Artikel top billede

Så meget billigere er en Mac: IBM sparer tusindvis af kroner, når de ansatte dropper Windows

Set over en fire-årig periode er en Mac flere tusinde kroner billigere end en Windows-pc, lyder det fra IBM, der i øjeblikket flytter 200.000 ansatte fra Windows til Mac.

Set over computerens fulde levetid er en Windows-pc op til 3.600 kroner dyrere end en Mac.

Det er i hvert fald erfaringen hos IBM, der har indgået et strategisk samarbejde med Apple og i øjeblikket er i gang med at flytte 200.000 medarbejdere fra Windows-computere til Mac-computere.

Det fortalte Fletcher Previn, vicedirektør hos IBM og ansvarlig for Mac-udrulningen, da han i sidste uge talte ved konferencen Jamf User Conference.

Læs også: Apple og IBM går sammen i kæmpe-aftale - IBM satser fuldt ud på iOS

Her forklarede IBM-chefen, at han i starten formodede, at en Mac vil være signifikant dyrere end en pc, men at IBM gennem det seneste år har fundet ud af, at det langt fra er tilfældet.

Ifølge Fletcher Previn står det nu klart, at IBM over en fire-årige periode sparer mellem 273 dollar og 543 dollar ved at anvende en Mac fremfor en PC.

Med den aktuelle dollar-kurs svarer det til en besparelse på mellem 1800 og 3.600 kroner afhængigt af, hvilket type pc'er der bliver sammenlignet med.

"Og det er på baggrund af de billigste priser, som vi nogensinde har fået fra Microsoft," siger han.

Læs også: Holder påstanden? En Mac kræver langt mindre support end en Windows-maskine

Mindre support

IBM har tidligere fortalt, at virksomheden henter betydelig besparelser i sparede support-timer.

Karen Davis, der er direktør for external relations hos IBM, oplyste sidste år til Computerworld, at det er virksomhedens erfaring, at Mac-brugere har brug for betydeligt mindre support.

Ifølge hende har 40 procent af virksomhedens Windows-brugere brug for hjælp fra support-afdelingen, mens det kun er fem procent af Mac-brugerne, der henvender sig til supporten. 

Læs også:
200.000 IBM-medarbejdere skal skifte til Mac  
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere