Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

AI-system var ikke i tvivl: Pegede uden den mindste tvivl på Trump som vinder af præsidentvalget

Supercomputeren MogIA var ikke i tvivl om, hvem der ville vinde det amerikanske præsidentvalg. Og computeren fik ret på trods af klare signaler i de store meningsmålinger.

Den amerikanske AI-computer MogIA har nu fem gange i træk med succes forudsagt vinderen af det amerikanske præsidentvalg.

Selv om de seneste meningsmålinger op til det amerikanske præsidentvalg ret enslydende pegede på sejr til demokraternes Hillary Clinton, pegede MogAi på Donald Trump som vinder.

Det skete i slutningen af oktober - knap to uger før valget - der som bekendt endte med, at amerikanerne til manges overraskelse valgte Donald Trump som præsident for de kommende fire år.

MogAI byggede sin konklusion på beregninger, som var baseret på 20 millioner såkaldte 'data points' indsamlet fra offentligt tilgængelige kilder som Google, Facebook, Twitter og YouTube.

Disse 'data-points' behandles i en algoritme til at forudsige resultatet.

Bygget i 2004

MogAI blev udviklet i 2004 af inderen Sanjiv Rai, og systemet er konstrueret til hele tiden at blive dygtigere og mere præcis i sine forudsigelser i takt med, at de konkrete resultater for forudsigelserne indgår i beregningerne, som justeres herefter.

Data bygger blandt andet på engagements-niveauerne på de sociale medier.

Her konkluderede MogAI før valget tirsdag, at Donald Trump havde overhalet selv Barack Obamas såkaldte 'engagement numbers' med 25 procent.

Ifølge Sanjiv Rai har det endnu ikke slået fejl, at den kandidat, der lander de højeste 'engagement numbers' vinder valget.

Sanjiv Rai siger til CNBC, at MogAI kunne blive langt mere præcis, hvis han kunne få adgang til data om brugernes unikke internet-adresser.

På den måde ville han nemlig kunne se, hvis en bruger først søgte på YouTube om, hvordan man skulle stemme og dernæst søgte efter for eksempel en Trump-video.

Disse to enkle data om en bruger vil være ekstremt nyttige data for MogAI.

"De fleste algoritmer lider under udviklernes egne holdninger. MogAi sigter efter at lære fra dens eget miljø, og systemet udvikler sine egne regler, når det gælder politiker og udvikler ekspert.-systemer uden at se bort fra nogen data," siger Sanjiv Rai til CNBC.

Læs også:

DI Digital om valget af Donald Trump: "Det er svært at se noget som helst positivt ved det"

Silicon Valley i chok: Hvad vil der ske med it-industrien med 'The Donald' som præsident?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere