Artikel top billede

Hololens på vej til Europa: Det kommer til at koste dig kassen, hvis du vil lege med

Microsofts holografiske briller HoloLens kan fra næste måned bestilles fra vores nabolande. Der er dog en stor prisforskel alt efter, hvor du køber de holografiske briller.

Microsoft åbner nu for at europæiske udviklere, virksomheder og entusiaster kan købe HoloLens, uden at man skal et smut til USA først.

Microsoft vil fra næste måned sælge HoloLens-headsettet i Tyskland, Frankrig, Irland, Storbritannien, New Zealand og Australien. 

Det skriver Microsoft på sin hjemmeside.

Headsettet har indtil nu kun været sat til salg for 3.000 dollar i USA, og den pris tilpasses nu det europæiske marked alt efter valuta. 

Derfor er der også stor forskel på prisen alt efter, hvor du køber headsettet. 

I Tyskland, Frankrig og Irland (Euro-lande), koster headsettet 3.299 euro - direkte omregnet til 24.400 kroner. 

I Storbritannien koster HoloLens 2.719 pund - godt 22.400 kroner. Du kan altså spare godt 2.000 kroner ved at købe HoloLens i Storbritannien. 

Svinedyrt i New Zealand

24.000 kroner lyder måske af mange penge, men så skal du måske være glad for, at du ikke bor i kiwiernes land.

For i New Zealand er prisen for HoloLens helt oppe på 37.100 kroner.

Headsettet er en fuldt fungerende computer med et tilpasset Windows 10-system, der via et gennemsigtigt glasvisir viser hologrammer svæve rundt i den virkelige verden. 

Microsoft holdte headsettet hemmeligt for presse og omverdenen i fem år, før HoloLens blev fremvist første gang for to år siden ved et Surface-event. 

Headsettet har en speciel holografisk processor - en HPU - som beregner en billion beregninger i sekundet for at placere hologrammerne korrekt i forhold til den virkelige verden.

Dette sker ved hjælp af en række sensorer og 3D-kameraer.

Du kan læse mere om, hvad HoloLens kan bruges til i virksomhederne i dette interview med konsulent i Visual Computing, Thomas Poppelgaard, og du kan i videoen herunder se, hvordan HoloLens fungerer.

Læs også: Nyt om HoloLens: Her er syv vigtige detaljer om Microsofts hologram-headset
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere