Skærmdump fra Samsungs patentansøgning

Samsung bygger old-school folde-smartphone med 4K-skærm

Samsung har taget patent på en foldetelefon, der angiveligt skulle have en 4K-skærm. Hvad er det egentlig, at Samsung har i støbeskeen?

Sammenklappelige mobiltelefoner var det helt store hit dengang omkring årtusindeskiftet, hvor filmen Matrix gik sin sejrsgang i alverdens biografer.

Nokia havde en sammenklappelig telefon, Motorola kunne senere prale af storsællerten og klaptelefonen Razr, ligesom andre producenter også diskede op med foldetelefoner. 

Foldefesten stoppede for alvor, da Apples iPhone blev luftet for første gang i starten af 2007.

Nu har verdens største mobilproducent Samsung så designet en foldetelefon - indtil videre kun på tegnebrættet som en patentansøgning - som forventes at blive lanceret i 2017.

Det skriver The Verge

Er det et VR-headset?
De første rygter om Samsungs foldetelefon dukkede op i april, og siden har rygtet taget til i styrke.

Ikke mindst på grund af konkurrenten Lenovos bøjelige telefon fra i sommers, som kan foldes rundt om et håndled og dermed erstatte et smartwatch.

Det kan du læse mere om her: Lenovos vilde fremtids-smartphone: Kan bøjes om dit håndled

Indtil videre forlyder det, at Samsung lancerer flere smartphones næste år ovenpå sin 2016-fiasko med den eksplosive Note 7-telefon.

De kommende Samsung-telefoner skulle blandt andet være Galaxy S8, S8 edge og så telefonen med arbejdstitlen Galaxy X.

Det er sidstnævnte telefon, der ifølge blandt andre India Times angiveligt skulle have en bøjelig 4K-skærm, der giver lommeplads nok til at sætte sig ned uden at blive alt for stiv nedad låret. 

At skærmen er bøjelig og i 4K-kvalitet kunne rent spekulativt tænkes at være klargjort til et virtual reality-headset.

Dette vil vi ganske givet få svar på, når vi er kort inde i 2017, og de første tech-messer med fortrinsvis CES-messen i januar slår dørene op for nysgerrige øjne. 

Læs også:
Kun 0,3 procent af Android-telefonerne kører for tiden med Android 7.0: Disse producenter er på vej med opdateringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.