Artikel top billede

HP forklarer og undskylder: Derfor forhindrer HP dig i at printe med uoriginale patroner

HP forklarer nu, hvorfor firmaet med en firmware-opdatering har stoppet for brugen af uoriginale blækpatroner i en række Office Jet-printere.

En firmawareopdatering fra marts omprogrammerede en række HP-printere til ikke at fungere sammen med uoriginale og genopfyldte printerpatroner, der ikke har HP's sikkerhedschip. 

Efter opdatering af firmware: Slut med brug af uoriginale blækpatroner i din HP-printer

Det betød, at kunder, der igennem længere tid snildt har kunne bruge de billigere, uoriginale patroner i deres printere fra den ene dag til den anden ikke længere kunne printe.

En beslutning som ved første øjekast kan forekomme en anelse grisk ud, eftersom opdateringen tvinger brugere til at købe HP's egne originale patroner til en markant højere pris end de uoriginale patroner.

Men der er en mening med galskaben, forsøger HP's COO at forklare i en blogpost

"Vi opdaterede patrongodkendelsesproceduren i udvalgte Office Inkjet-modeller for at sikre os den bedste brugeroplevelse og beskytte forbrugerne mod kopivarer og mod tredjepartspatroner, der ikke har en original HP-sikkerhedschip og for at beskytte vores egne intellektuelle rettigheder," skriver Jon Flaxman, COO hos HP Ink.

I hver printerpatron sidder en lille chip, som printeren skal godkende, og det er den firmware, der er blevet opdateret og altså nu afviser tredjepartpatroner.

Alle uoriginale printerpatroner med en original HP-chip skulle stadig fungere trods den nye opdatering. 

Undskylder, men vil gøre det igen
Jon Flaxman erkender, at opdateringen har givet problemer for visse brugere, men at det er helt i orden, at HP beskytter sine intellektuelle rettigheder.

"Vi vil i fremtiden blive ved med at beskytte kvaliteten af brugeroplevelsen og vores intellektuelle rettigheder, hvilket måske kan betyde, at nogle trejdepartspatroner ikke fungerer," siger Jon Flaxman.

Dog undskylder HP for ikke at have meldt ud i bedre tid omkring opdateringen og dens konsekvenser.

Hvis din HP er ramt af firmware-opdateringen, kan du enten i dag hente en ældre firmware fra før marts eller vente et par uger, hvorefter HP vil frigive en opdatering, der stadig fungerer med de uoriginale patroner.

Eller du kan købe nye uoriginale patroner som du plejer. Danske forhandlere af blækpatroner fortæller, at der i løbet af den kommende tid igen vil være patroner med nye chips, der fungerer med den nye firmware. 

Læs også: Danske blækforhandlere: Sådan kan du fortsat anvende uoriginale printerpatroner trods HP-blokering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere