Artikel top billede

Endelig kan du hente dine desktop-programmer i Windows Store

Udviklere kan nu konvertere deres eksisterende desktop-programmer til Microsofts Windows Store.

Microsoft åbner for muligheden for, at udviklere kan overføre eksisterende desktop-apps til Microsofts app-butik, Windows Store.

Her kan forbrugere ved et enkelt klik downloade apps, og nu altså også desktop-programmer.

Det sker igennem Microsofts Project Centennial, der lader udviklere omdanne deres ældre, eksisterende Windows-programmer (win32) til at fungere på Microsofts nye Universal Windows Platform (UWP).

Disse apps kan herefter findes i Windows Store. 

En gruppe dekstop-apps udkommer i app-butikken i løbet af den kommende uge, heriblandt notes-appen Evernote.

Evernote havde tidligere også en Windows Store-app, men den manglede en lang række funktioner i forhold til win32-programmet. Den nye version i Windows Store vil være identisk med samme win32-program, du kan hente fra Evernotes hjemmeside.

Læs også: Video: Så hurtigt kan du omdanne en iOS-app til en Windows Universal app

Lettere installation

For forbrugeren betyder det, at du i fremtiden måske ikke behøver at hoppe fra hjemmeside til hjemmeside for at installere alle dine yndlingsprogrammer. I stedet kan hente dem alle fra Windows Store, på samme måde, som du i dag gør det på din smartphone.

I løbet af de kommende dage udkommer programmer som EverNote, Arduino IDE, DoubleTwist, Photoshape, MAGIX Movie Edit Pro, Virtual Robotic Kit, Relab og SQL Pro, og Microsoft lover flere apps i de kommende måneder.

Ifølge Microsoft findes der over 16 millioner Win32-programmer, som potentielt kan omdannes til UWP-apps via Project Cennential.

Windows Store har tidligere manglet mange af de største app-producenters tilstedeværelse, der ikke blev lokket af at omdanne sine programmer til fingervenlige UWP-apps.

Apps der ellers fungerer på alle Microsofts platforme: Windows 10, Xbox One, Windows 10 Mobile og den kommende HoloLens.

Det er endnu uvist, hvorvidt Adobe, Spotify eller Google vil omdanne sine win32-programmer til UWP-apps, men det vil gøre det lettere for mange brugere fremover kun at have ét sted til apps.

Læs også: Din mening: Anvender du de nye [b]Universal apps i Windows 10?[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere