Artikel top billede

Nu kommer Googles nye Chromecast Ultra til Danmark: Har en trumf i kampen mod Apple TV

Googles lille streaming-dongle kommer nu til salg i Danmark. Selvom du ikke har et 4K-fjernsyn, kan Chromecast Ultra godt være interessant for dig.

Google er klar til at sælge firmaets nye Chromecast Ultra i Danmark til en pris på 630 kroner eksklusiv fragt. 

Chromecasten er en af de mest populære streaming-dongles på markedet, særligt på grund af den lave pris og enkle betjening, og den nye Chromecast Ultra ser ud til at holde fast i begge dele trods en fordobling af prisen. 

Samtidig kan Chromecast Ultra streame 4K-film og -videoer fra Netflix og YouTube, og i en nær fremtid vil også Googles egen filmbutik, Google Play Movies, også have 4K-film.

For at se 4K-film, kræver det selvfølgelig, at du har et UHD-fjernsyn med den skyhøje opløsning. 4K-streaming kræver meget af dit trådløse netværk, men Chromecast Ultra er udstyret med en ethernet-port, der kan aflaste dit netværk. 

Ultra-modellen skulle desuden være 1,8 gange hurtigere til at forbinde og påbegynde video-streaming end tidligere modeller over WiFi. Også selvom du ikke har et 4K-fjernsyn. 

Læs også: Fem streaming-gadgets som kan gøre dit fjernsyn ekstra smart

Et ustruktureret marked
4K-markedet har længe været det nye vilde vesten hos tv-producenterne. Uden en egentlig fælles standard har tv-producenterne skudt det ene fjernsyn ud efter det andet med UHD-panel, men som kun i mindre grad rent faktisk har evnerne til at vise 4K-materiale.

For eksempel kan Philips første udgaver af 4K-fjernsyn fra 2014 ikke vise 4K-video fra Netflix eller YouTube uden brug af en ekstern boks.

Læs også: Pas på: Dit hundedyre 4K-fjernsyn kan få meget svært ved at vise 4K-film

Dertil kommer, at flere smartTV's brugerflader fungerer cirka lige så stabilt som togplanen hos DSB. Mange køber et AppleTV eller anden streaming-boks for at få bedre streaming, og en bedre brugerflade, men Apple TV kan endnu ikke streame 4K-film. 

Bestiller du Googles Chromecast Ultra via Googles egen Google Play-butik, kan du regne med at modtage donglen i løbet af næste uge. 

Et alternativ til Googles Chromecast er Nvidias Shield-boks, der også kan streame 4K-materiale fra YouTube og Netflix, og som samtidig kan streame spil fra din computer, hvis computeren er udstyret med et Nvidia grafikkort.

I løbet af de kommende uger vil Computerworld teste den nye Chromecast Ultra for at se, hvor godt 4K-streamingen virker. 

Læs også: Test: Den nye Chromecast (2015) byder på få nyheder, men er stadig alle pengene værd




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere