Artikel top billede

Microsoft i struben på VMware med slagtilbud: Lokker med gratis datacenter-licenser

VMware-konkurrenter går næsten simultant til angreb mod virtualiseringskæmpen, der i konkurrenternes kampagner blandt andet beskyldes for at være dyr.

Virtualiserings-selskabet VMware bliver nu presset af to konkurrenter, der med hvert sit tilbud forsøger at lokke VMware-kunder over til deres virtualiseringsplatforme.

De to konkurrenter er henholdsvis Microsoft og Red Hat, som begge i sidste uge gik på klapjagt efter VMwares kunder.

Begge VMware-konkurrenter kommunikerer i deres marketing-materiale, at de belønner migregrering, og Red Hat understreger selskabets fokus på containerbaseret workloads.

Microsoft: Kom og få
For Microsofts vedkommende går lokkemaden ud på, at selskabet vil migrere VMware-kunder kvit og frit til Microsoft-platformen Windows Server 2016 med den indbyggede virtualiseringshypervisor Hyper-V.

"Gør din Hyper-V versus VMware-beslutning endnu nemmere at træffe. Migrer i dag og få Windows Server Datacenter-licenser gratis, når du køber Windows Server 2016 Datacenter- og Software-assurance," lyder tilbuddet fra Microsoft.

Samtidig har Windows-selskabet lagt en beregning ud på sin hjemmeside, der viser, at Microsofts virtualisering er en hel del billigere end VMwares ditto - både på kort og længere sigt.

VMware undrer sig

Interessant nok har VMwares marketingdirektør Eric Horschmann blandet sig i debatsporet i kølvandet på Microsoft-annonceringerne om migrering fra VMware til Microsoftsprodukterne.

Modsat Microsoft fastholder han, at VMwares egne beregninger viser, at VMware er billigere end Microsoft.

Dette vil dog i høj grad vil komme an på, hvordan ens it-infrastruktur er sammensat.

Samtidig udtrykker Eric Horscheman forbløffelse over, at Microsoft nu tilbyder gratis Server Datacenter-licenser for at rykke over til Microsoft.

"De fleste VMware-kunder kører Windows Server virtuelle maskiner, så de har allerede Windows Server Datacenter-licenser for deres vSphere-hosts. Hvordan vil et tilbud på gratis Windows Server Datacenter-licenser hjælpe disse kunder?," spørger Eric Horscheman retorisk.

Giv kunderne en slapper

Han følger selv op på sit eget spørgsmål med en direkte opfordring til konkurrenten Microsoft:

"Måske skulle I hellere give dem en slapper vedrørende fornyelser af deres software assurance og i stedet fokusere på de System Center-licenser, som de får brug for i stedet. Det skyldes jo jeres nye licensmodel for kerne-antallet for alle, der benytter moderne processorer med mere end otte kerner," lyder det fra VMware-manden.

Den bemærkning møder opbakning andre steder i debattråden oven på Microsoft-lanceringen, efter de to selskaber ellers efter mange års kamp havde nået til en form for våbenhvile.

Det kan du læse mere om her: Microsoft og VMware slutter fred: Indgår stort partnerskab efter mange års indædt bekrigen af hinanden

Læs også:
VMwares topchef: Hver anden it-gigant er væk om 10 år

VMwares CTO: Cloud computing er lige så vanedannende som crack




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere