Artikel top billede

(Foto: Jason Madara)

HP forklarer og undskylder: Derfor forhindrer HP dig i at printe med uoriginale patroner

HP forklarer nu, hvorfor firmaet med en firmware-opdatering har stoppet for brugen af uoriginale blækpatroner i en række Office Jet-printere.

En firmawareopdatering fra marts omprogrammerede en række HP-printere til ikke at fungere sammen med uoriginale og genopfyldte printerpatroner, der ikke har HP's sikkerhedschip. 

Efter opdatering af firmware: Slut med brug af uoriginale blækpatroner i din HP-printer

Det betød, at kunder, der igennem længere tid snildt har kunne bruge de billigere, uoriginale patroner i deres printere fra den ene dag til den anden ikke længere kunne printe.

En beslutning som ved første øjekast kan forekomme en anelse grisk ud, eftersom opdateringen tvinger brugere til at købe HP's egne originale patroner til en markant højere pris end de uoriginale patroner.

Men der er en mening med galskaben, forsøger HP's COO at forklare i en blogpost

"Vi opdaterede patrongodkendelsesproceduren i udvalgte Office Inkjet-modeller for at sikre os den bedste brugeroplevelse og beskytte forbrugerne mod kopivarer og mod tredjepartspatroner, der ikke har en original HP-sikkerhedschip og for at beskytte vores egne intellektuelle rettigheder," skriver Jon Flaxman, COO hos HP Ink.

I hver printerpatron sidder en lille chip, som printeren skal godkende, og det er den firmware, der er blevet opdateret og altså nu afviser tredjepartpatroner.

Alle uoriginale printerpatroner med en original HP-chip skulle stadig fungere trods den nye opdatering. 

Undskylder, men vil gøre det igen
Jon Flaxman erkender, at opdateringen har givet problemer for visse brugere, men at det er helt i orden, at HP beskytter sine intellektuelle rettigheder.

"Vi vil i fremtiden blive ved med at beskytte kvaliteten af brugeroplevelsen og vores intellektuelle rettigheder, hvilket måske kan betyde, at nogle trejdepartspatroner ikke fungerer," siger Jon Flaxman.

Dog undskylder HP for ikke at have meldt ud i bedre tid omkring opdateringen og dens konsekvenser.

Hvis din HP er ramt af firmware-opdateringen, kan du enten i dag hente en ældre firmware fra før marts eller vente et par uger, hvorefter HP vil frigive en opdatering, der stadig fungerer med de uoriginale patroner.

Eller du kan købe nye uoriginale patroner som du plejer. Danske forhandlere af blækpatroner fortæller, at der i løbet af den kommende tid igen vil være patroner med nye chips, der fungerer med den nye firmware. 

Læs også: Danske blækforhandlere: Sådan kan du fortsat anvende uoriginale printerpatroner trods HP-blokering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere