Artikel top billede

Samsung aner ikke, hvorfor Note 7-telefonen bryder i brand - men der er mange teorier

Samsung har erklæret Note 7-telefonen for død og skruer derfor voldstomt ned for forventningerne til næste kvartalsregnskab. Men Samsung aner stadig ikke, hvorfor telefonen brød ud i brand i første omgang.

Det har været et hektisk efterår for Samsung.

Efter at Note 7-telefonen brød i brand gentagne gange trods relancerede, "brandsikrede" modeller, stoppede Samsung fuldstændig for både salg og produktion af telefonen. 

Men Samsung aner ikke, hvorfor den brød i brand.

Oprindeligt lød meldingen på, at det var det indbyggede batteri, der havde en bygningsfejl. De interne celler var sat for tæt sammen, så de gav kortslutninger og selvantændte. Samsung gav sin underleverandør skylden. 

Genudgivelser af Note 7 med et andet batteri viste sig dog ikke at løse problemet. 

Ifølge New York Times' anonyme kilder viser det sig da også at have været en forhastet konklusion.

Hundredvis af Samsung-ingeniører har arbejdet på at finde fejlen, men det lykkedes aldrig at genskabe problemet, og kort tid efter opgav ledelsen Note 7, inden flere telefoner potentielt ville bryde i brand.

Hvorfor så? 

Når selv Samsung ikke aner, hvorfor telefonen bryder i brand, var det en god beslutning at stoppe produktionen for at undgå brandulykker.

Det har dog ikke stoppet internettet fra at starte de store spekulationer omkring, hvorfor telefonen selvantænder. 

Ud over flyvske påstande om sabotage fra andre mobilproducenter, omhandler de fleste teorier batteriet, der er blevet presset for hårdt i det tynde, afrundede design i Note 7-telefonen.

Batteriets isolationsplader, der adskiller de enkelte celler i batteriet, er muligvis blevet presset til at berøre hinanden i telefonen, og det kan resultere i kortslutninger. 

Tidligt i forløbet kom det frem, at Samsungs ledelse måske har presset udviklingen af telefonen for hårdt på grund af rygter omkring iPhone 7's manglende nyskabelser og næsten identisk udseende med iPhone 6s.

Det kan have resulteret i, at der blev mast alt for store batterier i et for lille chassis.

Koster milliarder på bundlinjen

Samsung er blevet ramt hårdt af Note 7-skandalen, både brandmæssigt og på pengepungen. Ud over at skulle kæmpe med et brændt image, har Samsung neddroslet forventningerne til regnskabet for tredje kvartal. 

Samsung har skåret den formodede profit med 2,6 milliarder won svarende til omkring 16,5 milliarder kroner.

Det er en milliard won mere, end hvad analytikere havde estimeret i første omgang, før Samsung valgte at stoppe både produktion og salg. 

Derudover har det kostet Samsung dyrt på aktiemarkedet. I alt har Samsung mistet en værdi i omegnen af 20 billioner won - godt 113 milliarder kroner - på grund af tilbagekaldelsen af de 2,5 millioner Note 7-telefoner og produktionsstoppet.

Apples aktie er i samme periode steget med 1,7 procent.

Dog ser alting ikke helt stort ud. De godt 16 milliarder i tabt fortjeneste, svarer kun til 10 procent af Samsungs samlede afkast i perioden.

Læs også: Ny Samsung Note 7 brød i brand ombord på et fly - sådan opstod pr-katastrofen der aldrig vil stoppe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.