Artikel top billede

Smartphone-boom truer med at tage livet af digitalkameraet: Har du også droppet dit kamera?

Forbrugerne gider ikke længere købe digitalkameraer. I stedet er det smartphonens indbyggede kamera, der knipses løs med.

Selvom der formentlig bliver taget flere billeder i dag end nogensinde før, har producenterne af digitalkameraer i flere år været ramt af en brutal nedtur i takt med det markante smartphone-boom.

Mens professionelle fotografer og fotoentusiaster stadig sværger til et dedikeret kamera (og med god grund), så har de almindelige forbrugere for længst truffet et valg:

Et kamera er noget, man har i en smartphone, og et dedikeret digitalkamera er derfor ikke det, man vælger at investere i - så hellere den der nye Galaxy-smartphone eller en iPhone 7.

Tendensen fremgår af en ny markedsopgørelse hos Statista.com.

"De indbyggede kameraer i vores telefoner er måske nok stadig underlegne i forhold til dedikerede digitalkameraer generelt og spejlreflekskameraer i særdeleshed, men de kommer konstant tættere på, og de har den klare fordel, at de altid er indenfor rækkevidde."

Statista skriver, at kameraindustrien klarede sig ganske godt omkring 2007/2008, hvor smartphone-bølgen begyndte at rulle.

Derfor styrtdykker kamera-salget

Dengang var smartphone-kameraerne dog heller ikke af nogen nævneværdig kvalitet, og tjenester og apps som Instagram og Snapchat havde endnu ikke set dagens lys.

"Mindre end 10 år senere er kameraindustriens situation en helt anden. Samtidig med at smartphones blev mere og mere almindelige, blev de indbyggede optikker og sensorer bedre og bedre," forklarer Statista.

Konkret ses den dramatiske udvikling ved, at der så sent som i 2010 blev sendt 121,5 millioner kameraer ud på det globale marked af producenterne, mens det i år ventes at falde til blot 13 millioner.

Det skal dog tilføjes, at kamerasalget toppede i netop 2010, mens det faktisk tilbage i 2003 ifølge Statista var noget lavere - på 43 millioner - hvilket dog også var en hel del højere end det nuværende niveau.

Se udviklingen her:

Læs også:

Prøvekørt: Det nye Lightroom CC sætter fart på dit fotoarbejde

Træt af Apples iPhoto og Aperture? Sådan skifter du til Adobes Lightroom
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere