Nu kan du se 4K-Netflix på din Windows-pc - hvis den altså lever op til nogle skrappe krav

Netflix har åbnet for 4K-film på Windows-pc'er - men det kræver noget at få lov til at se med. Se her, hvordan det hænger sammen.

Netflix er en af de få streaming-tjenester, der tilbyder 4K-film og serier, men det har ikke været muligt at se filmene på din Windows-computer trods en investering i en monitor med UHD-opløsning. 

Frygten for piratkopiering hos filmproducenterne har holdt den høje opløsning fra serieglade Windows-brugere, der i stedet har måtte se film og serier på et 4K-fjernsyn igennem en dertilhørende app eller et Android-TV.

Men endelig kan du se 4K-film via Netflix på din Windows 10-computer. Ja, forudsat at du har købt en computer til 12.000 kroner inden for de seneste to måneder.

Det skriver Ars Technica

Nyeste af alting
Netflix 4K-streaming introducerer Microsofts PlayReady 3.0 DRM, som er en kopibeskyttelse, der kræver sit af dit Windows-udstyr.

Du skal først og fremmest have et 4K-abonnement hos Netflix, som koster 120 kroner per måned.


Dernæst kræver Netflix, at din computer er udstyret med Windows 10 Anniversary Update - den nyeste opdatering indtil nu.

Din Windows-pc skal også kunne afkode 10-bit HEVC, som er det 4K-kodeks Netflix blandt andet benytter, og det kan kun de nyeste, syvendegeneration Intel Core-processor, også kaldet Kaby Lake.

Kaby Lake-serien er endnu ikke udkommet som en processor til stationære computere - kun til bærbare computere.

Teknisk set understøtter Nvidias nyeste GTX 1060, 1070 og 1080-grafikkort også 10-bit HEVC og PlayReady 3.0, men de er ikke kompatible ifølge Netflix. 

Og så til det sidste krav: Du skal benytte Microsoft Edge-browser, som indtil videre mangler det store mainstream-gennembrud. 

Det kan du læse mere om her: Chrome buldrer frem: Er nu verdens mest udbredte browser - Microsoft drøner tilbage

Alle disse krav og foranstaltninger sker for at forebygge pirater i at kopiere filmen i den høje kvalitet. Det betyder samtidig, at almindelige mennesker ikke kan få lov til at se og købe 4K-film på deres bærbare Windows-computer. 

Læs også: Pas på: Dit hundedyre 4K-fjernsyn kan få meget svært ved at vise 4K-film
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.