Artikel top billede

Googles supercomputer skal trænes i at overtage verdensherredømmet i StarCraft

Efter at have tæsket verdensmesteren i brætspillet Go udfordrer Googles DeepMind-computer nu et af verdens mest populære E-sportspil, StarCraft II.

Rom blev ikke bygget på en dag, og en supercomputer overtager ikke verden uden erfaring. 

Det kræver tid og træning at bygge virkelighedens Terminator-antagonist, Skynet. 

Google har indgået et samarbejde med spilproducenten Blizzard Activision for at få Googles DeepMind-computer til bedre at kunne spille det yderst konkurrenceprægede og strategiske krigsspil, StarCraft II. 

Formålet er dog ikke - officielt - at lære DeepMind at overtage verdensherredømmet, men at få opbygget DeepMinds algoritmers koordineringsevner, reaktionsevne og langtidsplanlægning via machine learning, et andet udtryk for "lær ved at gøre det".  

Spil som StarCraft II ligner på sin vis den virkelige verden med reelle arbejdsopgaver såsom ressourcehåndtering, produktion og uforudsete, pludselige hændelser, som computeren prompte skal reagere på. 

Læs også: Googles kunstige intelligens-system stormer frem: Er ét spil fra at banke verdensmester i avanceredet spil

Langsom som et menneske

På samme måde som WOPR-computeren i filmen War Games fra 1983 spiller krigsspil med den unge hacker, David Lightman, skal DeepMind spille StarCraft II mod andre AI's eller mennesker. 

StarCraft II er et klassisk strategispil, hvor spilleren skal indsamle ressourcer, bygge kamptropper og føre krig imod modstandere.

Den slags kræver et strategisk overblik. I Sydkorea, hvor StarCraft II anses som den uofficielle nationalsport, kan man kun være professionel, hvis du kan udføre over 200 handlinger i spillet i minuttet samt føre en defensiv og offensiv strategi på samme tid. 

Yderligere kan spilleren kun se et udsnit af banen, hvilket vanskeliggør spillerens evne til at forudse potentielle angreb. AI's har tidligere været gode til at tæske menneskelige mestre i skak eller spillet Go, fordi AI'en kunne se hele brættet. I computerspil er virkeligheden en anden. 

Før DeepMind og andre AI's skal spille mod hinanden, kræver det dog, at computeren sløves ned.

At en computer kan reagere hurtigt er ikke det samme som, at den er intelligent - blot at den hurtigere kan interagere med spillet, end en menneskelig spiller kan trykke på musen. 

Derfor arbejder Blizzard og Google på at sløve DeepMind ned til menneskelig hastighed i spillet, så computeren i sidste ende vil vinde på grund af bedre strategier og ikke hastighed. 

AI-versionen af StarCraft II bliver lanceret i begyndelsen af 2017 og vil være tilgængelig for AI-forskere. 

Læs også: Nu kaster Google milliarder efter nye algoritmer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere