Artikel top billede

Disse teknologier får enorm betydning for dig i de kommende år

Det vrimler med nye teknologier, men ifølge Forrester er der især fem teknologi-trends, der vil få stor betydning i de kommende år.

Man skal holde tungen lige i munden, hvis man skal kunne holde styr på de mange nye, hotte teknologier, der kommer buldrende hvert eneste år.

For år tilbage var det teknologier som cloud, big data, social og mobile, alle talte om.

Nu rykker nye megatrends ind på teknologi-banen - og også de kan potentielt ændre vores it-verden ganske dramatisk, som det eksempelvis er sket med cloud og mobile.  

Alle teknologier er dog ikke lige vigtige eller lige langtidsholdbare, og det er er heller ikke alle teknologi-trends, der har lige stor betydning for it-cheferne og virksomhedernes digitale satsninger.

Nu er Forrester klar med en ny liste med de teknologier, der ventes at få særlig stor betydning i de kommende år.

Det er teknologier, der både ændrer på forbrugernes forventninger og adfærd og på måden, man driver virksomhed på.

Teknologierne er blandt andet udvalgt ud fra deres 'disruptive' potentiale, og fordi de kan give virksomhederne konkurrencemæssige fordele.

Læs også: Alle taler om digital transformation: Her er tre ting der skal til for at få succes

Forrester vurderer, at der især er fem teknologier, der har potentiale til at forandre teknologi-verdenen i de kommende fem år.

Fem vigtige teknologier

1) Internet-of-things (IoT)-software og -løsninger 
Forrester vurderer, at IoT kommer til at drive os til det næste niveau, hvad angår indsigt i kunder og engagement i forhold til kunder.

2) Intelligente agenter

Robotteknologi og såkaldte 'intelligente agtenter' vil også få stor betydning i de kommende år. Forrester vurderer, at seks procent af alle jobs vil være blevet elimineret af de intelligente agenter i 2021.

3) Augmented reality og virtual reality

Dette er teknologier, der har været talt om i en del år efterhånden, men Forrester tror altså på, at det er nu, at udviklingen for alvor vil tage fart. Det vil især blive augmented reality, der får et mainstream-gennembrud, mens virtual reality vil blive en niche-teknoogi.

4) Kunstig intelligens og kognitive teknologier

Også disse teknologiske fremskridt vil få stor betydning i de kommende år, blandt andet inden for transport, logistik og kunde- og forbrugerservices.

5) Hydride trådløse netværk

Med dette mener Forrester hele udrulningen af 5G og samspillet med blandt andet Bluetooth og WiFi. Det vil få stor betydning i de kommende år, ikke mindst i takt med, at IoT også slår igennem.

Forrester-rådgiver Brian Hopkins i uddyber i et blogindlæg med at fortælle, at Forrester i alt har udvalgt 15 teknologier med et særligt stort pootentiale frem mod 2021 (heriblandt også automatisering af it-sikkerhed, cloud-platforme og containere), hvoriblandt de fem nævnte altså vurderes til at være dem, der ligefrem kan forandre teknologiverdenen.

"De teknologier, vi har udvalgt, vil have den største indflydelse på jeres evne til at vinde, servicere og fastholde kunder, hvis forventninger til service via teknologi kun stiger."

"Samtidig fokuserer vores liste på de teknologier, der vil have den største indflydelse på virksomhederne i de næste fem år," skriver Brian Hopkins.

Forresters liste kommer kun et par uger efter, at Gartner frigav sin nye hype cycle.

Det er også et godt bud på, hvilke teknologier man skal holde ekstra godt øje med i de kommende år.

Læs mere her:

Her er Gartners hype cycle for 2016: Disse teknologier skal du holde ekstra godt øje med

Alle taler om digital transformation: Her er tre ting der skal til for at få succes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.