Endelig kan du hente dine desktop-programmer i Windows Store

Udviklere kan nu konvertere deres eksisterende desktop-programmer til Microsofts Windows Store.

Microsoft åbner for muligheden for, at udviklere kan overføre eksisterende desktop-apps til Microsofts app-butik, Windows Store.

Her kan forbrugere ved et enkelt klik downloade apps, og nu altså også desktop-programmer.

Det sker igennem Microsofts Project Centennial, der lader udviklere omdanne deres ældre, eksisterende Windows-programmer (win32) til at fungere på Microsofts nye Universal Windows Platform (UWP).

Disse apps kan herefter findes i Windows Store. 

En gruppe dekstop-apps udkommer i app-butikken i løbet af den kommende uge, heriblandt notes-appen Evernote.

Evernote havde tidligere også en Windows Store-app, men den manglede en lang række funktioner i forhold til win32-programmet. Den nye version i Windows Store vil være identisk med samme win32-program, du kan hente fra Evernotes hjemmeside.

Læs også: Video: Så hurtigt kan du omdanne en iOS-app til en Windows Universal app

Lettere installation
For forbrugeren betyder det, at du i fremtiden måske ikke behøver at hoppe fra hjemmeside til hjemmeside for at installere alle dine yndlingsprogrammer. I stedet kan hente dem alle fra Windows Store, på samme måde, som du i dag gør det på din smartphone.

I løbet af de kommende dage udkommer programmer som EverNote, Arduino IDE, DoubleTwist, Photoshape, MAGIX Movie Edit Pro, Virtual Robotic Kit, Relab og SQL Pro, og Microsoft lover flere apps i de kommende måneder.

Ifølge Microsoft findes der over 16 millioner Win32-programmer, som potentielt kan omdannes til UWP-apps via Project Cennential.

Windows Store har tidligere manglet mange af de største app-producenters tilstedeværelse, der ikke blev lokket af at omdanne sine programmer til fingervenlige UWP-apps.

Apps der ellers fungerer på alle Microsofts platforme: Windows 10, Xbox One, Windows 10 Mobile og den kommende HoloLens.

Det er endnu uvist, hvorvidt Adobe, Spotify eller Google vil omdanne sine win32-programmer til UWP-apps, men det vil gøre det lettere for mange brugere fremover kun at have ét sted til apps.

Læs også: Din mening: Anvender du de nye [b]Universal apps i Windows 10?[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid Cloud - placer dit workload hvor det giver mest værdi

De fleste virksomheder er forlængst begyndt at anvende cloud-services til produktivitet, onlinemøder og meget andet. Men de næste trin på cloudrejsen er svære. På dette seminar vil du høre om den metodik, der gør det muligt at tage de næste skridt på cloudrejsen - og få indblik i praktiske eksempler.

25. februar 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


Premium
Test: Huawei Sound X er hvad du får, når du giver en smart-højttaler det hvide snit
Smarthøjttaleren fra den kinesiske teknologi-kæmpe er desværre handikappet af storpolitik. Det er der ikke desto mindre kommet et godt slagtilbud ud af.
Computerworld
Microsoft på vej med ny funktion til Edge-browseren
En helt ny funktion, der skal gøre livet lettere for bekymrede forældre, er nu på vej til Microsoft Edge-browser.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.