Artikel top billede

Smartphone-boom truer med at tage livet af digitalkameraet: Har du også droppet dit kamera?

Forbrugerne gider ikke længere købe digitalkameraer. I stedet er det smartphonens indbyggede kamera, der knipses løs med.

Selvom der formentlig bliver taget flere billeder i dag end nogensinde før, har producenterne af digitalkameraer i flere år været ramt af en brutal nedtur i takt med det markante smartphone-boom.

Mens professionelle fotografer og fotoentusiaster stadig sværger til et dedikeret kamera (og med god grund), så har de almindelige forbrugere for længst truffet et valg:

Et kamera er noget, man har i en smartphone, og et dedikeret digitalkamera er derfor ikke det, man vælger at investere i - så hellere den der nye Galaxy-smartphone eller en iPhone 7.

Tendensen fremgår af en ny markedsopgørelse hos Statista.com.

"De indbyggede kameraer i vores telefoner er måske nok stadig underlegne i forhold til dedikerede digitalkameraer generelt og spejlreflekskameraer i særdeleshed, men de kommer konstant tættere på, og de har den klare fordel, at de altid er indenfor rækkevidde."

Statista skriver, at kameraindustrien klarede sig ganske godt omkring 2007/2008, hvor smartphone-bølgen begyndte at rulle.

Derfor styrtdykker kamera-salget

Dengang var smartphone-kameraerne dog heller ikke af nogen nævneværdig kvalitet, og tjenester og apps som Instagram og Snapchat havde endnu ikke set dagens lys.

"Mindre end 10 år senere er kameraindustriens situation en helt anden. Samtidig med at smartphones blev mere og mere almindelige, blev de indbyggede optikker og sensorer bedre og bedre," forklarer Statista.

Konkret ses den dramatiske udvikling ved, at der så sent som i 2010 blev sendt 121,5 millioner kameraer ud på det globale marked af producenterne, mens det i år ventes at falde til blot 13 millioner.

Det skal dog tilføjes, at kamerasalget toppede i netop 2010, mens det faktisk tilbage i 2003 ifølge Statista var noget lavere - på 43 millioner - hvilket dog også var en hel del højere end det nuværende niveau.

Se udviklingen her:

Læs også:

Prøvekørt: Det nye Lightroom CC sætter fart på dit fotoarbejde

Træt af Apples iPhoto og Aperture? Sådan skifter du til Adobes Lightroom
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere