Artikel top billede

Så meget billigere er en Mac: IBM sparer tusindvis af kroner, når de ansatte dropper Windows

Set over en fire-årig periode er en Mac flere tusinde kroner billigere end en Windows-pc, lyder det fra IBM, der i øjeblikket flytter 200.000 ansatte fra Windows til Mac.

Set over computerens fulde levetid er en Windows-pc op til 3.600 kroner dyrere end en Mac.

Det er i hvert fald erfaringen hos IBM, der har indgået et strategisk samarbejde med Apple og i øjeblikket er i gang med at flytte 200.000 medarbejdere fra Windows-computere til Mac-computere.

Det fortalte Fletcher Previn, vicedirektør hos IBM og ansvarlig for Mac-udrulningen, da han i sidste uge talte ved konferencen Jamf User Conference.

Læs også: Apple og IBM går sammen i kæmpe-aftale - IBM satser fuldt ud på iOS

Her forklarede IBM-chefen, at han i starten formodede, at en Mac vil være signifikant dyrere end en pc, men at IBM gennem det seneste år har fundet ud af, at det langt fra er tilfældet.

Ifølge Fletcher Previn står det nu klart, at IBM over en fire-årige periode sparer mellem 273 dollar og 543 dollar ved at anvende en Mac fremfor en PC.

Med den aktuelle dollar-kurs svarer det til en besparelse på mellem 1800 og 3.600 kroner afhængigt af, hvilket type pc'er der bliver sammenlignet med.

"Og det er på baggrund af de billigste priser, som vi nogensinde har fået fra Microsoft," siger han.

Læs også: Holder påstanden? En Mac kræver langt mindre support end en Windows-maskine

Mindre support

IBM har tidligere fortalt, at virksomheden henter betydelig besparelser i sparede support-timer.

Karen Davis, der er direktør for external relations hos IBM, oplyste sidste år til Computerworld, at det er virksomhedens erfaring, at Mac-brugere har brug for betydeligt mindre support.

Ifølge hende har 40 procent af virksomhedens Windows-brugere brug for hjælp fra support-afdelingen, mens det kun er fem procent af Mac-brugerne, der henvender sig til supporten. 

Læs også:
200.000 IBM-medarbejdere skal skifte til Mac  
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere