Artikel top billede

Endelig kan du hente dine desktop-programmer i Windows Store

Udviklere kan nu konvertere deres eksisterende desktop-programmer til Microsofts Windows Store.

Microsoft åbner for muligheden for, at udviklere kan overføre eksisterende desktop-apps til Microsofts app-butik, Windows Store.

Her kan forbrugere ved et enkelt klik downloade apps, og nu altså også desktop-programmer.

Det sker igennem Microsofts Project Centennial, der lader udviklere omdanne deres ældre, eksisterende Windows-programmer (win32) til at fungere på Microsofts nye Universal Windows Platform (UWP).

Disse apps kan herefter findes i Windows Store. 

En gruppe dekstop-apps udkommer i app-butikken i løbet af den kommende uge, heriblandt notes-appen Evernote.

Evernote havde tidligere også en Windows Store-app, men den manglede en lang række funktioner i forhold til win32-programmet. Den nye version i Windows Store vil være identisk med samme win32-program, du kan hente fra Evernotes hjemmeside.

Læs også: Video: Så hurtigt kan du omdanne en iOS-app til en Windows Universal app

Lettere installation

For forbrugeren betyder det, at du i fremtiden måske ikke behøver at hoppe fra hjemmeside til hjemmeside for at installere alle dine yndlingsprogrammer. I stedet kan hente dem alle fra Windows Store, på samme måde, som du i dag gør det på din smartphone.

I løbet af de kommende dage udkommer programmer som EverNote, Arduino IDE, DoubleTwist, Photoshape, MAGIX Movie Edit Pro, Virtual Robotic Kit, Relab og SQL Pro, og Microsoft lover flere apps i de kommende måneder.

Ifølge Microsoft findes der over 16 millioner Win32-programmer, som potentielt kan omdannes til UWP-apps via Project Cennential.

Windows Store har tidligere manglet mange af de største app-producenters tilstedeværelse, der ikke blev lokket af at omdanne sine programmer til fingervenlige UWP-apps.

Apps der ellers fungerer på alle Microsofts platforme: Windows 10, Xbox One, Windows 10 Mobile og den kommende HoloLens.

Det er endnu uvist, hvorvidt Adobe, Spotify eller Google vil omdanne sine win32-programmer til UWP-apps, men det vil gøre det lettere for mange brugere fremover kun at have ét sted til apps.

Læs også: Din mening: Anvender du de nye [b]Universal apps i Windows 10?[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere