Artikel top billede

Op til julehandlen plages Apples App Store af falske svindel-apps

Aldrig før har der været så mange falske apps i Apples App Store, lyder det fra en ekspert.

Her kort før julehandlen skydes i gang plages Apples App Store af falske apps, der kan føre til misbrug af brugernes kreditkortinformationer

Ifølge den amerikanske avis New York Times udgiver de falske apps sig for at repræsentere store velkendte brands, som den Amazon-ejede online-skobutik Zappos, skokæden Foot Locker og stormagasinet Nordstrom.

Men også luksusmærker som eksempelvis Christian Dior, Jimmy Choo og Salvatore Ferragamo har været ramt af de falske apps i App Store.

Aldrig set så mange falske apps

Apples App Store er normalt kendt for at være et relativt sikkert miljø, hvor det kun i sjældne tilfælde lykkes for svindel- eller malware-apps at slippe gennem Apples godkendelsesproces.

Til New York Times siger Chris Mason, der er chef for den amerikanske app-producent Branding Brand, at han aldrig tidligere har set så mange falske apps i App Store.

Han forklarer, at visse af de falske apps er relativt harmløse apps, der blot spammer brugerne med annoncer. Andre apps udgør dog en reel sikkerhedsrisiko, hvor brugerne kan få misbrugt deres kreditkort, hvis de forsøger at handle via appen.

Ifølge Chris Mason er der også risiko for datatyveri. Enten fordi appsene opfordrer brugerne til at logge ind med deres Facebook-oplysninger, eller fordi de indeholder malware, der kan stjæle  personlige oplysninger fra telefonen.

Efter historien er blevet bragt i New York Times har Apple valgt at slå hårdere ned på de falske apps, og gennem de seneste dage har virksomheden fjernet hundredvis af falske apps fra App Store.

Læs også:
Godt nyt til app-udviklerne: Apple åbner for helt nye muligheder i App Store

Apples App Store ramt af malware: Apple fjerner malware-inficerede apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere