Danske blækforhandlere: Sådan kan du fortsat anvende uoriginale printerpatroner trods HP-blokering

HP har blokeret for brugen af uoriginale printerpatroner i en række printere, men inden for få dage kan du igen købe billige patroner. Det lover danske blækforhandlere.

Siden 13. september har det ikke været muligt at bruge visse af HP's OfficeJet-printere, hvis du har uoriginale printerpatroner.

Specifikt har det ramt printere i OfficeJet-, OfficeJet Pro-, og OfficeJet Pro X-serierne - hvis altså din printer er blevet opdateret med nyfirmware i marts.

Efter opdatering af firmware: Slut med brug af uoriginale blækpatroner i din HP-printer

Opdateringen får printeren til at advare med beskeder om, at patronen er beskadiget eller blækket for gammel - også selv om det virkede dagen før.

"I sidste uge måtte vi gennemføre mange reklamationer på netop de her patroner, da de ikke virkede i kundernes printer, men det er ikke første gang, at vi oplever sådan en situation," siger Anders Staunager Larsen, administrerende direktør hos InkPro.

Katten efter musen
Printerblæk er en af de største indtægtskilder for printerproducenterne, der ofte sælger sine printere med tab eller meget lille fortjeneste for efterfølgende at tjene penge på printerblæk med en høj pris.

Derfor forsøger producenterne også at gøre det sværere at bruge uoriginal blæk.

Inde i alle printerpatroner sidder en lille chip, der validerer patronen over for printeren. En sådan chip sidder også i de uoriginale patroner. Den opdateres løbende for at blive ved med at fungere med producenternes firmware.

"Det sker fra tid til anden, at producenterne opdaterer deres firmware for at stoppe for brugen af uoriginale patroner, men der plejer ikke gå mange dage, før vi igen har patroner, der virker til samme printer. Hvis dine nuværende patroner ikke virker, så sender vi selvfølgelig nogle nye," tilføjer Anders Staunager Larsen fra InkPro.

Både direktøren fra InkPro og Peter Engsig, administrerende direktør for PrinterPatroner.dk, har før oplevet, at printerproducenterne med en firmware har stoppet for at uoriginale patroner fungerer med printeren.

"Vi har haft patroner, der har kørt perfekt hos vores kunder den ene dag, og hen over natten stopper de med at fungere. Vi ser det i dag med HP-printerne og sidste gang, vi så det, var for et par måneder siden," siger Peter Engsig.

Nye patroner på vej
Printerblæk fra producenterne selv er en af de dyreste væsker målt i literpris. Derfor er der også mange, der glædeligt køber uoriginale printerpatroner, der koster det halve af originalpatronen.

Skulle du stå med printerpatroner fra de omtalte HP-computere, der pludselig ikke virker, kan du godt få den til at fungere igen.

"Vi plejer at guide vores kunder igennem telefonen. Hvis de stadig har installations-CD'en til printeren, så kan man geninstallere den gamle firmware og slå automatisk opdatering fra. Ellers er der jo selvfølgelig reklamationsret," siger Peter Engsig fra PrinterPatroner.dk.  

Samtidig er der nye patroner på vej. Allerede nu forventer både InkPro og PrinterPatroner, at den næste forsendelse af patroner til de omtalte printere skulle have en ny chip, der igen snyder HP-printerens firmware.

Læs også: HP køber Samsungs printer-forretning - satser på nyt printerområde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.