Artikel top billede

Så meget billigere er en Mac: IBM sparer tusindvis af kroner, når de ansatte dropper Windows

Set over en fire-årig periode er en Mac flere tusinde kroner billigere end en Windows-pc, lyder det fra IBM, der i øjeblikket flytter 200.000 ansatte fra Windows til Mac.

Set over computerens fulde levetid er en Windows-pc op til 3.600 kroner dyrere end en Mac.

Det er i hvert fald erfaringen hos IBM, der har indgået et strategisk samarbejde med Apple og i øjeblikket er i gang med at flytte 200.000 medarbejdere fra Windows-computere til Mac-computere.

Det fortalte Fletcher Previn, vicedirektør hos IBM og ansvarlig for Mac-udrulningen, da han i sidste uge talte ved konferencen Jamf User Conference.

Læs også: Apple og IBM går sammen i kæmpe-aftale - IBM satser fuldt ud på iOS

Her forklarede IBM-chefen, at han i starten formodede, at en Mac vil være signifikant dyrere end en pc, men at IBM gennem det seneste år har fundet ud af, at det langt fra er tilfældet.

Ifølge Fletcher Previn står det nu klart, at IBM over en fire-årige periode sparer mellem 273 dollar og 543 dollar ved at anvende en Mac fremfor en PC.

Med den aktuelle dollar-kurs svarer det til en besparelse på mellem 1800 og 3.600 kroner afhængigt af, hvilket type pc'er der bliver sammenlignet med.

"Og det er på baggrund af de billigste priser, som vi nogensinde har fået fra Microsoft," siger han.

Læs også: Holder påstanden? En Mac kræver langt mindre support end en Windows-maskine

Mindre support

IBM har tidligere fortalt, at virksomheden henter betydelig besparelser i sparede support-timer.

Karen Davis, der er direktør for external relations hos IBM, oplyste sidste år til Computerworld, at det er virksomhedens erfaring, at Mac-brugere har brug for betydeligt mindre support.

Ifølge hende har 40 procent af virksomhedens Windows-brugere brug for hjælp fra support-afdelingen, mens det kun er fem procent af Mac-brugerne, der henvender sig til supporten. 

Læs også:
200.000 IBM-medarbejdere skal skifte til Mac  
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere