Artikel top billede

Op til julehandlen plages Apples App Store af falske svindel-apps

Aldrig før har der været så mange falske apps i Apples App Store, lyder det fra en ekspert.

Her kort før julehandlen skydes i gang plages Apples App Store af falske apps, der kan føre til misbrug af brugernes kreditkortinformationer

Ifølge den amerikanske avis New York Times udgiver de falske apps sig for at repræsentere store velkendte brands, som den Amazon-ejede online-skobutik Zappos, skokæden Foot Locker og stormagasinet Nordstrom.

Men også luksusmærker som eksempelvis Christian Dior, Jimmy Choo og Salvatore Ferragamo har været ramt af de falske apps i App Store.

Aldrig set så mange falske apps

Apples App Store er normalt kendt for at være et relativt sikkert miljø, hvor det kun i sjældne tilfælde lykkes for svindel- eller malware-apps at slippe gennem Apples godkendelsesproces.

Til New York Times siger Chris Mason, der er chef for den amerikanske app-producent Branding Brand, at han aldrig tidligere har set så mange falske apps i App Store.

Han forklarer, at visse af de falske apps er relativt harmløse apps, der blot spammer brugerne med annoncer. Andre apps udgør dog en reel sikkerhedsrisiko, hvor brugerne kan få misbrugt deres kreditkort, hvis de forsøger at handle via appen.

Ifølge Chris Mason er der også risiko for datatyveri. Enten fordi appsene opfordrer brugerne til at logge ind med deres Facebook-oplysninger, eller fordi de indeholder malware, der kan stjæle  personlige oplysninger fra telefonen.

Efter historien er blevet bragt i New York Times har Apple valgt at slå hårdere ned på de falske apps, og gennem de seneste dage har virksomheden fjernet hundredvis af falske apps fra App Store.

Læs også:
Godt nyt til app-udviklerne: Apple åbner for helt nye muligheder i App Store

Apples App Store ramt af malware: Apple fjerner malware-inficerede apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere