Foto: Anders Engelbøl.

Der er rift om midlerne fra dansk bredbåndspulje: Så mange vil have del i millionerne

Der bliver hård kamp om de 200 millioner i bredbåndspuljen, hvor der netop har været deadline for indlevering af ansøgninger. Se her, hvor mange der har søgt. Og hvorhenne i landet flest ansøgere er interesserede.

31. oktober var der ansøgningsfrist til midlerne i den meget omtalte bredbåndspulje, hvor i alt 200 millioner kroner skal uddeles til bredbåndsprojekter rundt omkring i landet.

Energistyrelsen, der står for at administrere af bredbåndspuljen, har nu fået overblikket over de indleverede ansøgninger.

Og der kommer til at blive hård kamp om midlerne.

"Energistyrelsen har modtaget 173 ansøgninger på støtte fra bredbåndspuljen," oplyser Energistyrelsen.

"Der er søgt om støtte på samlet over 300 millioner kroner, og projekterne omfatter 11.500 adresser. Energistyrelsen forventer at have færdigbehandlet ansøgningerne inden jul," lyder det videre fra Energistyrelsen.

Kun 80 millioner i 2016
Der er afsat 80 millioner kroner til bredbånds-projekter i 2016 ud af de 200 millioner i puljen, der vil blive fordelt over en periode på fire år.

"Energistyrelsen har modtaget 173 ansøgninger på baggrund af de cirka 400 projekter, som har været annonceret på Energistyrelsens hjemmeside forud for ansøgningsrunden."

"Der er stadig lidt usikkerhed om de endelige tal, da nogle ansøgninger indeholder unøjagtigheder i de indsendte oplysninger, som skal afklares med ansøgerne."

"Derfor kan tal og beløb ændre sig, når Energistyrelsen har behandlet alle ansøgningerne," oplyses det desuden.

Energistyrelsen skriver, at der er 18 forskellige teleselskaber, der indgår i de partnerskaber, der har ansøgt.

"Projekterne er spredt ud over hele landet. Ansøgningerne er fordelt på 63 kommuner."

"Der er mange kommuner, som har valgt at yde supplerende støtte til projekterne. Dermed kan den samlede tildelte offentlige støtte overstige de 80 millioner kroner, der er i puljen i 2016," skriver Energistyrelsen.

Ansøgningerne fordeler sig således:

Antal projekter og Ansøgt tilskud (mio. kr.)
Hovedstaden: 27 og 39
Midtjylland: 46 og 92
Nordjylland: 11 og 18
Sjælland: 48 og 95
Syddanmark: 41 og 56
Hovedtotal: 173 og 300

Ifølge Energistyrelsen vil alle ansøgninger blive behandlet inden jul, og det endelige udfald af ansøgningsrunden vil blive offentliggjort, når behandlingen er afsluttet.

"Den næste ansøgning runde forventes igangsat i første kvartal af 2017," skriver Energistyrelsen.

Læs også:

Nu begynder slagsmålet om den nye bredbåndspulje: Derfor bliver der kamp om hver en krone

Ny dansk bredbåndskurs rejser tre helt centrale spørgsmål

Her er guiden: Sådan søger du om at få del i bredbåndspuljens 200 millioner kroner




Premium
Datatilsynet øger GDPR-kontrollen med ny strategi: Første del bliver spørgeskema med 100 spørgsmål
Det danske Datatilsyn er på vej med en ny data- og risikobaseret strategi i tre faser. Den første bliver et skema med op mod 100 spørgsmål, som virksomheder og myndigheder skal besvare. "Tilsynsmodellen har et element af stikprøvekontrol og er opbygget som en tragt," siger tilsynschef Frederik Siegumfeldt.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.