Artikel top billede

Mand fra Silkeborg anholdt og sigtet for globale cyberangreb

Dansk mand er anholdt og sigtet af politiet for angreb mod private og offentlige hjemmesider i hele verden. Samarbejde på tværs af grænser for at anholde cyberaktivister er kommet i politiets fokus.

Midt- og Vestjyllands Politi og NC3 har i samarbejde med blandt andet norsk og finsk politi efterforsket et større omfang af nationale og internationale DDoS-angreb.

I forbindelse med den efterforskning er en dansk mand fra den midtjyske by Silkeborg blevet anholdt, sigtet og afhørt af Midt- og Vestjyllands Politi.

Læs også: Utilfredse ansatte hjælper hackerne ind hos tele- og internetleverandører

Han anklages for at have foretaget cyber-angreb, i form af de netværksbelastende DDoS-angreb, rettet mod både offentlige og private hjemmesider.

Politiet oplyser desuden, at der er tale om såkaldt hacktivisme, helt præcist hval-aktivisme og dyre-aktivisme, hvilket skulle være motivationen til angrebene.
Det tyder således ikke på, at der er tale om økonomisk kriminalitet med egen vinding for øje.

Verdens kendt aktivist

DDoS-angrebene er angiveligt foretaget under kaldenavnet "RektFaggot", oplyser politiet.

Hvis det er en korrekt oplysning, er der ikke bare tale om angreb i Danmark, men også mange andre steder i verden.

Så langt væk som i Japan beretter politiet om DDoS-angreb, der er foretaget af en person under dette navn.

Et andet mål ser ud til at være Island, der ligeledes anklages for at behandle hvaler på en uetisk måde.

Den 20-årige mand, der er bosiddende i Silkeborg Kommune, blev anholdt i slutningen af sidste måned.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at han blev sigtet for hindring af rådighedsret i straffelovens § 293, stk. 2. og forstyrrelse af driften af informationssystemer i straffelovens § 193.

Efter afsluttet ransagning og afhøring blev manden løsladt.

Under hensyn til den videre efterforskning giver politiet ikke yderlige oplysninger i sagen lige nu.

Anholdelser er vigtige

Anholdelse af blandt andet hacktivister, der foretager cyber-angreb er et af de områder, der prioriteres meget højt lige nu.

Europol har således netop oplyst, at de vil sætte mere målrettet ind netop i forbindelse med anholdelser for at stoppe udviklingen.

Det vil man eksempelvis gøre ved at koordinere efterforskningerne på tværs af grænser, hvilket også har været grundlaget for denne anholdelse.

Du kan læse mere om Europols fokusområder her: Europol slår alarm: "Ransomware er en af nettets største trusler, og problemet vokser og vokser"

Læs også:
Derfor sender hacktivister giganterne til tælling

White hat-hacker: "Sådan stak vi en kæp i hjulet på en af nettets hårdeste hackerværktøjer"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere