Artikel top billede

Hololens på vej til Europa: Det kommer til at koste dig kassen, hvis du vil lege med

Microsofts holografiske briller HoloLens kan fra næste måned bestilles fra vores nabolande. Der er dog en stor prisforskel alt efter, hvor du køber de holografiske briller.

Microsoft åbner nu for at europæiske udviklere, virksomheder og entusiaster kan købe HoloLens, uden at man skal et smut til USA først.

Microsoft vil fra næste måned sælge HoloLens-headsettet i Tyskland, Frankrig, Irland, Storbritannien, New Zealand og Australien. 

Det skriver Microsoft på sin hjemmeside.

Headsettet har indtil nu kun været sat til salg for 3.000 dollar i USA, og den pris tilpasses nu det europæiske marked alt efter valuta. 

Derfor er der også stor forskel på prisen alt efter, hvor du køber headsettet. 

I Tyskland, Frankrig og Irland (Euro-lande), koster headsettet 3.299 euro - direkte omregnet til 24.400 kroner. 

I Storbritannien koster HoloLens 2.719 pund - godt 22.400 kroner. Du kan altså spare godt 2.000 kroner ved at købe HoloLens i Storbritannien. 

Svinedyrt i New Zealand

24.000 kroner lyder måske af mange penge, men så skal du måske være glad for, at du ikke bor i kiwiernes land.

For i New Zealand er prisen for HoloLens helt oppe på 37.100 kroner.

Headsettet er en fuldt fungerende computer med et tilpasset Windows 10-system, der via et gennemsigtigt glasvisir viser hologrammer svæve rundt i den virkelige verden. 

Microsoft holdte headsettet hemmeligt for presse og omverdenen i fem år, før HoloLens blev fremvist første gang for to år siden ved et Surface-event. 

Headsettet har en speciel holografisk processor - en HPU - som beregner en billion beregninger i sekundet for at placere hologrammerne korrekt i forhold til den virkelige verden.

Dette sker ved hjælp af en række sensorer og 3D-kameraer.

Du kan læse mere om, hvad HoloLens kan bruges til i virksomhederne i dette interview med konsulent i Visual Computing, Thomas Poppelgaard, og du kan i videoen herunder se, hvordan HoloLens fungerer.

Læs også: Nyt om HoloLens: Her er syv vigtige detaljer om Microsofts hologram-headset
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere