Artikel top billede

Skærmdump fra Samsungs patentansøgning

Samsung bygger old-school folde-smartphone med 4K-skærm

Samsung har taget patent på en foldetelefon, der angiveligt skulle have en 4K-skærm. Hvad er det egentlig, at Samsung har i støbeskeen?

Sammenklappelige mobiltelefoner var det helt store hit dengang omkring årtusindeskiftet, hvor filmen Matrix gik sin sejrsgang i alverdens biografer.

Nokia havde en sammenklappelig telefon, Motorola kunne senere prale af storsællerten og klaptelefonen Razr, ligesom andre producenter også diskede op med foldetelefoner. 

Foldefesten stoppede for alvor, da Apples iPhone blev luftet for første gang i starten af 2007.

Nu har verdens største mobilproducent Samsung så designet en foldetelefon - indtil videre kun på tegnebrættet som en patentansøgning - som forventes at blive lanceret i 2017.

Det skriver The Verge

Er det et VR-headset?

De første rygter om Samsungs foldetelefon dukkede op i april, og siden har rygtet taget til i styrke.

Ikke mindst på grund af konkurrenten Lenovos bøjelige telefon fra i sommers, som kan foldes rundt om et håndled og dermed erstatte et smartwatch.

Det kan du læse mere om her: Lenovos vilde fremtids-smartphone: Kan bøjes om dit håndled

Indtil videre forlyder det, at Samsung lancerer flere smartphones næste år ovenpå sin 2016-fiasko med den eksplosive Note 7-telefon.

De kommende Samsung-telefoner skulle blandt andet være Galaxy S8, S8 edge og så telefonen med arbejdstitlen Galaxy X.

Det er sidstnævnte telefon, der ifølge blandt andre India Times angiveligt skulle have en bøjelig 4K-skærm, der giver lommeplads nok til at sætte sig ned uden at blive alt for stiv nedad låret. 

At skærmen er bøjelig og i 4K-kvalitet kunne rent spekulativt tænkes at være klargjort til et virtual reality-headset.

Dette vil vi ganske givet få svar på, når vi er kort inde i 2017, og de første tech-messer med fortrinsvis CES-messen i januar slår dørene op for nysgerrige øjne. 

Læs også:
Kun 0,3 procent af Android-telefonerne kører for tiden med Android 7.0: Disse producenter er på vej med opdateringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere