Smartphone-boom truer med at tage livet af digitalkameraet: Har du også droppet dit kamera?

Forbrugerne gider ikke længere købe digitalkameraer. I stedet er det smartphonens indbyggede kamera, der knipses løs med.

Selvom der formentlig bliver taget flere billeder i dag end nogensinde før, har producenterne af digitalkameraer i flere år været ramt af en brutal nedtur i takt med det markante smartphone-boom.

Mens professionelle fotografer og fotoentusiaster stadig sværger til et dedikeret kamera (og med god grund), så har de almindelige forbrugere for længst truffet et valg:

Et kamera er noget, man har i en smartphone, og et dedikeret digitalkamera er derfor ikke det, man vælger at investere i - så hellere den der nye Galaxy-smartphone eller en iPhone 7.

Tendensen fremgår af en ny markedsopgørelse hos Statista.com.

"De indbyggede kameraer i vores telefoner er måske nok stadig underlegne i forhold til dedikerede digitalkameraer generelt og spejlreflekskameraer i særdeleshed, men de kommer konstant tættere på, og de har den klare fordel, at de altid er indenfor rækkevidde."

Statista skriver, at kameraindustrien klarede sig ganske godt omkring 2007/2008, hvor smartphone-bølgen begyndte at rulle.

Derfor styrtdykker kamera-salget
Dengang var smartphone-kameraerne dog heller ikke af nogen nævneværdig kvalitet, og tjenester og apps som Instagram og Snapchat havde endnu ikke set dagens lys.

"Mindre end 10 år senere er kameraindustriens situation en helt anden. Samtidig med at smartphones blev mere og mere almindelige, blev de indbyggede optikker og sensorer bedre og bedre," forklarer Statista.

Konkret ses den dramatiske udvikling ved, at der så sent som i 2010 blev sendt 121,5 millioner kameraer ud på det globale marked af producenterne, mens det i år ventes at falde til blot 13 millioner.

Det skal dog tilføjes, at kamerasalget toppede i netop 2010, mens det faktisk tilbage i 2003 ifølge Statista var noget lavere - på 43 millioner - hvilket dog også var en hel del højere end det nuværende niveau.

Se udviklingen her:

Læs også:

Prøvekørt: Det nye Lightroom CC sætter fart på dit fotoarbejde

Træt af Apples iPhoto og Aperture? Sådan skifter du til Adobes Lightroom

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.