Artikel top billede

Fire myter om din smartphone: Nej du kan ikke bore et nyt audiostik i din iPhone 7

Der findes mange gode råd på nettet om, hvordan du skal behandle din smartphone, men du bør have de skeptiske briller på, inden du borer et hul i din iPhone

Vidste du godt, at du sagtens kan bruge dit gamle headset i en iPhone 7?

Du skal bare lige bore et hul med en boremaskine i bunden og wupti! Under aluminiumet gemmer der sig et minijack-stik.

Se det er smart.

Det tror du ikke på? Godt. Så er du klar til at læse resten af artiklen.

Hvert år - ofte i forbindelse med lanceringen af årets nye iPhone - kravler der "nyttige" tip ud fra internettet omkring din smartphone, der er mere eller mindre troværdige. 

I år omhandler drengestregerne iPhone 7's manglende minijack-stik. Det kræver en adapter fra telefonens Lightning-port, hvis du vil bruge dit gamle headset med et audiostik. Mange har gjort grin med det manglende headset, og det har født myten om, at du kan bore dig til en ny audio-port. 

Vi advarer selvfølgelig på det kraftigste mod, at du forsøger dig med at bore et hul i din iPhone eller for den sags skyld en hvilken som helst anden telefon. Ud over at det ødelægger telefonen, er der risiko for brandfare, hvis du beskadiger det interne batteri. 

Ligner Apples egne reklamer

Det er nok de færreste, der begiver sig ud i skuret for at bore et hul i sin spritnye iPhone 7, men andre "iPhone-tricks" har tidligere været mere overbevisende. 

Via sociale medier og billeddelingssites som Imgur gik et billede viralt i forbindelse med lanceringen af iOS 7 tilbage i 2013 - altså en softwareopdatering. En softwareopdatering der skulle gøre de eksisterende iPhones vandtætte. 

En software-opdagering kan ikke gøre en telefon vandtæt, og der gik da også tre år, før Apples iPhone 7 blev vandafvisende (ikke vandtæt - læs om forskellen her)

Reklamen var så overbevisende og lignede noget Apple selv havde produceret, at flere intetanede iPhone-brugere troede på opslaget, og ødelagde deres smartphones med en tur i poolen. 

Og for at skære det ud i pap: Garantien på din smartphone gælder ikke, hvis du har taget den med i en pool og den går i stykker. Heller ikke hvis det er den nye vandafvisende iPhone 7.

Noget lignende skete året efter i 2014, da Apple lancerede iOS 8 sammen med funktionen "Wave", en funktion der tillod dig at lynoplade din iPhone 6 i en mikrobølgeovn. 

Det var i hvert fald, hvad tølperne ville have dig til at tro. For alle der har glemt et stykke sølvpapir på en skål i en mikrobølgeovn ved, at det er en dårlig ide at blande metal og mikrobølger. 

Resultatet er i hvert fald en nedbrændt smartphone. 

Også her var reklamen så troværdig, at nogle mindre tech-bekendte brugere faldt i med benene først.

Sæt din dato tilbage

En fejl i Apples Unix-baserede iOS-styresystem for et års tid siden, satte din iPhone ud af funktion, hvis du satte datoen tilbage til 1 januar, 1970. 

Det lyder dumt, men internet-slynglerne brugte fejlen til at lave en reklame for en retro-funktion, der skulle give iPhones det gamle Macintosh-logo i regnbuefarver. En lille hemmelig funktion som på sin vis godt kunne have været ægte, men som ødelagde telefonen, hvis du fulgte det. 

Har du hørt om flere ? Del gerne med os.

Læs også: Test: Du kan roligt købe en iPhone 7 Plus - også selv om Apples designafdeling må være faldet i søvn

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere