Artikel top billede

Hololens på vej til Europa: Det kommer til at koste dig kassen, hvis du vil lege med

Microsofts holografiske briller HoloLens kan fra næste måned bestilles fra vores nabolande. Der er dog en stor prisforskel alt efter, hvor du køber de holografiske briller.

Microsoft åbner nu for at europæiske udviklere, virksomheder og entusiaster kan købe HoloLens, uden at man skal et smut til USA først.

Microsoft vil fra næste måned sælge HoloLens-headsettet i Tyskland, Frankrig, Irland, Storbritannien, New Zealand og Australien. 

Det skriver Microsoft på sin hjemmeside.

Headsettet har indtil nu kun været sat til salg for 3.000 dollar i USA, og den pris tilpasses nu det europæiske marked alt efter valuta. 

Derfor er der også stor forskel på prisen alt efter, hvor du køber headsettet. 

I Tyskland, Frankrig og Irland (Euro-lande), koster headsettet 3.299 euro - direkte omregnet til 24.400 kroner. 

I Storbritannien koster HoloLens 2.719 pund - godt 22.400 kroner. Du kan altså spare godt 2.000 kroner ved at købe HoloLens i Storbritannien. 

Svinedyrt i New Zealand

24.000 kroner lyder måske af mange penge, men så skal du måske være glad for, at du ikke bor i kiwiernes land.

For i New Zealand er prisen for HoloLens helt oppe på 37.100 kroner.

Headsettet er en fuldt fungerende computer med et tilpasset Windows 10-system, der via et gennemsigtigt glasvisir viser hologrammer svæve rundt i den virkelige verden. 

Microsoft holdte headsettet hemmeligt for presse og omverdenen i fem år, før HoloLens blev fremvist første gang for to år siden ved et Surface-event. 

Headsettet har en speciel holografisk processor - en HPU - som beregner en billion beregninger i sekundet for at placere hologrammerne korrekt i forhold til den virkelige verden.

Dette sker ved hjælp af en række sensorer og 3D-kameraer.

Du kan læse mere om, hvad HoloLens kan bruges til i virksomhederne i dette interview med konsulent i Visual Computing, Thomas Poppelgaard, og du kan i videoen herunder se, hvordan HoloLens fungerer.

Læs også: Nyt om HoloLens: Her er syv vigtige detaljer om Microsofts hologram-headset
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere