Artikel top billede

Mand fra Silkeborg anholdt og sigtet for globale cyberangreb

Dansk mand er anholdt og sigtet af politiet for angreb mod private og offentlige hjemmesider i hele verden. Samarbejde på tværs af grænser for at anholde cyberaktivister er kommet i politiets fokus.

Midt- og Vestjyllands Politi og NC3 har i samarbejde med blandt andet norsk og finsk politi efterforsket et større omfang af nationale og internationale DDoS-angreb.

I forbindelse med den efterforskning er en dansk mand fra den midtjyske by Silkeborg blevet anholdt, sigtet og afhørt af Midt- og Vestjyllands Politi.

Læs også: Utilfredse ansatte hjælper hackerne ind hos tele- og internetleverandører

Han anklages for at have foretaget cyber-angreb, i form af de netværksbelastende DDoS-angreb, rettet mod både offentlige og private hjemmesider.

Politiet oplyser desuden, at der er tale om såkaldt hacktivisme, helt præcist hval-aktivisme og dyre-aktivisme, hvilket skulle være motivationen til angrebene.
Det tyder således ikke på, at der er tale om økonomisk kriminalitet med egen vinding for øje.

Verdens kendt aktivist

DDoS-angrebene er angiveligt foretaget under kaldenavnet "RektFaggot", oplyser politiet.

Hvis det er en korrekt oplysning, er der ikke bare tale om angreb i Danmark, men også mange andre steder i verden.

Så langt væk som i Japan beretter politiet om DDoS-angreb, der er foretaget af en person under dette navn.

Et andet mål ser ud til at være Island, der ligeledes anklages for at behandle hvaler på en uetisk måde.

Den 20-årige mand, der er bosiddende i Silkeborg Kommune, blev anholdt i slutningen af sidste måned.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at han blev sigtet for hindring af rådighedsret i straffelovens § 293, stk. 2. og forstyrrelse af driften af informationssystemer i straffelovens § 193.

Efter afsluttet ransagning og afhøring blev manden løsladt.

Under hensyn til den videre efterforskning giver politiet ikke yderlige oplysninger i sagen lige nu.

Anholdelser er vigtige

Anholdelse af blandt andet hacktivister, der foretager cyber-angreb er et af de områder, der prioriteres meget højt lige nu.

Europol har således netop oplyst, at de vil sætte mere målrettet ind netop i forbindelse med anholdelser for at stoppe udviklingen.

Det vil man eksempelvis gøre ved at koordinere efterforskningerne på tværs af grænser, hvilket også har været grundlaget for denne anholdelse.

Du kan læse mere om Europols fokusområder her: Europol slår alarm: "Ransomware er en af nettets største trusler, og problemet vokser og vokser"

Læs også:
Derfor sender hacktivister giganterne til tælling

White hat-hacker: "Sådan stak vi en kæp i hjulet på en af nettets hårdeste hackerværktøjer"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere