Artikel top billede

Mand fra Silkeborg anholdt og sigtet for globale cyberangreb

Dansk mand er anholdt og sigtet af politiet for angreb mod private og offentlige hjemmesider i hele verden. Samarbejde på tværs af grænser for at anholde cyberaktivister er kommet i politiets fokus.

Midt- og Vestjyllands Politi og NC3 har i samarbejde med blandt andet norsk og finsk politi efterforsket et større omfang af nationale og internationale DDoS-angreb.

I forbindelse med den efterforskning er en dansk mand fra den midtjyske by Silkeborg blevet anholdt, sigtet og afhørt af Midt- og Vestjyllands Politi.

Læs også: Utilfredse ansatte hjælper hackerne ind hos tele- og internetleverandører

Han anklages for at have foretaget cyber-angreb, i form af de netværksbelastende DDoS-angreb, rettet mod både offentlige og private hjemmesider.

Politiet oplyser desuden, at der er tale om såkaldt hacktivisme, helt præcist hval-aktivisme og dyre-aktivisme, hvilket skulle være motivationen til angrebene.
Det tyder således ikke på, at der er tale om økonomisk kriminalitet med egen vinding for øje.

Verdens kendt aktivist

DDoS-angrebene er angiveligt foretaget under kaldenavnet "RektFaggot", oplyser politiet.

Hvis det er en korrekt oplysning, er der ikke bare tale om angreb i Danmark, men også mange andre steder i verden.

Så langt væk som i Japan beretter politiet om DDoS-angreb, der er foretaget af en person under dette navn.

Et andet mål ser ud til at være Island, der ligeledes anklages for at behandle hvaler på en uetisk måde.

Den 20-årige mand, der er bosiddende i Silkeborg Kommune, blev anholdt i slutningen af sidste måned.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at han blev sigtet for hindring af rådighedsret i straffelovens § 293, stk. 2. og forstyrrelse af driften af informationssystemer i straffelovens § 193.

Efter afsluttet ransagning og afhøring blev manden løsladt.

Under hensyn til den videre efterforskning giver politiet ikke yderlige oplysninger i sagen lige nu.

Anholdelser er vigtige

Anholdelse af blandt andet hacktivister, der foretager cyber-angreb er et af de områder, der prioriteres meget højt lige nu.

Europol har således netop oplyst, at de vil sætte mere målrettet ind netop i forbindelse med anholdelser for at stoppe udviklingen.

Det vil man eksempelvis gøre ved at koordinere efterforskningerne på tværs af grænser, hvilket også har været grundlaget for denne anholdelse.

Du kan læse mere om Europols fokusområder her: Europol slår alarm: "Ransomware er en af nettets største trusler, og problemet vokser og vokser"

Læs også:
Derfor sender hacktivister giganterne til tælling

White hat-hacker: "Sådan stak vi en kæp i hjulet på en af nettets hårdeste hackerværktøjer"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere