Artikel top billede

Endelig kan du hente dine desktop-programmer i Windows Store

Udviklere kan nu konvertere deres eksisterende desktop-programmer til Microsofts Windows Store.

Microsoft åbner for muligheden for, at udviklere kan overføre eksisterende desktop-apps til Microsofts app-butik, Windows Store.

Her kan forbrugere ved et enkelt klik downloade apps, og nu altså også desktop-programmer.

Det sker igennem Microsofts Project Centennial, der lader udviklere omdanne deres ældre, eksisterende Windows-programmer (win32) til at fungere på Microsofts nye Universal Windows Platform (UWP).

Disse apps kan herefter findes i Windows Store. 

En gruppe dekstop-apps udkommer i app-butikken i løbet af den kommende uge, heriblandt notes-appen Evernote.

Evernote havde tidligere også en Windows Store-app, men den manglede en lang række funktioner i forhold til win32-programmet. Den nye version i Windows Store vil være identisk med samme win32-program, du kan hente fra Evernotes hjemmeside.

Læs også: Video: Så hurtigt kan du omdanne en iOS-app til en Windows Universal app

Lettere installation

For forbrugeren betyder det, at du i fremtiden måske ikke behøver at hoppe fra hjemmeside til hjemmeside for at installere alle dine yndlingsprogrammer. I stedet kan hente dem alle fra Windows Store, på samme måde, som du i dag gør det på din smartphone.

I løbet af de kommende dage udkommer programmer som EverNote, Arduino IDE, DoubleTwist, Photoshape, MAGIX Movie Edit Pro, Virtual Robotic Kit, Relab og SQL Pro, og Microsoft lover flere apps i de kommende måneder.

Ifølge Microsoft findes der over 16 millioner Win32-programmer, som potentielt kan omdannes til UWP-apps via Project Cennential.

Windows Store har tidligere manglet mange af de største app-producenters tilstedeværelse, der ikke blev lokket af at omdanne sine programmer til fingervenlige UWP-apps.

Apps der ellers fungerer på alle Microsofts platforme: Windows 10, Xbox One, Windows 10 Mobile og den kommende HoloLens.

Det er endnu uvist, hvorvidt Adobe, Spotify eller Google vil omdanne sine win32-programmer til UWP-apps, men det vil gøre det lettere for mange brugere fremover kun at have ét sted til apps.

Læs også: Din mening: Anvender du de nye [b]Universal apps i Windows 10?[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere