Artikel top billede

(Foto: Steen Brogaard / Steen Brogaard)

Blev ansat som CIO i Region Hovedstaden for en måned siden: Nu siger dansk top-CIO pludselig nej til jobbet

René Munk-Nissen siger overraskende pludselig nej til jobbet som it-direktør for Region Hovedstadens 45.000 ansatte, som han fik for en måned siden. Grund: 'Personlige overvejelser.'

Det er kun en måneds tid siden, at Region Hovedstaden meddelte, at den havde ansat den danske top-CIO René Munk-Nissen som ny it-direktør.

Nu meddeler regionen overraskende, at det alligevel ikke bliver René Munk-Nissen, der kommer til at stå i spidsen for regionens it-strategier.

Regionen meddeler, at René Munk-Nissen 'efter personlige overvejelser' har valgt 'ikke at tiltræde' stillingen, som han ifølge aftalen skulle have tiltrådt 9. november.

Det er omkring en måned siden, at Region Hovedstaden meddelte, at 53-årige René Munk-Nissen blev ny it-direktør med ansvar for 900 ansatte, som leverer it til 45.000 ansatte på ni forskellige hospitaler.

Det kan du læse mere om her: Region Hovedstaden får ny it-direktør: Henter top-CIO fra COOP Danmark.

René Munk-Nissen vil ikke for nuværende uddybe, hvad 'personlige overvejelser' dækker over, da Computerworld henvender sig.

"Jeg sidder i møde og har ikke tid til at tale," lyder den kortfattede melding fra René Munk-Nissen mandag eftermiddag.

Vicedirektør bliver ny direktør

I stedet peger Region Hovedstaden nu på den nuværende vicedirektør, Torben Dalgaard, som ny chef for det såkaldte Center for It, Medico og Telefoni (CIMT).

45-årige Torben Dalgaard tiltræder allerede i morgen tirsdag.

I en udsendt meddelelse oplyser koncerndirektør i Region Hovedstaden, Jens Gordon Clausen, at regionen hele tiden har haft både René Munk-Nissen og Torben Dalgaard i kikkerten som mulige kandidater til stillingen.

René Munk-Nissen har tidligere været CIO i DSB og Coop Danmark, der begge hører til blandt de helt store og digitalt komplekse organisationer.

Du kan læse et tidligere interview med ham her: Coops it-chef: Jeg bestemmer selv, hvad jeg er bagud med

Region Hovedstadens koncerndirektør, Jens Gordon Clausen, har ikke ønsket at uddybe den pludselig ændring over for Computerworld.

Han har dog sendt følgende skriftlige kommentar:

"René Munk-Nissen valgte efter personlig overvejelser ikke at tiltræde stillingen. Det har jeg taget til efterretning og vil derudover henvise til René Munk-Nissen for yderligere spørgsmål."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere