Artikel top billede

Op til julehandlen plages Apples App Store af falske svindel-apps

Aldrig før har der været så mange falske apps i Apples App Store, lyder det fra en ekspert.

Her kort før julehandlen skydes i gang plages Apples App Store af falske apps, der kan føre til misbrug af brugernes kreditkortinformationer

Ifølge den amerikanske avis New York Times udgiver de falske apps sig for at repræsentere store velkendte brands, som den Amazon-ejede online-skobutik Zappos, skokæden Foot Locker og stormagasinet Nordstrom.

Men også luksusmærker som eksempelvis Christian Dior, Jimmy Choo og Salvatore Ferragamo har været ramt af de falske apps i App Store.

Aldrig set så mange falske apps

Apples App Store er normalt kendt for at være et relativt sikkert miljø, hvor det kun i sjældne tilfælde lykkes for svindel- eller malware-apps at slippe gennem Apples godkendelsesproces.

Til New York Times siger Chris Mason, der er chef for den amerikanske app-producent Branding Brand, at han aldrig tidligere har set så mange falske apps i App Store.

Han forklarer, at visse af de falske apps er relativt harmløse apps, der blot spammer brugerne med annoncer. Andre apps udgør dog en reel sikkerhedsrisiko, hvor brugerne kan få misbrugt deres kreditkort, hvis de forsøger at handle via appen.

Ifølge Chris Mason er der også risiko for datatyveri. Enten fordi appsene opfordrer brugerne til at logge ind med deres Facebook-oplysninger, eller fordi de indeholder malware, der kan stjæle  personlige oplysninger fra telefonen.

Efter historien er blevet bragt i New York Times har Apple valgt at slå hårdere ned på de falske apps, og gennem de seneste dage har virksomheden fjernet hundredvis af falske apps fra App Store.

Læs også:
Godt nyt til app-udviklerne: Apple åbner for helt nye muligheder i App Store

Apples App Store ramt af malware: Apple fjerner malware-inficerede apps
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere