Artikel top billede

VMware bliver med et trylleslag cloud-gigant med stor Amazon-aftale

VMware og Amazon har indgået en stor cloud-partneraftale. Læs her, hvad der er så unikt ved aftalen mellem to it-giganter.

Cloudselskabet Amazon har inviteret virtualiserings-frontløberen VMware med ind i sine skyer, så de to selskabers kunder kan få glæde af hinandens teknologier fra midten af næste år.

Det betyder med andre ord, at Amazon-kunderne får adgang til vSphere-virtaliseringsplatformen i skyen, mens VMware-kunderne kan sende sine data ind Amazon-centrene.

Sådan kan data også håndteres i dag, men det nye i aftalen er, at VMware-softwaren kan afvikles direkte fra Amazon-skyen uden noget Amazon-software som mellemlægningspapir, når aftalen træder i kraft i anden halvdel af 2017.

Det skriver it-magasinet Wired.

Sandsynlig succes

Aftalen kan tolkes som VMwares endelige blåstempling af cloud computing som en væsentlig del af selskabets egen bundlinje.

Virtualiseringsselskabet har ellers forsøgt sig med sin egen public cloudplatform vCloud Air for få år siden uden den helt syngende succes.

Den cloud-medvind er absolut inden for rækkevidde nu, da Amazon i dag fremstår som en af giganterne inden for cloud computing i kampen mod selskaber som Microsoft, IBM, Google og Oracle.

VMware vil ifølge aftalen sælge cloudløsninger for Amazon, mens selskabets kunder får adgang til Amazons public cloud.

Amazon-kunder med hybride clouds
På pressekonferencen i anledning af partnerskabet fortæller direktør Andy Jassy fra Amazons Web Services, at flere af Amazons nuværende kunder har udtrykt ønsker om at kunne benytte data på eget eksisterende jern i samarbejde med cloud-data.

Det betyder så, at Amazon-kunderne med VMware-aftalen får en fod solidt plantet i 'den gamle verden', hvor man styrede/styrer sin egen hardware, for nu kan de kunder køre en hybrid cloud via Amazon.

Her fungerer VMwares software så som brobygger mellem kundernes lokale datacenter og skyen, hvilket også er tilfældet i en aftale med IBM, som VMware indgik i det spæde forår.

VMwares direktør Pat Gelsinger understreger dog på Amazon-VMware-pressemødet, at Amazon nu er den primære cloud-partner, mens han lader forstå, at IBM fortsat også er en vigtig samarbejdspartner.

Skidt for Google og Microsoft

Direktøren fra VMware kalder i øvrigt aftalen med Amazon for det bedste af to verdener.

Her refererer han til, at kundedata via selskabets virtualiseringssoftware kan køre lokalt eller i en offentlig Amazon-sky, som det nu passer kunden bedst.

En af taberne i aftalen er potentielt Microsoft, der tidligere har fremhævet, hvor let det er at køre Microsoft-software i selskabets egen Azure-sky.

Med VMware-Amazon-aftalen bliver det angiveligt lige så nemt for VMware-kunder at køre deres software hos Amazon, selvom ingen af de parter vil fortælle, hvor meget servicen kommer til at koste ved premieren til næste år.

Business-mediet Fortune fremhæver også, at partnerskabet er seriøs grus i maskineriet hos Googles cloudservices, som i dag pudsigt nok har VMware-stifter Diane Greene ved roret. 

For Googles bestræbelser på at vinde flere enterprisekunder til sine cloudtilbud er ikke ligefrem blevet styrket ved, at verdens største cloududbyder og verdens største virtualiseringsselskab har slået pjalterne sammen for de næste mange år. 

Læs også: 
Microsoft i struben på VMware med slagtilbud: Lokker med gratis datacenter-licenser

Er du i tvivl om din cloudstrategi? Så prøv at kigge i denne retning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere