Artikel top billede

Nu kommer Googles nye Chromecast Ultra til Danmark: Har en trumf i kampen mod Apple TV

Googles lille streaming-dongle kommer nu til salg i Danmark. Selvom du ikke har et 4K-fjernsyn, kan Chromecast Ultra godt være interessant for dig.

Google er klar til at sælge firmaets nye Chromecast Ultra i Danmark til en pris på 630 kroner eksklusiv fragt. 

Chromecasten er en af de mest populære streaming-dongles på markedet, særligt på grund af den lave pris og enkle betjening, og den nye Chromecast Ultra ser ud til at holde fast i begge dele trods en fordobling af prisen. 

Samtidig kan Chromecast Ultra streame 4K-film og -videoer fra Netflix og YouTube, og i en nær fremtid vil også Googles egen filmbutik, Google Play Movies, også have 4K-film.

For at se 4K-film, kræver det selvfølgelig, at du har et UHD-fjernsyn med den skyhøje opløsning. 4K-streaming kræver meget af dit trådløse netværk, men Chromecast Ultra er udstyret med en ethernet-port, der kan aflaste dit netværk. 

Ultra-modellen skulle desuden være 1,8 gange hurtigere til at forbinde og påbegynde video-streaming end tidligere modeller over WiFi. Også selvom du ikke har et 4K-fjernsyn. 

Læs også: Fem streaming-gadgets som kan gøre dit fjernsyn ekstra smart

Et ustruktureret marked
4K-markedet har længe været det nye vilde vesten hos tv-producenterne. Uden en egentlig fælles standard har tv-producenterne skudt det ene fjernsyn ud efter det andet med UHD-panel, men som kun i mindre grad rent faktisk har evnerne til at vise 4K-materiale.

For eksempel kan Philips første udgaver af 4K-fjernsyn fra 2014 ikke vise 4K-video fra Netflix eller YouTube uden brug af en ekstern boks.

Læs også: Pas på: Dit hundedyre 4K-fjernsyn kan få meget svært ved at vise 4K-film

Dertil kommer, at flere smartTV's brugerflader fungerer cirka lige så stabilt som togplanen hos DSB. Mange køber et AppleTV eller anden streaming-boks for at få bedre streaming, og en bedre brugerflade, men Apple TV kan endnu ikke streame 4K-film. 

Bestiller du Googles Chromecast Ultra via Googles egen Google Play-butik, kan du regne med at modtage donglen i løbet af næste uge. 

Et alternativ til Googles Chromecast er Nvidias Shield-boks, der også kan streame 4K-materiale fra YouTube og Netflix, og som samtidig kan streame spil fra din computer, hvis computeren er udstyret med et Nvidia grafikkort.

I løbet af de kommende uger vil Computerworld teste den nye Chromecast Ultra for at se, hvor godt 4K-streamingen virker. 

Læs også: Test: Den nye Chromecast (2015) byder på få nyheder, men er stadig alle pengene værd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere