Ny Android på vej: Her er nyhederne i Android 7.1

Googles nye Pixel-telefoner giver os et indblik i, hvad der på vej til Android. Se nyhederne her.

Google er langt fremme i udviklingen af Android.

Med selskabets lancering af de egenproducerede Pixel-telefoner, kan vi få en klar ide om, hvordan den kommende udgave, Android 7.1, kommer til at se ud.

Google har historisk altid først opdateret sine egne telefoner med nyeste udgave af Android, som så senere er blevet distribueret videre til de mange leverandører af Android, som har tilrettet styresystemet til egne telefoner.

Computerworlds amerikanske nyhedsbureau har via forskellige kilder udarbejdet en liste over nyheder i den kommende Android-version.

Nat-skærm
En ny funktion drosler ned for det blå lys på skærmen om natten. Det kommer til at gøre det langt mere skånsomt for øjnene at kigge på skærmen om natten eller under mørke forhold.

Forbedringer på touch- og skærm-performance
Det er forskellen på performance på touch- og skærm-funktionaliteterne, der gør, at en iPhone ofte føles hurtigere end en Android-telefon - også selv om en Android-telefon på papiret kan se ud til at slå en iPhone på specifikationer.

Det mener Google nu at have løst med den Android 7.1, der kommer til at byde på en forøgning af den hastighed, hvormed touch-skærmen reagerer på, når du rører den.

Flydende system-opdateringer
Google indfører i Android 7.1 også glidende system-opdateringer, så brugerne ikke længere selv aktivt skal godkende og igangsætte en system-opdatering: Den kommer bare til at køre af sig selv.

Ifølge selskabet vil kommende opdateringer til Android blive installeret automatisk og diskret i baggrunden på et tidspunkt, hvor telefonen ikke er i brug. Dermed vil brugerne stort set ikke opdage, at der opdateres.
Daydream VR
Med Android 7.1 kommer alle Android-telefoner med muskler nok til at understøtte brug af Daydream VR-brillerne, som er et par spøjse briller produceret i blødt stof.

Pixel er indtil videre den eneste telefon, der understøtter Daydream VR.

Swipe på finger-skanneren
Med det kommende styresystem bliver det muligt at tjekke alle notifikationer ved at swipe hurtigt nedad på finger-skanneren på telefonen.

På Nexus-telefonerne sidder finger-skanneren på bagsiden af telefonen.

Nye udvikler-muligheder
Google kommer også med en række nye muligheder for udviklerne, der arbejder med Android.

De vil få adgang til en hel række af features, som for eksempel:

- API'er til app-genveje.

- Understøttelse af bevægelsessensor i finger-skanner.

- Bedre wallpaper-metadata.

- Mulighed for selv at indsætte images til tastaturet.

- Storagemanager, der gør det muligt at identificere apps og filer, som bruger plads på telefon.

Kun på Pixel-telefonerne
Google har samtidig forbeholdt en række funktioner til selskabets egne Pixel-telefoner, som altså bliver de eneste, der bliver udstyret med de følgende nye features:

Google Assistant
Assistenten aktiveres med et langt tryk på home-knappen.

Google Photos
Ejere af Pixel-telefonerne får ubegrænset plads til backup af videoer og billeder.

'Smart Storage'
Med denne funktion vil telefonen automatisk oploade billeder og filer til Google Photos, hvis pladsen begynder at blive sparsom.

Læs også:

Google lancerer omfattende cloud-satsning til virksomhederne - og omdøber Google Apps

Nyt Android-system på vej fra Google: Skal køre på din tablet og din pc.

Mange Android-brugere i problemer efter opgradering: Ender med start-loop og batteribøvl

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.