Artikel top billede

Google lancerer omfattende cloud-satsning til virksomhederne - og omdøber Google Apps

Google Cloud er navnet på Googles nye, omfattende cloud-satsning til erhvervskunderne. Google Apps får samtidig et nyt navn.

Google kaster nu det tunge skyts ind i kampen om cloud-kunderne ved at annoncere det, selskabet kalder Google Cloud - en bred portefølje af produkter, teknologier og services, der er rettet mod erhvervskunderne.

Google har i mange år haft forskellige cloud-tilbud - eksempelvis produktivitetssoftware og storage, men med Google Cloud forsøger Google at gå hele vejen i forhold til virksomhedskunderne - og kaster sig dermed i høj grad ind i kampen mod Amazon Web Services og Microsoft.

Samtidig med annonceringen af Google Cloud, meddeler Google, at selskabets Google Apps (Docs, Mail, Kalender etc.) nu omdøbes til G Suite.

"Google Cloud dækker alle lag i en virksomhed," skriver Diane Greene, der er senior vice president i Google Cloud, i et blogindlæg.''

Læs også: Cloud-markedet boomer: Slut med overvejelser for og imod cloud - nu sker det store ryk ud i skyen

Hun uddyber, hvad Google Cloud indeholder:

"Vores brugervendte applikationer til samarbejde og produktivitet - nu kaldet G Suite; alle vores værktøjer til machine learning og API'er, enterprise API'er; og Android-telefoner, tablets og Chromebooks, der tilgår skyen."

"Derudover er Google Cloud blevet udviklet på en passende måde til virksomheder med integrerede systemer, der sikrer service levels — alle komponenter er integrerede og overholder SLA'en til det prispunkt, kunden vælger," forklarer Diane Greene fra Google Cloud.

Google forsøger med Google Cloud at nå virksomheder i alle størrelser - fra små startups til store koncerner, lyder det videre.

Cloud-markedet boomer

Selskabet forklarer, at Google Cloud ikke kun handler om produkter, men også om den del af Googles organisation, der skal samarbejde med virksomhedskunderne.

"Dette er blot begyndelsen. Vi ser frem til at bygge denne fremtid i fællesskab," lyder løftet fra Google.

Det er umiddelbart lidt svært at vurdere, hvor meget handling der er bag de flotte ord fra Google, men der er næppe tvivl om, at det er et godt tidspunkt for selskabet at satse endnu mere på cloud-løsninger til erhvervskunder.

Gartner vurderer, at markedet for public cloud services vil vokse med 17,2 procent på verdensplan alene her i 2016, og Forester har vurderet, at public cloud-markedet vil vokse med 23 procent - altså næsten en fjerdedel - fra 2014 til 2016.

Læs også:

Cloud-markedet boomer: Slut med overvejelser for og imod cloud - nu sker det store ryk ud i skyen

Datacenter-kapløb i Norden: Nu rykker flere it-giganter ind med store datacentre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere