Artikel top billede

Producent af Android-overvågningssoftware: Vi har begået en fejl

Kinesisk overvågningssoftware fundet på 120.000 amerikanske smartphones. Kineserne bedyrer, at der er tale om en fejl, og at den godt skjulte software kun skal forbedre kundeserviceoplevelsen.

Den kinesiske softwareproducent Shanghai Adups Technology Company har udviklet et overvågningsprogram til Android-telefoner, der opsnapper stort set alle brugerdata.

Datahøsten omhandler blandt andet afsendelse af tekstbeskeder, data om geografiske lokationer, kontaktlister, chatbeskeder og -kontakter til en server i den kinesiske millionby Shanghai hver 72. time.

Endnu er det usikkert, om data også bliver delt med den kinesiske regering.

Det skriver New York Times, efter en person fra det amerikanske sikkerhedsselskab Kryptowire købte en Android-telefon til få hundrede kroner og opdagede en underlig netværkstrafik på sin telefon, der var købt som en brug-og-smid-telefon.

"Selvom om du måske ønskede det, ville du ikke vide, at softwaren var der," lyder det fra Kryptowire, som påpeger, at softwaren ikke er umiddelbart synlig for brugerne.

Vi har begået en fejl
Den amerikanske mobilproducent BLU Products har opdaget overvågningssoftwaren på 120.000 af sine telefoner, og selskabet har nu udsendt en softwareopdatering til at slippe fri fra de kinesiske øjne.

En advokat, som repræsenterer Shanghai Adups Technology Company i USA, har ifølge New York Times forklaret, at overvågningssoftwaren ikke var målrettet amerikanske telefoner.  

Derimod lyder det, at overvågningssoftwaren var udviklet til kinesiske telefonproducenter så de kunne undersøge brugsmønstre bedre.

"Der er tale om en privat virksomhed, som har begået en fejl," lyder det fra advokat Lily Lim, som Adups har hyret.

Lily Lim understreger samtidig, at Adups ikke har udviklet softwaren på vegne af den kinesiske regering.

Hos den amerikanske mobilproducent BLU understreger selskabets direktør, at ifølge Adups er alle rester af overvågningssoftwaren fjernet fra de ramte telefoner.

Leverer til kinesiske giganter
New York Times rapporterer, at overvågningssoftwaren oprindeligt var udviklet til en unavngiven kinesisk mobilproducent, som ville benytte brugerdataen til at optimere sin kundeservice.

Adups advokat i USA Lily Lim forklarer, at producenten gerne ville kunne lære at filtrere i spam-beskeder og uønskede opkald.

Hun forklarer derimod ikke, hvad producenten hedder, og hvor mange telefoner i verden, som har overvågningssoftwaren boende i Android-systemet.

Ifølge Adups' egen kundeliste figurerer mobilgiganter som ZTE og Huawei over de selskaber, som softwareselskabet leverer til, men de to selskaber har endnu ikke kommenteret på sagen.

Overvågningssoftwaren med beskeder til Shanghai-serveren fandt det amerikanske it-selskab Kryptowire på en BLU R1 HD-telefon.

Om andre Android-telefoner er inficeret, vides i skrivende stund ikke. 

Krypteringstjeneste skovler nye brugere ind efter det amerikanske valg


Danske politikere siger ja til øget kryptering - men politiet bør have en bagdør ind til dine data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere