Blev ansat som CIO i Region Hovedstaden for en måned siden: Nu siger dansk top-CIO pludselig nej til jobbet

René Munk-Nissen siger overraskende pludselig nej til jobbet som it-direktør for Region Hovedstadens 45.000 ansatte, som han fik for en måned siden. Grund: 'Personlige overvejelser.'

Det er kun en måneds tid siden, at Region Hovedstaden meddelte, at den havde ansat den danske top-CIO René Munk-Nissen som ny it-direktør.

Nu meddeler regionen overraskende, at det alligevel ikke bliver René Munk-Nissen, der kommer til at stå i spidsen for regionens it-strategier.

Regionen meddeler, at René Munk-Nissen 'efter personlige overvejelser' har valgt 'ikke at tiltræde' stillingen, som han ifølge aftalen skulle have tiltrådt 9. november.

Det er omkring en måned siden, at Region Hovedstaden meddelte, at 53-årige René Munk-Nissen blev ny it-direktør med ansvar for 900 ansatte, som leverer it til 45.000 ansatte på ni forskellige hospitaler.

Det kan du læse mere om her: Region Hovedstaden får ny it-direktør: Henter top-CIO fra COOP Danmark.

René Munk-Nissen vil ikke for nuværende uddybe, hvad 'personlige overvejelser' dækker over, da Computerworld henvender sig.

"Jeg sidder i møde og har ikke tid til at tale," lyder den kortfattede melding fra René Munk-Nissen mandag eftermiddag.

Vicedirektør bliver ny direktør
I stedet peger Region Hovedstaden nu på den nuværende vicedirektør, Torben Dalgaard, som ny chef for det såkaldte Center for It, Medico og Telefoni (CIMT).

45-årige Torben Dalgaard tiltræder allerede i morgen tirsdag.

I en udsendt meddelelse oplyser koncerndirektør i Region Hovedstaden, Jens Gordon Clausen, at regionen hele tiden har haft både René Munk-Nissen og Torben Dalgaard i kikkerten som mulige kandidater til stillingen.

René Munk-Nissen har tidligere været CIO i DSB og Coop Danmark, der begge hører til blandt de helt store og digitalt komplekse organisationer.

Du kan læse et tidligere interview med ham her: Coops it-chef: Jeg bestemmer selv, hvad jeg er bagud med

Region Hovedstadens koncerndirektør, Jens Gordon Clausen, har ikke ønsket at uddybe den pludselig ændring over for Computerworld.

Han har dog sendt følgende skriftlige kommentar:

"René Munk-Nissen valgte efter personlig overvejelser ikke at tiltræde stillingen. Det har jeg taget til efterretning og vil derudover henvise til René Munk-Nissen for yderligere spørgsmål."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.