Artikel top billede

Nu kommer Googles nye Chromecast Ultra til Danmark: Har en trumf i kampen mod Apple TV

Googles lille streaming-dongle kommer nu til salg i Danmark. Selvom du ikke har et 4K-fjernsyn, kan Chromecast Ultra godt være interessant for dig.

Google er klar til at sælge firmaets nye Chromecast Ultra i Danmark til en pris på 630 kroner eksklusiv fragt. 

Chromecasten er en af de mest populære streaming-dongles på markedet, særligt på grund af den lave pris og enkle betjening, og den nye Chromecast Ultra ser ud til at holde fast i begge dele trods en fordobling af prisen. 

Samtidig kan Chromecast Ultra streame 4K-film og -videoer fra Netflix og YouTube, og i en nær fremtid vil også Googles egen filmbutik, Google Play Movies, også have 4K-film.

For at se 4K-film, kræver det selvfølgelig, at du har et UHD-fjernsyn med den skyhøje opløsning. 4K-streaming kræver meget af dit trådløse netværk, men Chromecast Ultra er udstyret med en ethernet-port, der kan aflaste dit netværk. 

Ultra-modellen skulle desuden være 1,8 gange hurtigere til at forbinde og påbegynde video-streaming end tidligere modeller over WiFi. Også selvom du ikke har et 4K-fjernsyn. 

Læs også: Fem streaming-gadgets som kan gøre dit fjernsyn ekstra smart

Et ustruktureret marked
4K-markedet har længe været det nye vilde vesten hos tv-producenterne. Uden en egentlig fælles standard har tv-producenterne skudt det ene fjernsyn ud efter det andet med UHD-panel, men som kun i mindre grad rent faktisk har evnerne til at vise 4K-materiale.

For eksempel kan Philips første udgaver af 4K-fjernsyn fra 2014 ikke vise 4K-video fra Netflix eller YouTube uden brug af en ekstern boks.

Læs også: Pas på: Dit hundedyre 4K-fjernsyn kan få meget svært ved at vise 4K-film

Dertil kommer, at flere smartTV's brugerflader fungerer cirka lige så stabilt som togplanen hos DSB. Mange køber et AppleTV eller anden streaming-boks for at få bedre streaming, og en bedre brugerflade, men Apple TV kan endnu ikke streame 4K-film. 

Bestiller du Googles Chromecast Ultra via Googles egen Google Play-butik, kan du regne med at modtage donglen i løbet af næste uge. 

Et alternativ til Googles Chromecast er Nvidias Shield-boks, der også kan streame 4K-materiale fra YouTube og Netflix, og som samtidig kan streame spil fra din computer, hvis computeren er udstyret med et Nvidia grafikkort.

I løbet af de kommende uger vil Computerworld teste den nye Chromecast Ultra for at se, hvor godt 4K-streamingen virker. 

Læs også: Test: Den nye Chromecast (2015) byder på få nyheder, men er stadig alle pengene værd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere