Artikel top billede

Blev ansat som CIO i Region Hovedstaden for en måned siden: Nu siger dansk top-CIO pludselig nej til jobbet

René Munk-Nissen siger overraskende pludselig nej til jobbet som it-direktør for Region Hovedstadens 45.000 ansatte, som han fik for en måned siden. Grund: 'Personlige overvejelser.'

Det er kun en måneds tid siden, at Region Hovedstaden meddelte, at den havde ansat den danske top-CIO René Munk-Nissen som ny it-direktør.

Nu meddeler regionen overraskende, at det alligevel ikke bliver René Munk-Nissen, der kommer til at stå i spidsen for regionens it-strategier.

Regionen meddeler, at René Munk-Nissen 'efter personlige overvejelser' har valgt 'ikke at tiltræde' stillingen, som han ifølge aftalen skulle have tiltrådt 9. november.

Det er omkring en måned siden, at Region Hovedstaden meddelte, at 53-årige René Munk-Nissen blev ny it-direktør med ansvar for 900 ansatte, som leverer it til 45.000 ansatte på ni forskellige hospitaler.

Det kan du læse mere om her: Region Hovedstaden får ny it-direktør: Henter top-CIO fra COOP Danmark.

René Munk-Nissen vil ikke for nuværende uddybe, hvad 'personlige overvejelser' dækker over, da Computerworld henvender sig.

"Jeg sidder i møde og har ikke tid til at tale," lyder den kortfattede melding fra René Munk-Nissen mandag eftermiddag.

Vicedirektør bliver ny direktør

I stedet peger Region Hovedstaden nu på den nuværende vicedirektør, Torben Dalgaard, som ny chef for det såkaldte Center for It, Medico og Telefoni (CIMT).

45-årige Torben Dalgaard tiltræder allerede i morgen tirsdag.

I en udsendt meddelelse oplyser koncerndirektør i Region Hovedstaden, Jens Gordon Clausen, at regionen hele tiden har haft både René Munk-Nissen og Torben Dalgaard i kikkerten som mulige kandidater til stillingen.

René Munk-Nissen har tidligere været CIO i DSB og Coop Danmark, der begge hører til blandt de helt store og digitalt komplekse organisationer.

Du kan læse et tidligere interview med ham her: Coops it-chef: Jeg bestemmer selv, hvad jeg er bagud med

Region Hovedstadens koncerndirektør, Jens Gordon Clausen, har ikke ønsket at uddybe den pludselig ændring over for Computerworld.

Han har dog sendt følgende skriftlige kommentar:

"René Munk-Nissen valgte efter personlig overvejelser ikke at tiltræde stillingen. Det har jeg taget til efterretning og vil derudover henvise til René Munk-Nissen for yderligere spørgsmål."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere