Magtskifte på internettet: Nu er det mere populært at surfe på mobilen end på pc'en

For første gang nogensinde overhaler smartphones og tablets de traditionelle pc'er.

Internetbrug på mobile enheder som smartphones og tablets overhaler for første gang traditionelle pc'er.

Det viser nye globale internet-trafiktal fra analysevirksomheden Statcounter.

Ifølge Statcounters tal fra oktober står smartphones og tablets i dag for 51,3 procent af internettrafikken, mens 48,7 procent af trafikken kommer fra traditionelle pc'er.

Det er ifølge Statcounter første gang, at trafikken fra mobile enheder overstiger trafikken fra traditionelle pc'er.

Tendens peger i én retning
Tendensen er især fremherskende i de såkaldte udviklingsmarkeder, som eksempelvis tæller Indien. 

I allerede udviklede lande som Storbritannien og USA er det stadigvæk lidt over halvdelen af internettrafikken, der kommer fra desktop-enheder, skriver Statcounter. 

Men også her er tendensen, at flere og flere tilgår internettet via smartphones, mens pc'er fylder stadigvæk mindre. 

Ifølge Statcounter kan vi forvente, at denne tendens vil fortsætte, og Statcounter er ikke den eneste anaylsevirksomhed, der registrerer tendensen.

Læs også: Apps er ved at fortrænge det åbne web: Din fremtid er ikke en fri browser men i en reguleret app

iOS dominerer i Danmark
Herhjemme viser branche-organisationen Danske Mediers tal ligeledes, at over halvdelen af alle sidevisninger kommer fra enheder med mobile styresystemer. 

Således står iOS og Android for henholdsvis 43,6 procent og 16,2 af alle sidevisninger.

Tidligere på året viste tal fra analysevirksomheden Comscore, at amerikanske internetbrugere i dag bruger en større del af deres "digitale tid" i mobile apps frem for på "det åbne web". 

En stigning på ni procent sammenlignet med for to år siden.

Virksomheder skal forberede sig
Denne tendens kan få stor betydning for virksomheder, der ikke har websites, som er tilstrækkeligt mobilvenlige. 

Computerworld talte eksempelvis tidligere på året med Christoph Lütke Schelhowe, der er ansvarlig for brugeroplevelsen hos den tyske e-handels-gigant Zalando. 

Han fortalte, at størstedelen af Zalandos trafik i dag kommer fra mobile enheder, og i adskillige af de lande, hvor Zalando er tilstede, oplever e-handelsgiganten også, at størstedelen af alle handler bliver foretaget på mobile enheder. 

"Vi tror, at mobilen vil være den primære enhed for langt de fleste kunder i fremtiden," sagde han til Computerworld.

Læs også:

Online-gigant: Derfor kommer mobil-handel til at vippe pc'en af pinden 

iPhone og iPad har overtaget Danmark: Så meget fylder Apples produkter hos danskerne

Chrome-browseren stormer frem på desktoppen - alle andre browsere mister terræn

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk brugeroplevelse, produktivitet og medarbejdertilfredshed
Brugervenlige og velfungerende IT-løsninger og -enheder er en af de vigtigste forudsætninger for medarbejdernes produktivitet – men også for at øge deres tilfredshed med arbejdspladsen. Det gælder uanset, om de arbejder fra kontoret eller fra hjemmet. Omvendt ses rigide, topstyrede processer og besværlige systemer som en af de største hindringer for at kunne yde sit optimale. Der er med kort sagt vægtige argumenter for at tage temperaturen på virksomhedens tilgang til brugervenlighed og undersøge, hvordan man kan gøre medarbejdernes hverdag lidt lettere. Det får du mere viden om i denne hvidbog, der også rummer en række konkrete og virkelighedsnære problemscenarier – samt konkrete bud på, hvordan man i hvert enkelt tilfælde kan afhjælpe dem.