Artikel top billede

(Foto: Steen Brogaard / Steen Brogaard)

Blev ansat som CIO i Region Hovedstaden for en måned siden: Nu siger dansk top-CIO pludselig nej til jobbet

René Munk-Nissen siger overraskende pludselig nej til jobbet som it-direktør for Region Hovedstadens 45.000 ansatte, som han fik for en måned siden. Grund: 'Personlige overvejelser.'

Det er kun en måneds tid siden, at Region Hovedstaden meddelte, at den havde ansat den danske top-CIO René Munk-Nissen som ny it-direktør.

Nu meddeler regionen overraskende, at det alligevel ikke bliver René Munk-Nissen, der kommer til at stå i spidsen for regionens it-strategier.

Regionen meddeler, at René Munk-Nissen 'efter personlige overvejelser' har valgt 'ikke at tiltræde' stillingen, som han ifølge aftalen skulle have tiltrådt 9. november.

Det er omkring en måned siden, at Region Hovedstaden meddelte, at 53-årige René Munk-Nissen blev ny it-direktør med ansvar for 900 ansatte, som leverer it til 45.000 ansatte på ni forskellige hospitaler.

Det kan du læse mere om her: Region Hovedstaden får ny it-direktør: Henter top-CIO fra COOP Danmark.

René Munk-Nissen vil ikke for nuværende uddybe, hvad 'personlige overvejelser' dækker over, da Computerworld henvender sig.

"Jeg sidder i møde og har ikke tid til at tale," lyder den kortfattede melding fra René Munk-Nissen mandag eftermiddag.

Vicedirektør bliver ny direktør

I stedet peger Region Hovedstaden nu på den nuværende vicedirektør, Torben Dalgaard, som ny chef for det såkaldte Center for It, Medico og Telefoni (CIMT).

45-årige Torben Dalgaard tiltræder allerede i morgen tirsdag.

I en udsendt meddelelse oplyser koncerndirektør i Region Hovedstaden, Jens Gordon Clausen, at regionen hele tiden har haft både René Munk-Nissen og Torben Dalgaard i kikkerten som mulige kandidater til stillingen.

René Munk-Nissen har tidligere været CIO i DSB og Coop Danmark, der begge hører til blandt de helt store og digitalt komplekse organisationer.

Du kan læse et tidligere interview med ham her: Coops it-chef: Jeg bestemmer selv, hvad jeg er bagud med

Region Hovedstadens koncerndirektør, Jens Gordon Clausen, har ikke ønsket at uddybe den pludselig ændring over for Computerworld.

Han har dog sendt følgende skriftlige kommentar:

"René Munk-Nissen valgte efter personlig overvejelser ikke at tiltræde stillingen. Det har jeg taget til efterretning og vil derudover henvise til René Munk-Nissen for yderligere spørgsmål."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere