Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Efter voldsomt app-boom: Nu vil virksomhederne droppe deres apps igen

Virksomhederne har haft ualmindeligt travlt med at spytte apps ud til forbrugerne på tablets og smartphones. I de kommende år vil mange apps dog blive droppet igen.

There's an app for that.

Sådan har det lydt i de seneste mange år, når virksomheder har forsøgt at kapre forbrugernes opmærksomhed - og penge.

Men efter et vildt app-årti, hvor der er udviklet apps til stort set alt, man kan forestille sig, ser det nu ud til, at app-hypen er ved at klinge lidt af.

Virksomhederne vil i stigende grad begynde at begrænse udbuddet af apps til de områder, hvor det rent faktisk giver mening at have apps.

Konsekvensen er, at en større del af de apps, der i dag eksistererer, vil blive droppet i de kommende år.

Analysefirmaet Gartner vurderer, at 2019 bliver et afgørende år i den sammenhæng, og at 20 procent af de virksomheds-brands, der i dag har apps, til den tid vil droppe deres apps.

"Mange brands oplever, at det niveau af 'adoption', kundeengagement og return on investment, som deres mobile applikationer leverer, er signifikant under de forventninger, der lå bag deres app-investering," lyder det fra Gartner.

Læs også: Browser-ekspert: Derfor vil apps aldrig kunne erstatte browseren

Rådgivningsfirmaet fremhæver, at nye fremgangsmåder og løsninger vinder frem på det mobile område, hvor fordelene blandt andet tæller lavere barrierer for forbrugerne, når de skal opdage og 'installere' løsningerne.

Samtidig muliggør de nye løsninger det samme kundeengagement som apps, men kræver langt lavere investeringer og mindre support og marketingomkostninger.

"Mange virksomheder vil evaluere disse muligheder i forhold til deres applikationer, der under-performer - og gå efter at reducere deres tab ved at lade disse apps udløbe," lyder forudsigelsen fra Gartner.

Der er i de senere år kommet langt bedre muligheder for at lave browser-løsninger, der understøtter mange af de samme funktioner, som apps gør, og som rent visuelt og designmæssigt også matcher native apps.

Dermed ikke sagt, at der ikke også i fremtiden vil være masser af udvikling på app-fronten.

Der vil snarere være tale om, at man ikke udvikler en app bare for at have en app - men fordi der rent faktisk er solide teknologiske, forretningsmæssige og funktionsmæssige argumenter for at satse på en app frem for en browser-løsning.

Læs også:

Browser-ekspert: Derfor vil apps aldrig kunne erstatte browseren

Drop salg af apps: Her er der flest penge at hente for app-udviklerne

Mobile løsninger ændrer karakter: Nye teknologier får traditionelle apps til at glide i baggrunden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere