Artikel top billede

Danske blækforhandlere: Sådan kan du fortsat anvende uoriginale printerpatroner trods HP-blokering

HP har blokeret for brugen af uoriginale printerpatroner i en række printere, men inden for få dage kan du igen købe billige patroner. Det lover danske blækforhandlere.

Siden 13. september har det ikke været muligt at bruge visse af HP's OfficeJet-printere, hvis du har uoriginale printerpatroner.

Specifikt har det ramt printere i OfficeJet-, OfficeJet Pro-, og OfficeJet Pro X-serierne - hvis altså din printer er blevet opdateret med nyfirmware i marts.

Efter opdatering af firmware: Slut med brug af uoriginale blækpatroner i din HP-printer

Opdateringen får printeren til at advare med beskeder om, at patronen er beskadiget eller blækket for gammel - også selv om det virkede dagen før.

"I sidste uge måtte vi gennemføre mange reklamationer på netop de her patroner, da de ikke virkede i kundernes printer, men det er ikke første gang, at vi oplever sådan en situation," siger Anders Staunager Larsen, administrerende direktør hos InkPro.

Katten efter musen

Printerblæk er en af de største indtægtskilder for printerproducenterne, der ofte sælger sine printere med tab eller meget lille fortjeneste for efterfølgende at tjene penge på printerblæk med en høj pris.

Derfor forsøger producenterne også at gøre det sværere at bruge uoriginal blæk.

Inde i alle printerpatroner sidder en lille chip, der validerer patronen over for printeren. En sådan chip sidder også i de uoriginale patroner. Den opdateres løbende for at blive ved med at fungere med producenternes firmware.

"Det sker fra tid til anden, at producenterne opdaterer deres firmware for at stoppe for brugen af uoriginale patroner, men der plejer ikke gå mange dage, før vi igen har patroner, der virker til samme printer. Hvis dine nuværende patroner ikke virker, så sender vi selvfølgelig nogle nye," tilføjer Anders Staunager Larsen fra InkPro.

Både direktøren fra InkPro og Peter Engsig, administrerende direktør for PrinterPatroner.dk, har før oplevet, at printerproducenterne med en firmware har stoppet for at uoriginale patroner fungerer med printeren.

"Vi har haft patroner, der har kørt perfekt hos vores kunder den ene dag, og hen over natten stopper de med at fungere. Vi ser det i dag med HP-printerne og sidste gang, vi så det, var for et par måneder siden," siger Peter Engsig.

Nye patroner på vej

Printerblæk fra producenterne selv er en af de dyreste væsker målt i literpris. Derfor er der også mange, der glædeligt køber uoriginale printerpatroner, der koster det halve af originalpatronen.

Skulle du stå med printerpatroner fra de omtalte HP-computere, der pludselig ikke virker, kan du godt få den til at fungere igen.

"Vi plejer at guide vores kunder igennem telefonen. Hvis de stadig har installations-CD'en til printeren, så kan man geninstallere den gamle firmware og slå automatisk opdatering fra. Ellers er der jo selvfølgelig reklamationsret," siger Peter Engsig fra PrinterPatroner.dk.  

Samtidig er der nye patroner på vej. Allerede nu forventer både InkPro og PrinterPatroner, at den næste forsendelse af patroner til de omtalte printere skulle have en ny chip, der igen snyder HP-printerens firmware.

Læs også: HP køber Samsungs printer-forretning - satser på nyt printerområde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere