Artikel top billede

Samsungs indtjening styrtdykker i kølvandet på Note 7-skandale

Tilbagekaldelsen af de brandfarlige Galaxy Note 7-telefoner har alvorlige konsekvenser for Samsung. Driftsresultatet i smartphone-divisionen er faldet med gigantiske 95 procent.

Samsungs smartphone-division er i krise, efter selskabet fornylig var nødt til at tilbagekalde samtlige solgte eksemplarer af top-telefonen Note 7 på grund af brandfare.

Tilbagekaldelsen af Note 7 - som der ellers var store forventninger til - koster dyrt for verdens største smartphone-selskab.

Driftsresultatet for selskabets mobildivision er faldet med gigantiske 96 procent i selskabets tredje regnskabskvartal i forhold til samme kvartal i fjor til blot 100 millioner won (blot 600.000 kroner)

Faldet er så stort, at det påvirker resultatet for både moderdivisionen Samsung Electronics (faldet med 16,8 procent), mens Samsungs helt overordnede driftsresultat er faldet med 30 procent. Omsætningen er faldet med 7,5 procent til 47,82 trillioner won.

Tilbagekaldt - og så droppet helt

Topmodellen Galaxy Note 7 blev lanceret 19. august.

Hurtigt efter lanceringen begyndte der at indløbe meldinger om, at high end-telefonen overophedede.

Det fik Samsung til at tilbagekalde telefonen allerede 2. september. Godt en måned senere - 11. oktober - meddelte Samsung så, at Note 7 blev helt droppet.

Det kan du læse mere om her: Samsung stopper omgående al produktion af Note 7 efter flere eksplosioner

Samsung meddeler, at fiaskoen med Galaxy Note 7 også vil have negativ indflydelse på regnskabet for indeværende kvartal - regnskabsårets fjerde kvartal - samt første kvartal i 2017.

Det tredje kvartal gælder det, at skaden ville have været meget større, hvis ikke det havde været for Samsungs stabile salg af andre elektronik-produkter som processorer og skærme.

Dette salg er med til at holde hånden under selskabet.

Ifølge selskabet vil den næste top-model, Galaxy S8, blive lanceret i februar 2017.

Med S8 vil følge en helt ny intelligent assistent-tjeneste i stil med Apples Siri og Microsofts Cortana.

Læs også:

Samsungs Note 7 er nu droppet helt: Her er fem gode alternativer

Først var det Samsungs telefoner, der kunne bryde i brand - nu er den gal med Samsungs vaskemaskiner

Samsung aner ikke, hvorfor Note 7-telefonen bryder i brand - men der er mange teorier

Ny Samsung Note 7 brød i brand ombord på et fly - sådan opstod pr-katastrofen der aldrig vil stoppe

Samsung sender 500.000 erstatnings-Note 7'ere ud i butikkerne - men kun i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere