Artikel top billede

Smartphone-boom truer med at tage livet af digitalkameraet: Har du også droppet dit kamera?

Forbrugerne gider ikke længere købe digitalkameraer. I stedet er det smartphonens indbyggede kamera, der knipses løs med.

Selvom der formentlig bliver taget flere billeder i dag end nogensinde før, har producenterne af digitalkameraer i flere år været ramt af en brutal nedtur i takt med det markante smartphone-boom.

Mens professionelle fotografer og fotoentusiaster stadig sværger til et dedikeret kamera (og med god grund), så har de almindelige forbrugere for længst truffet et valg:

Et kamera er noget, man har i en smartphone, og et dedikeret digitalkamera er derfor ikke det, man vælger at investere i - så hellere den der nye Galaxy-smartphone eller en iPhone 7.

Tendensen fremgår af en ny markedsopgørelse hos Statista.com.

"De indbyggede kameraer i vores telefoner er måske nok stadig underlegne i forhold til dedikerede digitalkameraer generelt og spejlreflekskameraer i særdeleshed, men de kommer konstant tættere på, og de har den klare fordel, at de altid er indenfor rækkevidde."

Statista skriver, at kameraindustrien klarede sig ganske godt omkring 2007/2008, hvor smartphone-bølgen begyndte at rulle.

Derfor styrtdykker kamera-salget

Dengang var smartphone-kameraerne dog heller ikke af nogen nævneværdig kvalitet, og tjenester og apps som Instagram og Snapchat havde endnu ikke set dagens lys.

"Mindre end 10 år senere er kameraindustriens situation en helt anden. Samtidig med at smartphones blev mere og mere almindelige, blev de indbyggede optikker og sensorer bedre og bedre," forklarer Statista.

Konkret ses den dramatiske udvikling ved, at der så sent som i 2010 blev sendt 121,5 millioner kameraer ud på det globale marked af producenterne, mens det i år ventes at falde til blot 13 millioner.

Det skal dog tilføjes, at kamerasalget toppede i netop 2010, mens det faktisk tilbage i 2003 ifølge Statista var noget lavere - på 43 millioner - hvilket dog også var en hel del højere end det nuværende niveau.

Se udviklingen her:

Læs også:

Prøvekørt: Det nye Lightroom CC sætter fart på dit fotoarbejde

Træt af Apples iPhoto og Aperture? Sådan skifter du til Adobes Lightroom
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere