Artikel top billede

AI-system var ikke i tvivl: Pegede uden den mindste tvivl på Trump som vinder af præsidentvalget

Supercomputeren MogIA var ikke i tvivl om, hvem der ville vinde det amerikanske præsidentvalg. Og computeren fik ret på trods af klare signaler i de store meningsmålinger.

Den amerikanske AI-computer MogIA har nu fem gange i træk med succes forudsagt vinderen af det amerikanske præsidentvalg.

Selv om de seneste meningsmålinger op til det amerikanske præsidentvalg ret enslydende pegede på sejr til demokraternes Hillary Clinton, pegede MogAi på Donald Trump som vinder.

Det skete i slutningen af oktober - knap to uger før valget - der som bekendt endte med, at amerikanerne til manges overraskelse valgte Donald Trump som præsident for de kommende fire år.

MogAI byggede sin konklusion på beregninger, som var baseret på 20 millioner såkaldte 'data points' indsamlet fra offentligt tilgængelige kilder som Google, Facebook, Twitter og YouTube.

Disse 'data-points' behandles i en algoritme til at forudsige resultatet.

Bygget i 2004

MogAI blev udviklet i 2004 af inderen Sanjiv Rai, og systemet er konstrueret til hele tiden at blive dygtigere og mere præcis i sine forudsigelser i takt med, at de konkrete resultater for forudsigelserne indgår i beregningerne, som justeres herefter.

Data bygger blandt andet på engagements-niveauerne på de sociale medier.

Her konkluderede MogAI før valget tirsdag, at Donald Trump havde overhalet selv Barack Obamas såkaldte 'engagement numbers' med 25 procent.

Ifølge Sanjiv Rai har det endnu ikke slået fejl, at den kandidat, der lander de højeste 'engagement numbers' vinder valget.

Sanjiv Rai siger til CNBC, at MogAI kunne blive langt mere præcis, hvis han kunne få adgang til data om brugernes unikke internet-adresser.

På den måde ville han nemlig kunne se, hvis en bruger først søgte på YouTube om, hvordan man skulle stemme og dernæst søgte efter for eksempel en Trump-video.

Disse to enkle data om en bruger vil være ekstremt nyttige data for MogAI.

"De fleste algoritmer lider under udviklernes egne holdninger. MogAi sigter efter at lære fra dens eget miljø, og systemet udvikler sine egne regler, når det gælder politiker og udvikler ekspert.-systemer uden at se bort fra nogen data," siger Sanjiv Rai til CNBC.

Læs også:

DI Digital om valget af Donald Trump: "Det er svært at se noget som helst positivt ved det"

Silicon Valley i chok: Hvad vil der ske med it-industrien med 'The Donald' som præsident?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?