Artikel top billede

Disse teknologier får enorm betydning for dig i de kommende år

Det vrimler med nye teknologier, men ifølge Forrester er der især fem teknologi-trends, der vil få stor betydning i de kommende år.

Man skal holde tungen lige i munden, hvis man skal kunne holde styr på de mange nye, hotte teknologier, der kommer buldrende hvert eneste år.

For år tilbage var det teknologier som cloud, big data, social og mobile, alle talte om.

Nu rykker nye megatrends ind på teknologi-banen - og også de kan potentielt ændre vores it-verden ganske dramatisk, som det eksempelvis er sket med cloud og mobile.  

Alle teknologier er dog ikke lige vigtige eller lige langtidsholdbare, og det er er heller ikke alle teknologi-trends, der har lige stor betydning for it-cheferne og virksomhedernes digitale satsninger.

Nu er Forrester klar med en ny liste med de teknologier, der ventes at få særlig stor betydning i de kommende år.

Det er teknologier, der både ændrer på forbrugernes forventninger og adfærd og på måden, man driver virksomhed på.

Teknologierne er blandt andet udvalgt ud fra deres 'disruptive' potentiale, og fordi de kan give virksomhederne konkurrencemæssige fordele.

Læs også: Alle taler om digital transformation: Her er tre ting der skal til for at få succes

Forrester vurderer, at der især er fem teknologier, der har potentiale til at forandre teknologi-verdenen i de kommende fem år.

Fem vigtige teknologier

1) Internet-of-things (IoT)-software og -løsninger 
Forrester vurderer, at IoT kommer til at drive os til det næste niveau, hvad angår indsigt i kunder og engagement i forhold til kunder.

2) Intelligente agenter

Robotteknologi og såkaldte 'intelligente agtenter' vil også få stor betydning i de kommende år. Forrester vurderer, at seks procent af alle jobs vil være blevet elimineret af de intelligente agenter i 2021.

3) Augmented reality og virtual reality

Dette er teknologier, der har været talt om i en del år efterhånden, men Forrester tror altså på, at det er nu, at udviklingen for alvor vil tage fart. Det vil især blive augmented reality, der får et mainstream-gennembrud, mens virtual reality vil blive en niche-teknoogi.

4) Kunstig intelligens og kognitive teknologier

Også disse teknologiske fremskridt vil få stor betydning i de kommende år, blandt andet inden for transport, logistik og kunde- og forbrugerservices.

5) Hydride trådløse netværk

Med dette mener Forrester hele udrulningen af 5G og samspillet med blandt andet Bluetooth og WiFi. Det vil få stor betydning i de kommende år, ikke mindst i takt med, at IoT også slår igennem.

Forrester-rådgiver Brian Hopkins i uddyber i et blogindlæg med at fortælle, at Forrester i alt har udvalgt 15 teknologier med et særligt stort pootentiale frem mod 2021 (heriblandt også automatisering af it-sikkerhed, cloud-platforme og containere), hvoriblandt de fem nævnte altså vurderes til at være dem, der ligefrem kan forandre teknologiverdenen.

"De teknologier, vi har udvalgt, vil have den største indflydelse på jeres evne til at vinde, servicere og fastholde kunder, hvis forventninger til service via teknologi kun stiger."

"Samtidig fokuserer vores liste på de teknologier, der vil have den største indflydelse på virksomhederne i de næste fem år," skriver Brian Hopkins.

Forresters liste kommer kun et par uger efter, at Gartner frigav sin nye hype cycle.

Det er også et godt bud på, hvilke teknologier man skal holde ekstra godt øje med i de kommende år.

Læs mere her:

Her er Gartners hype cycle for 2016: Disse teknologier skal du holde ekstra godt øje med

Alle taler om digital transformation: Her er tre ting der skal til for at få succes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere