Artikel top billede

Google lancerer omfattende cloud-satsning til virksomhederne - og omdøber Google Apps

Google Cloud er navnet på Googles nye, omfattende cloud-satsning til erhvervskunderne. Google Apps får samtidig et nyt navn.

Google kaster nu det tunge skyts ind i kampen om cloud-kunderne ved at annoncere det, selskabet kalder Google Cloud - en bred portefølje af produkter, teknologier og services, der er rettet mod erhvervskunderne.

Google har i mange år haft forskellige cloud-tilbud - eksempelvis produktivitetssoftware og storage, men med Google Cloud forsøger Google at gå hele vejen i forhold til virksomhedskunderne - og kaster sig dermed i høj grad ind i kampen mod Amazon Web Services og Microsoft.

Samtidig med annonceringen af Google Cloud, meddeler Google, at selskabets Google Apps (Docs, Mail, Kalender etc.) nu omdøbes til G Suite.

"Google Cloud dækker alle lag i en virksomhed," skriver Diane Greene, der er senior vice president i Google Cloud, i et blogindlæg.''

Læs også: Cloud-markedet boomer: Slut med overvejelser for og imod cloud - nu sker det store ryk ud i skyen

Hun uddyber, hvad Google Cloud indeholder:

"Vores brugervendte applikationer til samarbejde og produktivitet - nu kaldet G Suite; alle vores værktøjer til machine learning og API'er, enterprise API'er; og Android-telefoner, tablets og Chromebooks, der tilgår skyen."

"Derudover er Google Cloud blevet udviklet på en passende måde til virksomheder med integrerede systemer, der sikrer service levels — alle komponenter er integrerede og overholder SLA'en til det prispunkt, kunden vælger," forklarer Diane Greene fra Google Cloud.

Google forsøger med Google Cloud at nå virksomheder i alle størrelser - fra små startups til store koncerner, lyder det videre.

Cloud-markedet boomer

Selskabet forklarer, at Google Cloud ikke kun handler om produkter, men også om den del af Googles organisation, der skal samarbejde med virksomhedskunderne.

"Dette er blot begyndelsen. Vi ser frem til at bygge denne fremtid i fællesskab," lyder løftet fra Google.

Det er umiddelbart lidt svært at vurdere, hvor meget handling der er bag de flotte ord fra Google, men der er næppe tvivl om, at det er et godt tidspunkt for selskabet at satse endnu mere på cloud-løsninger til erhvervskunder.

Gartner vurderer, at markedet for public cloud services vil vokse med 17,2 procent på verdensplan alene her i 2016, og Forester har vurderet, at public cloud-markedet vil vokse med 23 procent - altså næsten en fjerdedel - fra 2014 til 2016.

Læs også:

Cloud-markedet boomer: Slut med overvejelser for og imod cloud - nu sker det store ryk ud i skyen

Datacenter-kapløb i Norden: Nu rykker flere it-giganter ind med store datacentre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere