Artikel top billede

Samsungs indtjening styrtdykker i kølvandet på Note 7-skandale

Tilbagekaldelsen af de brandfarlige Galaxy Note 7-telefoner har alvorlige konsekvenser for Samsung. Driftsresultatet i smartphone-divisionen er faldet med gigantiske 95 procent.

Samsungs smartphone-division er i krise, efter selskabet fornylig var nødt til at tilbagekalde samtlige solgte eksemplarer af top-telefonen Note 7 på grund af brandfare.

Tilbagekaldelsen af Note 7 - som der ellers var store forventninger til - koster dyrt for verdens største smartphone-selskab.

Driftsresultatet for selskabets mobildivision er faldet med gigantiske 96 procent i selskabets tredje regnskabskvartal i forhold til samme kvartal i fjor til blot 100 millioner won (blot 600.000 kroner)

Faldet er så stort, at det påvirker resultatet for både moderdivisionen Samsung Electronics (faldet med 16,8 procent), mens Samsungs helt overordnede driftsresultat er faldet med 30 procent. Omsætningen er faldet med 7,5 procent til 47,82 trillioner won.

Tilbagekaldt - og så droppet helt

Topmodellen Galaxy Note 7 blev lanceret 19. august.

Hurtigt efter lanceringen begyndte der at indløbe meldinger om, at high end-telefonen overophedede.

Det fik Samsung til at tilbagekalde telefonen allerede 2. september. Godt en måned senere - 11. oktober - meddelte Samsung så, at Note 7 blev helt droppet.

Det kan du læse mere om her: Samsung stopper omgående al produktion af Note 7 efter flere eksplosioner

Samsung meddeler, at fiaskoen med Galaxy Note 7 også vil have negativ indflydelse på regnskabet for indeværende kvartal - regnskabsårets fjerde kvartal - samt første kvartal i 2017.

Det tredje kvartal gælder det, at skaden ville have været meget større, hvis ikke det havde været for Samsungs stabile salg af andre elektronik-produkter som processorer og skærme.

Dette salg er med til at holde hånden under selskabet.

Ifølge selskabet vil den næste top-model, Galaxy S8, blive lanceret i februar 2017.

Med S8 vil følge en helt ny intelligent assistent-tjeneste i stil med Apples Siri og Microsofts Cortana.

Læs også:

Samsungs Note 7 er nu droppet helt: Her er fem gode alternativer

Først var det Samsungs telefoner, der kunne bryde i brand - nu er den gal med Samsungs vaskemaskiner

Samsung aner ikke, hvorfor Note 7-telefonen bryder i brand - men der er mange teorier

Ny Samsung Note 7 brød i brand ombord på et fly - sådan opstod pr-katastrofen der aldrig vil stoppe

Samsung sender 500.000 erstatnings-Note 7'ere ud i butikkerne - men kun i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere