Samsungs indtjening styrtdykker i kølvandet på Note 7-skandale

Tilbagekaldelsen af de brandfarlige Galaxy Note 7-telefoner har alvorlige konsekvenser for Samsung. Driftsresultatet i smartphone-divisionen er faldet med gigantiske 95 procent.

Samsungs smartphone-division er i krise, efter selskabet fornylig var nødt til at tilbagekalde samtlige solgte eksemplarer af top-telefonen Note 7 på grund af brandfare.

Tilbagekaldelsen af Note 7 - som der ellers var store forventninger til - koster dyrt for verdens største smartphone-selskab.

Driftsresultatet for selskabets mobildivision er faldet med gigantiske 96 procent i selskabets tredje regnskabskvartal i forhold til samme kvartal i fjor til blot 100 millioner won (blot 600.000 kroner)

Faldet er så stort, at det påvirker resultatet for både moderdivisionen Samsung Electronics (faldet med 16,8 procent), mens Samsungs helt overordnede driftsresultat er faldet med 30 procent. Omsætningen er faldet med 7,5 procent til 47,82 trillioner won.

Tilbagekaldt - og så droppet helt
Topmodellen Galaxy Note 7 blev lanceret 19. august.

Hurtigt efter lanceringen begyndte der at indløbe meldinger om, at high end-telefonen overophedede.

Det fik Samsung til at tilbagekalde telefonen allerede 2. september. Godt en måned senere - 11. oktober - meddelte Samsung så, at Note 7 blev helt droppet.

Det kan du læse mere om her: Samsung stopper omgående al produktion af Note 7 efter flere eksplosioner

Samsung meddeler, at fiaskoen med Galaxy Note 7 også vil have negativ indflydelse på regnskabet for indeværende kvartal - regnskabsårets fjerde kvartal - samt første kvartal i 2017.

Det tredje kvartal gælder det, at skaden ville have været meget større, hvis ikke det havde været for Samsungs stabile salg af andre elektronik-produkter som processorer og skærme.

Dette salg er med til at holde hånden under selskabet.

Ifølge selskabet vil den næste top-model, Galaxy S8, blive lanceret i februar 2017.

Med S8 vil følge en helt ny intelligent assistent-tjeneste i stil med Apples Siri og Microsofts Cortana.

Læs også:

Samsungs Note 7 er nu droppet helt: Her er fem gode alternativer

Først var det Samsungs telefoner, der kunne bryde i brand - nu er den gal med Samsungs vaskemaskiner


Samsung aner ikke, hvorfor Note 7-telefonen bryder i brand - men der er mange teorier

Ny Samsung Note 7 brød i brand ombord på et fly - sådan opstod pr-katastrofen der aldrig vil stoppe

Samsung sender 500.000 erstatnings-Note 7'ere ud i butikkerne - men kun i USA

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Claus Thorsgaard færdig som topchef for Conscia: Afløser er allerede på plads
Koncendirektør i Conscia Claus Thorsgaard stopper som topchef for den danske it-virksomhed. Det har bestyrelsesformand Morten Hübbe besluttet, og har samtidig allerede en afløser på plads.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.