Artikel top billede

Skærmdump fra Samsungs patentansøgning

Samsung bygger old-school folde-smartphone med 4K-skærm

Samsung har taget patent på en foldetelefon, der angiveligt skulle have en 4K-skærm. Hvad er det egentlig, at Samsung har i støbeskeen?

Sammenklappelige mobiltelefoner var det helt store hit dengang omkring årtusindeskiftet, hvor filmen Matrix gik sin sejrsgang i alverdens biografer.

Nokia havde en sammenklappelig telefon, Motorola kunne senere prale af storsællerten og klaptelefonen Razr, ligesom andre producenter også diskede op med foldetelefoner. 

Foldefesten stoppede for alvor, da Apples iPhone blev luftet for første gang i starten af 2007.

Nu har verdens største mobilproducent Samsung så designet en foldetelefon - indtil videre kun på tegnebrættet som en patentansøgning - som forventes at blive lanceret i 2017.

Det skriver The Verge

Er det et VR-headset?

De første rygter om Samsungs foldetelefon dukkede op i april, og siden har rygtet taget til i styrke.

Ikke mindst på grund af konkurrenten Lenovos bøjelige telefon fra i sommers, som kan foldes rundt om et håndled og dermed erstatte et smartwatch.

Det kan du læse mere om her: Lenovos vilde fremtids-smartphone: Kan bøjes om dit håndled

Indtil videre forlyder det, at Samsung lancerer flere smartphones næste år ovenpå sin 2016-fiasko med den eksplosive Note 7-telefon.

De kommende Samsung-telefoner skulle blandt andet være Galaxy S8, S8 edge og så telefonen med arbejdstitlen Galaxy X.

Det er sidstnævnte telefon, der ifølge blandt andre India Times angiveligt skulle have en bøjelig 4K-skærm, der giver lommeplads nok til at sætte sig ned uden at blive alt for stiv nedad låret. 

At skærmen er bøjelig og i 4K-kvalitet kunne rent spekulativt tænkes at være klargjort til et virtual reality-headset.

Dette vil vi ganske givet få svar på, når vi er kort inde i 2017, og de første tech-messer med fortrinsvis CES-messen i januar slår dørene op for nysgerrige øjne. 

Læs også:
Kun 0,3 procent af Android-telefonerne kører for tiden med Android 7.0: Disse producenter er på vej med opdateringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere