VMware bliver med et trylleslag cloud-gigant med stor Amazon-aftale

VMware og Amazon har indgået en stor cloud-partneraftale. Læs her, hvad der er så unikt ved aftalen mellem to it-giganter.

Cloudselskabet Amazon har inviteret virtualiserings-frontløberen VMware med ind i sine skyer, så de to selskabers kunder kan få glæde af hinandens teknologier fra midten af næste år.

Det betyder med andre ord, at Amazon-kunderne får adgang til vSphere-virtaliseringsplatformen i skyen, mens VMware-kunderne kan sende sine data ind Amazon-centrene.

Sådan kan data også håndteres i dag, men det nye i aftalen er, at VMware-softwaren kan afvikles direkte fra Amazon-skyen uden noget Amazon-software som mellemlægningspapir, når aftalen træder i kraft i anden halvdel af 2017.

Det skriver it-magasinet Wired.

Sandsynlig succes
Aftalen kan tolkes som VMwares endelige blåstempling af cloud computing som en væsentlig del af selskabets egen bundlinje.

Virtualiseringsselskabet har ellers forsøgt sig med sin egen public cloudplatform vCloud Air for få år siden uden den helt syngende succes.

Den cloud-medvind er absolut inden for rækkevidde nu, da Amazon i dag fremstår som en af giganterne inden for cloud computing i kampen mod selskaber som Microsoft, IBM, Google og Oracle.

VMware vil ifølge aftalen sælge cloudløsninger for Amazon, mens selskabets kunder får adgang til Amazons public cloud.

Amazon-kunder med hybride clouds
På pressekonferencen i anledning af partnerskabet fortæller direktør Andy Jassy fra Amazons Web Services, at flere af Amazons nuværende kunder har udtrykt ønsker om at kunne benytte data på eget eksisterende jern i samarbejde med cloud-data.

Det betyder så, at Amazon-kunderne med VMware-aftalen får en fod solidt plantet i 'den gamle verden', hvor man styrede/styrer sin egen hardware, for nu kan de kunder køre en hybrid cloud via Amazon.

Her fungerer VMwares software så som brobygger mellem kundernes lokale datacenter og skyen, hvilket også er tilfældet i en aftale med IBM, som VMware indgik i det spæde forår.

VMwares direktør Pat Gelsinger understreger dog på Amazon-VMware-pressemødet, at Amazon nu er den primære cloud-partner, mens han lader forstå, at IBM fortsat også er en vigtig samarbejdspartner.

Skidt for Google og Microsoft
Direktøren fra VMware kalder i øvrigt aftalen med Amazon for det bedste af to verdener.

Her refererer han til, at kundedata via selskabets virtualiseringssoftware kan køre lokalt eller i en offentlig Amazon-sky, som det nu passer kunden bedst.

En af taberne i aftalen er potentielt Microsoft, der tidligere har fremhævet, hvor let det er at køre Microsoft-software i selskabets egen Azure-sky.

Med VMware-Amazon-aftalen bliver det angiveligt lige så nemt for VMware-kunder at køre deres software hos Amazon, selvom ingen af de parter vil fortælle, hvor meget servicen kommer til at koste ved premieren til næste år.

Business-mediet Fortune fremhæver også, at partnerskabet er seriøs grus i maskineriet hos Googles cloudservices, som i dag pudsigt nok har VMware-stifter Diane Greene ved roret. 

For Googles bestræbelser på at vinde flere enterprisekunder til sine cloudtilbud er ikke ligefrem blevet styrket ved, at verdens største cloududbyder og verdens største virtualiseringsselskab har slået pjalterne sammen for de næste mange år. 

Læs også: 
Microsoft i struben på VMware med slagtilbud: Lokker med gratis datacenter-licenser

Er du i tvivl om din cloudstrategi? Så prøv at kigge i denne retning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Michael Zink har væltet sig i jobtilbud efter Salesforce-afsked: "Jeg blev selv overrasket over mængden af tilbud, jeg fik"
Interview: Efter Michael Zink forlod Salesforce, er han blevet bestormet med jobtilbud. Tilbudsregnen - som inkluderer tilbud verdens største it-virksomheder - har været så voldsom, at Michael Zink, nu udskyder sit kommende bogprojekt i fem år. I stedet dedikerer han de næste fem år til en fremadstormende tysk software-virksomhed. Læs her hvorfor.
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Cisco Webex: Giv medarbejderne fleksible arbejdsforhold med et højteknologisk og sikkert webbaseret online-mødesystem
Corona-krisen har for alvor gjort fleksible arbejdsforhold til dagligdag, og for mange virksomheder bliver det også en del af fremtiden. En vigtig del af den udvikling er sikre og effektive samarbejdssystemer, så medarbejdere kan holde møder med hinanden, kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere i høj kvalitet. I dette whitepaper fra Netteam får du indsigt i Cisco Webex, som er et webbaseret online mødesystem. Det er en sikker og brugervenlig løsning, der integrerer både audio, video og webkonferencer. Et enkelt tryk på knappen og du er i gang med et møde, hvor du kan se, høre, skrive på whiteboard og dele dokumenter med andre mødedeltagere. Det hele er beskyttet af Cisco Talos sikkerhedsintelligens, som er markedets stærkeste beskyttelse mod cyberangreb.