Danske blækforhandlere: Sådan kan du fortsat anvende uoriginale printerpatroner trods HP-blokering

HP har blokeret for brugen af uoriginale printerpatroner i en række printere, men inden for få dage kan du igen købe billige patroner. Det lover danske blækforhandlere.

Siden 13. september har det ikke været muligt at bruge visse af HP's OfficeJet-printere, hvis du har uoriginale printerpatroner.

Specifikt har det ramt printere i OfficeJet-, OfficeJet Pro-, og OfficeJet Pro X-serierne - hvis altså din printer er blevet opdateret med nyfirmware i marts.

Efter opdatering af firmware: Slut med brug af uoriginale blækpatroner i din HP-printer

Opdateringen får printeren til at advare med beskeder om, at patronen er beskadiget eller blækket for gammel - også selv om det virkede dagen før.

"I sidste uge måtte vi gennemføre mange reklamationer på netop de her patroner, da de ikke virkede i kundernes printer, men det er ikke første gang, at vi oplever sådan en situation," siger Anders Staunager Larsen, administrerende direktør hos InkPro.

Katten efter musen
Printerblæk er en af de største indtægtskilder for printerproducenterne, der ofte sælger sine printere med tab eller meget lille fortjeneste for efterfølgende at tjene penge på printerblæk med en høj pris.

Derfor forsøger producenterne også at gøre det sværere at bruge uoriginal blæk.

Inde i alle printerpatroner sidder en lille chip, der validerer patronen over for printeren. En sådan chip sidder også i de uoriginale patroner. Den opdateres løbende for at blive ved med at fungere med producenternes firmware.

"Det sker fra tid til anden, at producenterne opdaterer deres firmware for at stoppe for brugen af uoriginale patroner, men der plejer ikke gå mange dage, før vi igen har patroner, der virker til samme printer. Hvis dine nuværende patroner ikke virker, så sender vi selvfølgelig nogle nye," tilføjer Anders Staunager Larsen fra InkPro.

Både direktøren fra InkPro og Peter Engsig, administrerende direktør for PrinterPatroner.dk, har før oplevet, at printerproducenterne med en firmware har stoppet for at uoriginale patroner fungerer med printeren.

"Vi har haft patroner, der har kørt perfekt hos vores kunder den ene dag, og hen over natten stopper de med at fungere. Vi ser det i dag med HP-printerne og sidste gang, vi så det, var for et par måneder siden," siger Peter Engsig.

Nye patroner på vej
Printerblæk fra producenterne selv er en af de dyreste væsker målt i literpris. Derfor er der også mange, der glædeligt køber uoriginale printerpatroner, der koster det halve af originalpatronen.

Skulle du stå med printerpatroner fra de omtalte HP-computere, der pludselig ikke virker, kan du godt få den til at fungere igen.

"Vi plejer at guide vores kunder igennem telefonen. Hvis de stadig har installations-CD'en til printeren, så kan man geninstallere den gamle firmware og slå automatisk opdatering fra. Ellers er der jo selvfølgelig reklamationsret," siger Peter Engsig fra PrinterPatroner.dk.  

Samtidig er der nye patroner på vej. Allerede nu forventer både InkPro og PrinterPatroner, at den næste forsendelse af patroner til de omtalte printere skulle have en ny chip, der igen snyder HP-printerens firmware.

Læs også: HP køber Samsungs printer-forretning - satser på nyt printerområde


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.