Artikel top billede

(Foto: PFA)

Ny it-direktør i PFA: Henter ny 39-årig topchef fra it-branchen

PFA mistede tidligere i år sin CIO til Dong Energy. Nu har PFA selv gaflet sin nye CIO fra it-selskabet BEC.

Kristian Hjort-Madsen bliver ny it-direktør i PFA med start 2. januar.

Den 39-årige topchef, der er uddannet cand.it. i softwareudvikling og har en Ph.d. i strategisk it-planlægning, har hidtil været teknologidirektør i BEC, der leverer og drifter it til finanssektoren.

PFA skriver, at en af Kristian Hjort-Madsens hovedopgaver i PFA bliver "at stå i spidsen for at udvikle PFA's it-organisation til at være endnu mere agil og forretningsorienteret."

"Som led i PFA's 2020-strategi arbejder PFA målrettet med at udvikle it-løsninger, der både skal effektivisere driften og forbedre kundeoplevelsen på PFA's kundevendte it-platforme," lyder det i en meddelelse fra PFA.

Rokade blandt danske CIO'er

CIO-stillingen i PFA blev ledig for nogle måneder siden, da Michael Biermann skiftede til en stilling som CIO i Dong Energy. læs mere om det her.

Dong Energy's CIO, Michael Moesgaard, var skiftet til DSB, hvor CIO'en, Martin Börjesson, i stedet skiftede til Gartner.

Koncerndirektør og COO i PFA, Jon Johnsen, udtaler om valget af Kristian Hjort-Madsen:

"Jeg er meget tilfreds og glad for, at vi har fundet en kandidat som Kristian til stillingen som it-direktør. Jeg er sikker på, at han med både sin teknologiske og metodiske baggrund indenfor agil udvikling, analytics og sourcing kan være med til at gøre en forskel i PFA sammen med alle de kompetente medarbejdere, som han skal stå i spidsen for."

It skal understøtte forretningen

Kristian Hjort-Madsen har udover BEC også Accenture og Finansministeriets departement på cv'et.

"Jeg ser meget frem til den spændende udfordring, det er at starte i PFA," siger han om det nye job.

"It er en helt essentiel funktion i arbejdet med både virksomheds- og privatkunder, og jeg vil arbejde for, at it-organisationen i endnu højere grad bliver orienteret mod at understøtte PFA's forretning."

"Jeg glæder mig samtidig til at bidrage til eksekveringen af PFA's 2020-strategi, hvor et lean og agilt it-fundament spiller en stor rolle," udtaler Kristian Hjort-Madsen.

PFA har allerede været i gang med it-moderniseringen i en årrække. I februar opsagde PFA 63 medarbejdere med følgende begrundelse:

"PFA har løbende tilpasset forretningen og udnyttet mulighederne i bedre it-systemer, mere simple arbejdsprocesser og nye produkter, der er nemmere at administrere."

Læs også:

Dong Energy henter ny it-topchef - har en fortid som direktør i KMD

PFA satser stort på bedre it-systemer: Nu fyres 63 ansatte
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere