Samsungs indtjening styrtdykker i kølvandet på Note 7-skandale

Tilbagekaldelsen af de brandfarlige Galaxy Note 7-telefoner har alvorlige konsekvenser for Samsung. Driftsresultatet i smartphone-divisionen er faldet med gigantiske 95 procent.

Samsungs smartphone-division er i krise, efter selskabet fornylig var nødt til at tilbagekalde samtlige solgte eksemplarer af top-telefonen Note 7 på grund af brandfare.

Tilbagekaldelsen af Note 7 - som der ellers var store forventninger til - koster dyrt for verdens største smartphone-selskab.

Driftsresultatet for selskabets mobildivision er faldet med gigantiske 96 procent i selskabets tredje regnskabskvartal i forhold til samme kvartal i fjor til blot 100 millioner won (blot 600.000 kroner)

Faldet er så stort, at det påvirker resultatet for både moderdivisionen Samsung Electronics (faldet med 16,8 procent), mens Samsungs helt overordnede driftsresultat er faldet med 30 procent. Omsætningen er faldet med 7,5 procent til 47,82 trillioner won.

Tilbagekaldt - og så droppet helt
Topmodellen Galaxy Note 7 blev lanceret 19. august.

Hurtigt efter lanceringen begyndte der at indløbe meldinger om, at high end-telefonen overophedede.

Det fik Samsung til at tilbagekalde telefonen allerede 2. september. Godt en måned senere - 11. oktober - meddelte Samsung så, at Note 7 blev helt droppet.

Det kan du læse mere om her: Samsung stopper omgående al produktion af Note 7 efter flere eksplosioner

Samsung meddeler, at fiaskoen med Galaxy Note 7 også vil have negativ indflydelse på regnskabet for indeværende kvartal - regnskabsårets fjerde kvartal - samt første kvartal i 2017.

Det tredje kvartal gælder det, at skaden ville have været meget større, hvis ikke det havde været for Samsungs stabile salg af andre elektronik-produkter som processorer og skærme.

Dette salg er med til at holde hånden under selskabet.

Ifølge selskabet vil den næste top-model, Galaxy S8, blive lanceret i februar 2017.

Med S8 vil følge en helt ny intelligent assistent-tjeneste i stil med Apples Siri og Microsofts Cortana.

Læs også:

Samsungs Note 7 er nu droppet helt: Her er fem gode alternativer

Først var det Samsungs telefoner, der kunne bryde i brand - nu er den gal med Samsungs vaskemaskiner


Samsung aner ikke, hvorfor Note 7-telefonen bryder i brand - men der er mange teorier

Ny Samsung Note 7 brød i brand ombord på et fly - sådan opstod pr-katastrofen der aldrig vil stoppe

Samsung sender 500.000 erstatnings-Note 7'ere ud i butikkerne - men kun i USA

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.