Artikel top billede

Op til julehandlen plages Apples App Store af falske svindel-apps

Aldrig før har der været så mange falske apps i Apples App Store, lyder det fra en ekspert.

Her kort før julehandlen skydes i gang plages Apples App Store af falske apps, der kan føre til misbrug af brugernes kreditkortinformationer

Ifølge den amerikanske avis New York Times udgiver de falske apps sig for at repræsentere store velkendte brands, som den Amazon-ejede online-skobutik Zappos, skokæden Foot Locker og stormagasinet Nordstrom.

Men også luksusmærker som eksempelvis Christian Dior, Jimmy Choo og Salvatore Ferragamo har været ramt af de falske apps i App Store.

Aldrig set så mange falske apps

Apples App Store er normalt kendt for at være et relativt sikkert miljø, hvor det kun i sjældne tilfælde lykkes for svindel- eller malware-apps at slippe gennem Apples godkendelsesproces.

Til New York Times siger Chris Mason, der er chef for den amerikanske app-producent Branding Brand, at han aldrig tidligere har set så mange falske apps i App Store.

Han forklarer, at visse af de falske apps er relativt harmløse apps, der blot spammer brugerne med annoncer. Andre apps udgør dog en reel sikkerhedsrisiko, hvor brugerne kan få misbrugt deres kreditkort, hvis de forsøger at handle via appen.

Ifølge Chris Mason er der også risiko for datatyveri. Enten fordi appsene opfordrer brugerne til at logge ind med deres Facebook-oplysninger, eller fordi de indeholder malware, der kan stjæle  personlige oplysninger fra telefonen.

Efter historien er blevet bragt i New York Times har Apple valgt at slå hårdere ned på de falske apps, og gennem de seneste dage har virksomheden fjernet hundredvis af falske apps fra App Store.

Læs også:
Godt nyt til app-udviklerne: Apple åbner for helt nye muligheder i App Store

Apples App Store ramt af malware: Apple fjerner malware-inficerede apps




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere