Artikel top billede

Krypteringstjeneste skovler nye brugere ind efter det amerikanske valg

Interessen for krypteringstjenesterne er øget markant efter resultatet af det amerikanske valg. Er det et tilfælde, eller handler det om frygt? Her er et bud.

Efter at stemmesedlerne er blevet talt sammen i Guds eget land, er der sket meget.

Eksempelvis at krypteringstjenesterne oplever en pludselig og enorm stigning i popularitet blandt brugerne.

Om det er en direkte bekymring for en fremtid under Donald Trump, eller om det blot er en tilfældighed, er ikke nærmere undersøgt, men der er opstået en meget pludselig trang til at beskytte privatlivet og den personlige integritet.

Offentliggørelsen af Hillary Clintons mail kan også være en del af begrundelsen.

Læs også: Den beskidte amerikanske valgkamp bør få os til at genoverveje vores brug af e-mail

En uro, der har fået flere til at vende sig mod krypteringstjenesterne for at beskytte sig, skriver Computerworlds svenske søsterside.

Kæmpe interesse for kryptering

En af de tjenester, der helt konkret har mærket den udvikling, er Protonmail, som efter valget har fået dobbelt så mange nye brugere sammenlignet med ugen før valget.

Protonmail er en krypteret mailtjeneste, der er udsprunget af det amerikanske MIT-universitet og Cern i Schweiz.

Det er præsidentens kontrol over NSA, der udgør kernen i uroen, skriver en af firmaets stiftere, Andy Yen, i et blogindlæg.

"Med udgangspunkt i Trumps kampagneretorik mod journalister, politiske modstandere, indvandrere og muslimer, er der skabt en uro om, hvorvidt han vil anvende de nye værktøjer, der nu bliver tilgængelige for ham mod disse grupper," skriver han blandt andet med henvisning til dataindsamling fra NSA.

NSA-overvågningen kom som bekendt frem i forbindelse med afsløringer af Edward Snowden, og ifølge Any Yen er aktiviteterne blevet udvidet under præsident Barack Obamas tid i det hvide hus.

Det er det overvågningsapparat, som Donald Trump nu skal overtage.

Skift i brugerskaren

Brugerne af krypteringstjenesten har dog ændret sig til at være nogle helt andre mennesker.

"I dag ser vi en stigning i antallet af liberale brugere. Tidligere har Protonmail ellers været populær blandt højrefløjens tilhængere, der var urolige for Obama-administrationens adgang til kommunikationen. Situationen er altså blevet den omvendte efter valget," skriver han.

I et interview med Techcrunch siger Andy Yen, at valget af Donald Trump er et bevis på, hvor hurtigt situationen kan ændre sig, og at tjenestens fremgang viser, hvor vigtigt det er med integritet, uanset hvem, der sidder på præsidentposten.

Læs også:

Så langt er kunstig intelligens kommet: Google-system kan opfinde og ændre sin egen kryptering

Danske politikere siger ja til øget kryptering - men politiet bør have en bagdør ind til dine data

Den beskidte amerikanske valgkamp bør få os til at genoverveje vores brug af e-mail

Den beskidte amerikanske valgkamp bør få os til at genoverveje vores brug af e-mail




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere