Artikel top billede

Forsvaret opretter ny cyberenhed: Danmark skal kunne angribe over internettet

Danmark får en ny cyberenhed, der kan hjælpe med både defensive og offensive it-opgaver for det danske forsvar. Læs her, hvad den nye cyberenhed skal arbejde med.

Det danske forsvar har længe sukket efter en cyberenhed til både at kunne beskytte landet og angribe over netværk i stil med vores konventionelle militærenheder.

Nu opretter Forsvarets Efterretningstjeneste og Værnsfælles Forsvarskommando så en ny enhed til netop dette formål med at udføre cyberoperationer.

"Enheden skal desuden fungere som et militært virkemiddel i lighed med eksisterende kapaciteter (fly, skibe, landtropper mv.) og skal kunne gennemføre såvel defensive som offensive operationer," skriver Forsvaret på sin hjemmeside.

Bidrager i internationale missioner

Den nye cyberenhed bliver oprettet, efter Forsvarets Efterretningstjeneste i foråret var på rekrutteringstogt efter talenter til nyt hackerakademi.

Dette initiativ kan du læse mere om her: Forsvarets Efterretningstjeneste åbner nyt hackerakademi: Sådan søger du ind

Den fungerende chef for de militære cyberoperationer kaldet CNO (Computer Networks Operations), forklarer til Forsvarets hjemmeside, at et af formålene med den nye cyberenhed bliver at deltage i internationale missioner.

"Vi har allerede i Forsvarets Efterretningstjeneste folk, der arbejder med CNO-relaterede emner, men denne enhed har udelukkende fokus på at støtte Forsvaret," lyder det fra sektorchefen.

"Vi har behov for at kunne forsvare vores egne netværk 24 timer i døgnet, 365 dage om året, og denne enhed vil blandt andet kunne udsende CND-teams (Computer Network Defense), som med kort varsel vil kunne assistere ved vores missioner, hvis der opstår behov," forklares det til Forsvarets hjemmeside.

Rent organisatorisk bliver størstedelen af den nye enhed placeret under Forsvarets Efterretningstjeneste, som bor i København.

Læs også: 
Dansk it-direktør: Dansk politis cyber-offensiv kan skade erhvervslivet

Forsvarets Efterretningstjeneste: Sådan får du bedre it-sikkerhed på en enkel måde




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere