Artikel top billede

Producent af Android-overvågningssoftware: Vi har begået en fejl

Kinesisk overvågningssoftware fundet på 120.000 amerikanske smartphones. Kineserne bedyrer, at der er tale om en fejl, og at den godt skjulte software kun skal forbedre kundeserviceoplevelsen.

Den kinesiske softwareproducent Shanghai Adups Technology Company har udviklet et overvågningsprogram til Android-telefoner, der opsnapper stort set alle brugerdata.

Datahøsten omhandler blandt andet afsendelse af tekstbeskeder, data om geografiske lokationer, kontaktlister, chatbeskeder og -kontakter til en server i den kinesiske millionby Shanghai hver 72. time.

Endnu er det usikkert, om data også bliver delt med den kinesiske regering.

Det skriver New York Times, efter en person fra det amerikanske sikkerhedsselskab Kryptowire købte en Android-telefon til få hundrede kroner og opdagede en underlig netværkstrafik på sin telefon, der var købt som en brug-og-smid-telefon.

"Selvom om du måske ønskede det, ville du ikke vide, at softwaren var der," lyder det fra Kryptowire, som påpeger, at softwaren ikke er umiddelbart synlig for brugerne.

Vi har begået en fejl
Den amerikanske mobilproducent BLU Products har opdaget overvågningssoftwaren på 120.000 af sine telefoner, og selskabet har nu udsendt en softwareopdatering til at slippe fri fra de kinesiske øjne.

En advokat, som repræsenterer Shanghai Adups Technology Company i USA, har ifølge New York Times forklaret, at overvågningssoftwaren ikke var målrettet amerikanske telefoner.  

Derimod lyder det, at overvågningssoftwaren var udviklet til kinesiske telefonproducenter så de kunne undersøge brugsmønstre bedre.

"Der er tale om en privat virksomhed, som har begået en fejl," lyder det fra advokat Lily Lim, som Adups har hyret.

Lily Lim understreger samtidig, at Adups ikke har udviklet softwaren på vegne af den kinesiske regering.

Hos den amerikanske mobilproducent BLU understreger selskabets direktør, at ifølge Adups er alle rester af overvågningssoftwaren fjernet fra de ramte telefoner.

Leverer til kinesiske giganter
New York Times rapporterer, at overvågningssoftwaren oprindeligt var udviklet til en unavngiven kinesisk mobilproducent, som ville benytte brugerdataen til at optimere sin kundeservice.

Adups advokat i USA Lily Lim forklarer, at producenten gerne ville kunne lære at filtrere i spam-beskeder og uønskede opkald.

Hun forklarer derimod ikke, hvad producenten hedder, og hvor mange telefoner i verden, som har overvågningssoftwaren boende i Android-systemet.

Ifølge Adups' egen kundeliste figurerer mobilgiganter som ZTE og Huawei over de selskaber, som softwareselskabet leverer til, men de to selskaber har endnu ikke kommenteret på sagen.

Overvågningssoftwaren med beskeder til Shanghai-serveren fandt det amerikanske it-selskab Kryptowire på en BLU R1 HD-telefon.

Om andre Android-telefoner er inficeret, vides i skrivende stund ikke. 

Krypteringstjeneste skovler nye brugere ind efter det amerikanske valg


Danske politikere siger ja til øget kryptering - men politiet bør have en bagdør ind til dine data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere