

Det er forbigået de færrestes opmærksom, at Apple netop har præsenteret en ny iPhone 7.

Men Apples store produktpræsentation bød også på andre nyheder.

Vi har samlet de 10 vigtigste nyheder, som muligvis gik tabt i farten.

1. Her er priserne
Prisen på Apples nye iPhone 7 forbliver uændret i forhold til lanceringsprisen på forgængeren, iPhone 6s.

Den billigste udgave af iPhone 7 kommer til at koste 5.800 kroner, mens du må af med 8.300 kroner for den dyreste udgave, iPhone 7 Plus med 256 gb

Med introduktionen af iPhone 7 Plus har Apple valgt at fordoble hukommelsen på alle udgaver af telefonen.

Det vil sige, at du nu eksempelvis får en iPhone med 32 gb hukommelse til samme pris, som 16 gb-udgaven kostede tidligere. Det samme er tilfældet med de andre hukommelses-niveauer. 

Prisen på det nyeste Apple Watch forbliver ligeledes uændret sammenlignet med forgængerens introduktionspris, og startprisen lyder således på 3.300 kroner for Apple Watch Series 2.  

Apple har dog også valgt at introducere en ny version af den første udgave af uret. Den har fået navnet Apple Watch Series 1 og er blevet udstyret med en ny og hurtigere processor samt et prisskilt på 2.400 kroner.

2. Forudbestil fredag, køb om en uge
Både den nye iPhone og det nye Apple Watch kan forudbestilles fra fredag den 9. september og købes fra 16. september. 

Apples nye trådløse AirPod-høretelefoner kan først købes fra slutningen af oktober.

Læs også: Apples nye iPhone 7 kommer til Danmark om ni dage: Den er vandafvisende og har et vildt kamera3. Mario kommer til din iPhone
Torsdag morgen japansk tid steg Nintendos aktiekurser med mere end 20 procent. Det skete som en reaktion på, at Apple og Nintendo onsdag aften kunne fortælle, at det legendariske Mario-spil nu kommer til iPhone. 

Spillet får navnet Super Mario Run, og det bliver lanceret i Apples App Store i slutningen af året. Senere vil det også komme til Android. 

Det var dog ikke den eneste Nintendo-relaterede nyhed til præsentationen i går. Her blev det også meddelt, at det populære Pokemon Go-spil kommer i en udgave til Apple Watch. 

Pokemon Go er dog ikke udviklet af Nintendo selv, men af selvskabet Niantic, der har både Google og Nintendo som medejere.

4. Nye trådløse hovedtelefoner med særlig chip
Som ventet sløjfede Apple hovedtelefon-stikket - det såkaldte mini-jackstik - på iPhone 7.

I stedet lancerede Apple sine egne nye trådløse hovedtelefoner, der får navnet AirPods samt en ny serie hovedtelefoner, der er produceret af det Apple-ejede Beats. 

De nye AirPods samt de nye hovedtelefoner fra Beats udmærker sig ved at være udstyret med en særlig W1-chip, som Apple selv har udviklet. Ifølge Apple gør den nye chip det betydeligt lettere at parre øretelefonerne med dine enheder og samtidig leverer chippen bedre lydkvalitet samt en optimeret batteritid til høretelefonerne.

Læs også: Nu fjerner Apple hovedtelefon-stikket fra iPhone - går selskabet (omsider) for vidt med sine fikse ideer?5. Ny foto-teknologi kommer som software-opdatering
Den nye iPhone 7 Plus får et nyt kamera, der - hvis vi skal tro Apple - er stærkt forbedret.

Det nye kamera bliver udstyret med et dobbelt-objektiv, der eksempelvis giver bedre muligheder for zoome ind på billeder. 

Men til onsdagens store præsentationen kunne Apple produktmarketingschef Phil Schiller også afsløre en ny funktion, der sidst på året kommer til iPhone 7 Plus-kameraet som en software-opdatering. 

Der er tale om en ny funktion, der betyder, at baggrunden på et billede bliver gjort uskarp og ufokuseret, mens forgrunden kommer til at fremstå skapere. På fagsprog kaldes det for en bokeh-effekt og bruges især til portrætbilleder, hvor der ønskes en stor kontrast.

6. Farvel til den fysiske knap på iPhone
Den første iPhone udmærkede sig ved kun at have én knap, men det er slut nu.

For på iPhone 7 er den fysiske home-knap nu blevet udskiftet med en trykfølsom touch-id-sensor, der stadigvæk fungerer som home-knap, men som ikke længere kan trykkes ned. I stedet giver den blot et fysisk feedback, når du trykker på den. 

Den fysiske knap er formodentligt blevet afskaffet som et led i Apples bestræbelser på at gøre telefonen vandafvisende.

7. Nyt Apple Watch i samarbejde med Nike
Apple har lanceret en særlig udgave af Apple Watch i samarbejde med sports-giganten Nike.

Den nye version af uret er udstyret med en særlig Nike-udgave af Apples sportsrem og et par særlige digitale urskiver, som er udviklet specifikt til Nikes udgave af uret. Der medfølger desuden en særlig app, der opfordrer brugeren til at komme ud og løbe.

Læs også: Lige præsenteret: Sådan bliver det nye Apple Watch Series 2

8. Farvel til guld, goddag til keramik
Da Apple første gang løftede sløret for Apple Watch fik den ekstremt dyre guldudgave af uret, Apple Watch Edition, enorm opmærksomhed.

Men onsdagens præsentation varslede en afsked med den luksuriøse guldudgave af uret, der i de dyreste udgaver kostede op mod 140.000 kroner.

I stedet er gulduret blevet erstattet af en ny topmodel i hvid keramik, der også kommer til at bære Edition-navnet. Men her er priserne lidt mere overkommelige, og den billigste udgave af det keramiske ur koster 11.000 kroner.

9. Apples mest lysstærke skærm
Den nye udgave af Apple Watch, der får navnet Apple Watch Series 2, bliver udstyret med en ny skærm, der er dobbelt så lysstærk som den, der sad på den første generation af uret. 

Ifølge Apple lyser skærmen 10.000 nits, og det bliver dermed den mest lysstærke skærm, der nogensinde har siddet på en Apple-enhed.

10. Denne dato kommer Apples store software-opdateringer
De to store opdateringer til iOS og Apple Watch - iOS 10 og WatchOS 3 - vil være klar til download tirsdag den 13. september,  meddelte Apple onsdag. 

Vi fik ligeledes lanceringsdatoen for det nye styresystem til Mac-computerne, MacOS Sierra, der blev frigivet tirsdag den 20 september.

Læs også: 
Gør din Mac klar til spritnyt styresystem: Sierra kommer som gratis download om få dage


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Beskyt virksomheden effektivt mod mailbårne angreb
Mailserveren er rykket i skyen, typisk i form af Office 365, men det er truslerne også. For trods højt sikkerhedsniveau hos Microsoft er virksomhederne mindst lige så udsat for mailbårne cyberangreb som førhen. Enten i form af social engineering – hvor angriberne prøver at lokke adgangsgivende informationer ud af medarbejderne, i form af phishing eller gennem deciderede malwareangreb. Dertil kommer forsøg på svindel i form af eksempelvis CEO-fraud, falske fakturaer og meget andet. Denne hvidbog giver et opdateret overblik over angrebsformerne og konkrete bud på, hvordan du bedst forebygger, at din virksomhed rammes.