Google har for første gang bygget sin egen telefon - se den her

Google Pixel skal tage kampen op mod iPhonen, men Android-producenterne kan blive de første ofre.

Du får det bedste resultat, når du selv laver både hardware og software. Det har Apple prædiket i årtier.

Og nu hører vi det samme fra Google, der tirsdag aften præsenterede sin første egenproducerede smartphone, Google Pixel.

Den nye telefon kommer i to størrelser. Google Pixel på 5 tommer og Google Pixel XL på 5,5 tommer. 

Telefonen er designet til at udnytte Googles kompetencer inde for software og digitale tjenester.

Under præsentation blev der især lagt vægt på, at det er den første telefon, der har Googles digitale assistent, Google Assistant, indbygget. På scenen blev det blandt andet demonstreret, hvordan det var muligt at booke et bord på en restaurant med tjenesten.

Google: Det bedste kamera
Google Pixel er udstyret med et kamera på 12,3 megapixel, der ifølge Google er det bedste kamera, der nogensinde har siddet i en smartphone.

Google lagde desuden vægt på, at telefonen er udstyret med ubegrænset lagerplads i skyen, hvor billederne automatisk bliver gemt, hvilket er med til at sikre, at din fotosamling aldrig bliver årsagen til, at din telefon løber tør for lagerplads. Forberedt til virtual reality
Virtual reality har længe været et fokus-område for Google, og det bliver understøttet med lanceringen af Google Pixel. Den er forberedt til at understøtte Googles nye virtual reality-headset, Google Daydream, der også blev lanceret tirsdag aften. 

Her fik vi forklaret, at ambitionen med Daydream har været at producere et headset, hvor det er hurtigt og simpelt at tilslutte sin telefon.

Daydream-headsettet udmærker sig desuden ved at være produceret i blødt stof - i modsætning til mange andre VR-headset, der er produceret i hård plastik.

Googles mål har angiveligt været at producere et headset i en type materiale, som vi normalt anvender på hovedet. Formodentligt fordi Google ønsker at få virtual reality til at fremstå mindre afskrækkende.

Indtil videre er Google Pixel den eneste telefon, der understøtter Daydream. 

Hvem skal frygte Pixel?
Under præsentation skød Google flere gange med skarpt mod Apple. Eksempelvis ved at fremhæve, at telefonen er udstyret med et hovedtelefonstik og ikke har et kamera, der rager ud fra telefonen chassis. 

Men de eksisterende Android-producenter skal formodentligt føle sig mindst lige så truet af Pixel-telefonen, fordi de kan nu forvente at blive kastet ud i en ulige konkurrence mod Google, der har fordelen af at have fuldt ejerskab over hardware, software og cloud. 

Det betyder at Google har alle forudsætningerne for at levere den bedste Android-produkt på markedet. 

Helt konkret kommer du som forbruger til at opleve det ved, at du med en Pixel er garanteret øjeblikkelig adgang til Android-opdateringer lige så snart, at de bliver tilgængelige. Noget som iPhone-brugere længe har været forvent med, men som Android-brugere ikke tidligere har været garanteret.

Vi kender indtil videre ikke danske priser eller en eventuel dansk lanceringsdato for Google Pixel, men de amerikanske priser ligger på nogenlunde samme prisniveau som en iPhone.

Læs også: 
Hovsa: Kom til at afsløre alt om Googles flagskibstelefoner få timer inden premieren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.