Artikel top billede

Test: Vi vil virkeligt gerne holde af B&Os H5 høretelefoner - men de stikker hele tiden af

B&Os H5 høretelefoner er flotte. De lyder godt. Men de vil bare ikke blive i ørerne. Pokkers.

Der er tre grunde til at holde af B&O H5 in-ear hovedtelefoner. Så lad os starte der.

Den første og vigtigste grund er, at de spiller godt. Ikke med overdreven bas, men en moden lyd som giver specielt sangerens vokal en klar og tydelig lyd.

Det gør samtidig også, at H5-høretelefonerne er velegnede til podcasts, hvor det talte ord er i centrum.

Den anden grund er, at de er uden en del af det besvær, som normalt forbindes med Bluetooth-høretelefoner. For med H5 holder du bare den midterste knap på ledningen inde i kort tid, derefter er de klar til at blive matchet med en telefon.

For at slukke dem, lemper du dem bare ud af ørerne, og holder dem tæt sammen. Derefter vil magneterne i headsettet klikke dem sammen og automatisk slukke H5. Smart.

Dog knapt så smart, at headsettet tænder sig selv i den medfølgende lader. For det betød, at vi flere gange tog et opkald på telefonen for derefter desperat at lede huset igennem for at finde headsettet og samtalen.  

Den tredje grund er det enkle og elegante design. Her er ikke nogle blinkende dioder eller larmende farver. Men i stedet et matsort headset forbundet med en matsort stofagtig ledning med hvide nister i.  

Derfor er det ekstra ærgerligt, at headsettet er næsten umuligt at holde i ørerne.

For efter snart tre ugers test må vi konstatere, at enhver brug af H5 akkompagneres af et konstant behov for at skubbe dem på plads.

Ingen abnorme øregange

Og før du beskylder denne anmelder for at have abnorme ørergange, så har tre forskellige testere på redaktionen krydstestet H5 i flere uger - inklusiv forskellige kombinationer af de mange medfølgende plastik- og skumpropper.

Men de vrister sig løs uanset hvad.

Artiklen fortsætter under billedet...

Det problem bliver yderligere forstærket af ledningen, som føres bag om nakken.

En løsning, som kan være hel fin, så længe du går i T-shirt. Men skifter du til en skjorte med krave, så vil kraven ofte fange ledningen og rykke høretelefonerne ud af ørerne.

Igen.

Så bare så der ikke er nogen tvivl: Vi vil rigtigt gerne holde af B&Os H5, men for at nyde dem, så kræver det, at de sidder i ørerne.

Og det er har de tilsyneladende meget svært ved. Så er det svært at retfærdiggøre en pris på næsten 2.000 kroner.


Loading ikon