Artikel top billede

Ny Android på vej: Her er nyhederne i Android 7.1

Googles nye Pixel-telefoner giver os et indblik i, hvad der på vej til Android. Se nyhederne her.

Google er langt fremme i udviklingen af Android.

Med selskabets lancering af de egenproducerede Pixel-telefoner, kan vi få en klar ide om, hvordan den kommende udgave, Android 7.1, kommer til at se ud.

Google har historisk altid først opdateret sine egne telefoner med nyeste udgave af Android, som så senere er blevet distribueret videre til de mange leverandører af Android, som har tilrettet styresystemet til egne telefoner.

Computerworlds amerikanske nyhedsbureau har via forskellige kilder udarbejdet en liste over nyheder i den kommende Android-version.

Nat-skærm

En ny funktion drosler ned for det blå lys på skærmen om natten. Det kommer til at gøre det langt mere skånsomt for øjnene at kigge på skærmen om natten eller under mørke forhold.

Forbedringer på touch- og skærm-performance

Det er forskellen på performance på touch- og skærm-funktionaliteterne, der gør, at en iPhone ofte føles hurtigere end en Android-telefon - også selv om en Android-telefon på papiret kan se ud til at slå en iPhone på specifikationer.

Det mener Google nu at have løst med den Android 7.1, der kommer til at byde på en forøgning af den hastighed, hvormed touch-skærmen reagerer på, når du rører den.

Flydende system-opdateringer

Google indfører i Android 7.1 også glidende system-opdateringer, så brugerne ikke længere selv aktivt skal godkende og igangsætte en system-opdatering: Den kommer bare til at køre af sig selv.

Ifølge selskabet vil kommende opdateringer til Android blive installeret automatisk og diskret i baggrunden på et tidspunkt, hvor telefonen ikke er i brug. Dermed vil brugerne stort set ikke opdage, at der opdateres.
Daydream VR
Med Android 7.1 kommer alle Android-telefoner med muskler nok til at understøtte brug af Daydream VR-brillerne, som er et par spøjse briller produceret i blødt stof.

Pixel er indtil videre den eneste telefon, der understøtter Daydream VR.

Swipe på finger-skanneren

Med det kommende styresystem bliver det muligt at tjekke alle notifikationer ved at swipe hurtigt nedad på finger-skanneren på telefonen.

På Nexus-telefonerne sidder finger-skanneren på bagsiden af telefonen.

Nye udvikler-muligheder

Google kommer også med en række nye muligheder for udviklerne, der arbejder med Android.

De vil få adgang til en hel række af features, som for eksempel:

- API'er til app-genveje.

- Understøttelse af bevægelsessensor i finger-skanner.

- Bedre wallpaper-metadata.

- Mulighed for selv at indsætte images til tastaturet.

- Storagemanager, der gør det muligt at identificere apps og filer, som bruger plads på telefon.

Kun på Pixel-telefonerne

Google har samtidig forbeholdt en række funktioner til selskabets egne Pixel-telefoner, som altså bliver de eneste, der bliver udstyret med de følgende nye features:

Google Assistant

Assistenten aktiveres med et langt tryk på home-knappen.

Google Photos

Ejere af Pixel-telefonerne får ubegrænset plads til backup af videoer og billeder.

'Smart Storage'

Med denne funktion vil telefonen automatisk oploade billeder og filer til Google Photos, hvis pladsen begynder at blive sparsom.

Læs også:

Google lancerer omfattende cloud-satsning til virksomhederne - og omdøber Google Apps

Nyt Android-system på vej fra Google: Skal køre på din tablet og din pc.

Mange Android-brugere i problemer efter opgradering: Ender med start-loop og batteribøvl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.