Artikel top billede

Fire myter om din smartphone: Nej du kan ikke bore et nyt audiostik i din iPhone 7

Der findes mange gode råd på nettet om, hvordan du skal behandle din smartphone, men du bør have de skeptiske briller på, inden du borer et hul i din iPhone

Vidste du godt, at du sagtens kan bruge dit gamle headset i en iPhone 7?

Du skal bare lige bore et hul med en boremaskine i bunden og wupti! Under aluminiumet gemmer der sig et minijack-stik.

Se det er smart.

Det tror du ikke på? Godt. Så er du klar til at læse resten af artiklen.

Hvert år - ofte i forbindelse med lanceringen af årets nye iPhone - kravler der "nyttige" tip ud fra internettet omkring din smartphone, der er mere eller mindre troværdige. 

I år omhandler drengestregerne iPhone 7's manglende minijack-stik. Det kræver en adapter fra telefonens Lightning-port, hvis du vil bruge dit gamle headset med et audiostik. Mange har gjort grin med det manglende headset, og det har født myten om, at du kan bore dig til en ny audio-port. 

Vi advarer selvfølgelig på det kraftigste mod, at du forsøger dig med at bore et hul i din iPhone eller for den sags skyld en hvilken som helst anden telefon. Ud over at det ødelægger telefonen, er der risiko for brandfare, hvis du beskadiger det interne batteri. 

Ligner Apples egne reklamer

Det er nok de færreste, der begiver sig ud i skuret for at bore et hul i sin spritnye iPhone 7, men andre "iPhone-tricks" har tidligere været mere overbevisende. 

Via sociale medier og billeddelingssites som Imgur gik et billede viralt i forbindelse med lanceringen af iOS 7 tilbage i 2013 - altså en softwareopdatering. En softwareopdatering der skulle gøre de eksisterende iPhones vandtætte. 

En software-opdagering kan ikke gøre en telefon vandtæt, og der gik da også tre år, før Apples iPhone 7 blev vandafvisende (ikke vandtæt - læs om forskellen her)

Reklamen var så overbevisende og lignede noget Apple selv havde produceret, at flere intetanede iPhone-brugere troede på opslaget, og ødelagde deres smartphones med en tur i poolen. 

Og for at skære det ud i pap: Garantien på din smartphone gælder ikke, hvis du har taget den med i en pool og den går i stykker. Heller ikke hvis det er den nye vandafvisende iPhone 7.

Noget lignende skete året efter i 2014, da Apple lancerede iOS 8 sammen med funktionen "Wave", en funktion der tillod dig at lynoplade din iPhone 6 i en mikrobølgeovn. 

Det var i hvert fald, hvad tølperne ville have dig til at tro. For alle der har glemt et stykke sølvpapir på en skål i en mikrobølgeovn ved, at det er en dårlig ide at blande metal og mikrobølger. 

Resultatet er i hvert fald en nedbrændt smartphone. 

Også her var reklamen så troværdig, at nogle mindre tech-bekendte brugere faldt i med benene først.

Sæt din dato tilbage

En fejl i Apples Unix-baserede iOS-styresystem for et års tid siden, satte din iPhone ud af funktion, hvis du satte datoen tilbage til 1 januar, 1970. 

Det lyder dumt, men internet-slynglerne brugte fejlen til at lave en reklame for en retro-funktion, der skulle give iPhones det gamle Macintosh-logo i regnbuefarver. En lille hemmelig funktion som på sin vis godt kunne have været ægte, men som ødelagde telefonen, hvis du fulgte det. 

Har du hørt om flere ? Del gerne med os.

Læs også: Test: Du kan roligt købe en iPhone 7 Plus - også selv om Apples designafdeling må være faldet i søvn

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


Premium
Jacob og Henrik har netop solgt deres it-virksomhed for et trecifret millionbeløb: "Vi havde et mål om at vokse endnu mere, men så kom det her tilbud"
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje