VMware bliver med et trylleslag cloud-gigant med stor Amazon-aftale

VMware og Amazon har indgået en stor cloud-partneraftale. Læs her, hvad der er så unikt ved aftalen mellem to it-giganter.

Cloudselskabet Amazon har inviteret virtualiserings-frontløberen VMware med ind i sine skyer, så de to selskabers kunder kan få glæde af hinandens teknologier fra midten af næste år.

Det betyder med andre ord, at Amazon-kunderne får adgang til vSphere-virtaliseringsplatformen i skyen, mens VMware-kunderne kan sende sine data ind Amazon-centrene.

Sådan kan data også håndteres i dag, men det nye i aftalen er, at VMware-softwaren kan afvikles direkte fra Amazon-skyen uden noget Amazon-software som mellemlægningspapir, når aftalen træder i kraft i anden halvdel af 2017.

Det skriver it-magasinet Wired.

Sandsynlig succes
Aftalen kan tolkes som VMwares endelige blåstempling af cloud computing som en væsentlig del af selskabets egen bundlinje.

Virtualiseringsselskabet har ellers forsøgt sig med sin egen public cloudplatform vCloud Air for få år siden uden den helt syngende succes.

Den cloud-medvind er absolut inden for rækkevidde nu, da Amazon i dag fremstår som en af giganterne inden for cloud computing i kampen mod selskaber som Microsoft, IBM, Google og Oracle.

VMware vil ifølge aftalen sælge cloudløsninger for Amazon, mens selskabets kunder får adgang til Amazons public cloud.

Amazon-kunder med hybride clouds
På pressekonferencen i anledning af partnerskabet fortæller direktør Andy Jassy fra Amazons Web Services, at flere af Amazons nuværende kunder har udtrykt ønsker om at kunne benytte data på eget eksisterende jern i samarbejde med cloud-data.

Det betyder så, at Amazon-kunderne med VMware-aftalen får en fod solidt plantet i 'den gamle verden', hvor man styrede/styrer sin egen hardware, for nu kan de kunder køre en hybrid cloud via Amazon.

Her fungerer VMwares software så som brobygger mellem kundernes lokale datacenter og skyen, hvilket også er tilfældet i en aftale med IBM, som VMware indgik i det spæde forår.

VMwares direktør Pat Gelsinger understreger dog på Amazon-VMware-pressemødet, at Amazon nu er den primære cloud-partner, mens han lader forstå, at IBM fortsat også er en vigtig samarbejdspartner.

Skidt for Google og Microsoft
Direktøren fra VMware kalder i øvrigt aftalen med Amazon for det bedste af to verdener.

Her refererer han til, at kundedata via selskabets virtualiseringssoftware kan køre lokalt eller i en offentlig Amazon-sky, som det nu passer kunden bedst.

En af taberne i aftalen er potentielt Microsoft, der tidligere har fremhævet, hvor let det er at køre Microsoft-software i selskabets egen Azure-sky.

Med VMware-Amazon-aftalen bliver det angiveligt lige så nemt for VMware-kunder at køre deres software hos Amazon, selvom ingen af de parter vil fortælle, hvor meget servicen kommer til at koste ved premieren til næste år.

Business-mediet Fortune fremhæver også, at partnerskabet er seriøs grus i maskineriet hos Googles cloudservices, som i dag pudsigt nok har VMware-stifter Diane Greene ved roret. 

For Googles bestræbelser på at vinde flere enterprisekunder til sine cloudtilbud er ikke ligefrem blevet styrket ved, at verdens største cloududbyder og verdens største virtualiseringsselskab har slået pjalterne sammen for de næste mange år. 

Læs også: 
Microsoft i struben på VMware med slagtilbud: Lokker med gratis datacenter-licenser

Er du i tvivl om din cloudstrategi? Så prøv at kigge i denne retning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.