Artikel top billede

(Foto: Jason Madara)

HP forklarer og undskylder: Derfor forhindrer HP dig i at printe med uoriginale patroner

HP forklarer nu, hvorfor firmaet med en firmware-opdatering har stoppet for brugen af uoriginale blækpatroner i en række Office Jet-printere.

En firmawareopdatering fra marts omprogrammerede en række HP-printere til ikke at fungere sammen med uoriginale og genopfyldte printerpatroner, der ikke har HP's sikkerhedschip. 

Efter opdatering af firmware: Slut med brug af uoriginale blækpatroner i din HP-printer

Det betød, at kunder, der igennem længere tid snildt har kunne bruge de billigere, uoriginale patroner i deres printere fra den ene dag til den anden ikke længere kunne printe.

En beslutning som ved første øjekast kan forekomme en anelse grisk ud, eftersom opdateringen tvinger brugere til at købe HP's egne originale patroner til en markant højere pris end de uoriginale patroner.

Men der er en mening med galskaben, forsøger HP's COO at forklare i en blogpost

"Vi opdaterede patrongodkendelsesproceduren i udvalgte Office Inkjet-modeller for at sikre os den bedste brugeroplevelse og beskytte forbrugerne mod kopivarer og mod tredjepartspatroner, der ikke har en original HP-sikkerhedschip og for at beskytte vores egne intellektuelle rettigheder," skriver Jon Flaxman, COO hos HP Ink.

I hver printerpatron sidder en lille chip, som printeren skal godkende, og det er den firmware, der er blevet opdateret og altså nu afviser tredjepartpatroner.

Alle uoriginale printerpatroner med en original HP-chip skulle stadig fungere trods den nye opdatering. 

Undskylder, men vil gøre det igen
Jon Flaxman erkender, at opdateringen har givet problemer for visse brugere, men at det er helt i orden, at HP beskytter sine intellektuelle rettigheder.

"Vi vil i fremtiden blive ved med at beskytte kvaliteten af brugeroplevelsen og vores intellektuelle rettigheder, hvilket måske kan betyde, at nogle trejdepartspatroner ikke fungerer," siger Jon Flaxman.

Dog undskylder HP for ikke at have meldt ud i bedre tid omkring opdateringen og dens konsekvenser.

Hvis din HP er ramt af firmware-opdateringen, kan du enten i dag hente en ældre firmware fra før marts eller vente et par uger, hvorefter HP vil frigive en opdatering, der stadig fungerer med de uoriginale patroner.

Eller du kan købe nye uoriginale patroner som du plejer. Danske forhandlere af blækpatroner fortæller, at der i løbet af den kommende tid igen vil være patroner med nye chips, der fungerer med den nye firmware. 

Læs også: Danske blækforhandlere: Sådan kan du fortsat anvende uoriginale printerpatroner trods HP-blokering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere