Foto: Anders Engelbøl.

Der er rift om midlerne fra dansk bredbåndspulje: Så mange vil have del i millionerne

Der bliver hård kamp om de 200 millioner i bredbåndspuljen, hvor der netop har været deadline for indlevering af ansøgninger. Se her, hvor mange der har søgt. Og hvorhenne i landet flest ansøgere er interesserede.

31. oktober var der ansøgningsfrist til midlerne i den meget omtalte bredbåndspulje, hvor i alt 200 millioner kroner skal uddeles til bredbåndsprojekter rundt omkring i landet.

Energistyrelsen, der står for at administrere af bredbåndspuljen, har nu fået overblikket over de indleverede ansøgninger.

Og der kommer til at blive hård kamp om midlerne.

"Energistyrelsen har modtaget 173 ansøgninger på støtte fra bredbåndspuljen," oplyser Energistyrelsen.

"Der er søgt om støtte på samlet over 300 millioner kroner, og projekterne omfatter 11.500 adresser. Energistyrelsen forventer at have færdigbehandlet ansøgningerne inden jul," lyder det videre fra Energistyrelsen.

Kun 80 millioner i 2016
Der er afsat 80 millioner kroner til bredbånds-projekter i 2016 ud af de 200 millioner i puljen, der vil blive fordelt over en periode på fire år.

"Energistyrelsen har modtaget 173 ansøgninger på baggrund af de cirka 400 projekter, som har været annonceret på Energistyrelsens hjemmeside forud for ansøgningsrunden."

"Der er stadig lidt usikkerhed om de endelige tal, da nogle ansøgninger indeholder unøjagtigheder i de indsendte oplysninger, som skal afklares med ansøgerne."

"Derfor kan tal og beløb ændre sig, når Energistyrelsen har behandlet alle ansøgningerne," oplyses det desuden.

Energistyrelsen skriver, at der er 18 forskellige teleselskaber, der indgår i de partnerskaber, der har ansøgt.

"Projekterne er spredt ud over hele landet. Ansøgningerne er fordelt på 63 kommuner."

"Der er mange kommuner, som har valgt at yde supplerende støtte til projekterne. Dermed kan den samlede tildelte offentlige støtte overstige de 80 millioner kroner, der er i puljen i 2016," skriver Energistyrelsen.

Ansøgningerne fordeler sig således:

Antal projekter og Ansøgt tilskud (mio. kr.)
Hovedstaden: 27 og 39
Midtjylland: 46 og 92
Nordjylland: 11 og 18
Sjælland: 48 og 95
Syddanmark: 41 og 56
Hovedtotal: 173 og 300

Ifølge Energistyrelsen vil alle ansøgninger blive behandlet inden jul, og det endelige udfald af ansøgningsrunden vil blive offentliggjort, når behandlingen er afsluttet.

"Den næste ansøgning runde forventes igangsat i første kvartal af 2017," skriver Energistyrelsen.

Læs også:

Nu begynder slagsmålet om den nye bredbåndspulje: Derfor bliver der kamp om hver en krone

Ny dansk bredbåndskurs rejser tre helt centrale spørgsmål

Her er guiden: Sådan søger du om at få del i bredbåndspuljens 200 millioner kroner
Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.