Artikel top billede

VMware bliver med et trylleslag cloud-gigant med stor Amazon-aftale

VMware og Amazon har indgået en stor cloud-partneraftale. Læs her, hvad der er så unikt ved aftalen mellem to it-giganter.

Cloudselskabet Amazon har inviteret virtualiserings-frontløberen VMware med ind i sine skyer, så de to selskabers kunder kan få glæde af hinandens teknologier fra midten af næste år.

Det betyder med andre ord, at Amazon-kunderne får adgang til vSphere-virtaliseringsplatformen i skyen, mens VMware-kunderne kan sende sine data ind Amazon-centrene.

Sådan kan data også håndteres i dag, men det nye i aftalen er, at VMware-softwaren kan afvikles direkte fra Amazon-skyen uden noget Amazon-software som mellemlægningspapir, når aftalen træder i kraft i anden halvdel af 2017.

Det skriver it-magasinet Wired.

Sandsynlig succes

Aftalen kan tolkes som VMwares endelige blåstempling af cloud computing som en væsentlig del af selskabets egen bundlinje.

Virtualiseringsselskabet har ellers forsøgt sig med sin egen public cloudplatform vCloud Air for få år siden uden den helt syngende succes.

Den cloud-medvind er absolut inden for rækkevidde nu, da Amazon i dag fremstår som en af giganterne inden for cloud computing i kampen mod selskaber som Microsoft, IBM, Google og Oracle.

VMware vil ifølge aftalen sælge cloudløsninger for Amazon, mens selskabets kunder får adgang til Amazons public cloud.

Amazon-kunder med hybride clouds
På pressekonferencen i anledning af partnerskabet fortæller direktør Andy Jassy fra Amazons Web Services, at flere af Amazons nuværende kunder har udtrykt ønsker om at kunne benytte data på eget eksisterende jern i samarbejde med cloud-data.

Det betyder så, at Amazon-kunderne med VMware-aftalen får en fod solidt plantet i 'den gamle verden', hvor man styrede/styrer sin egen hardware, for nu kan de kunder køre en hybrid cloud via Amazon.

Her fungerer VMwares software så som brobygger mellem kundernes lokale datacenter og skyen, hvilket også er tilfældet i en aftale med IBM, som VMware indgik i det spæde forår.

VMwares direktør Pat Gelsinger understreger dog på Amazon-VMware-pressemødet, at Amazon nu er den primære cloud-partner, mens han lader forstå, at IBM fortsat også er en vigtig samarbejdspartner.

Skidt for Google og Microsoft

Direktøren fra VMware kalder i øvrigt aftalen med Amazon for det bedste af to verdener.

Her refererer han til, at kundedata via selskabets virtualiseringssoftware kan køre lokalt eller i en offentlig Amazon-sky, som det nu passer kunden bedst.

En af taberne i aftalen er potentielt Microsoft, der tidligere har fremhævet, hvor let det er at køre Microsoft-software i selskabets egen Azure-sky.

Med VMware-Amazon-aftalen bliver det angiveligt lige så nemt for VMware-kunder at køre deres software hos Amazon, selvom ingen af de parter vil fortælle, hvor meget servicen kommer til at koste ved premieren til næste år.

Business-mediet Fortune fremhæver også, at partnerskabet er seriøs grus i maskineriet hos Googles cloudservices, som i dag pudsigt nok har VMware-stifter Diane Greene ved roret. 

For Googles bestræbelser på at vinde flere enterprisekunder til sine cloudtilbud er ikke ligefrem blevet styrket ved, at verdens største cloududbyder og verdens største virtualiseringsselskab har slået pjalterne sammen for de næste mange år. 

Læs også: 
Microsoft i struben på VMware med slagtilbud: Lokker med gratis datacenter-licenser

Er du i tvivl om din cloudstrategi? Så prøv at kigge i denne retning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere