Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Nye roaming-regler fra EU kan ende med at gøre din mobilregning højere

EU's afskaffelse af de forhadte roaming-afgifter kan reelt ende med at gøre din mobilregning højere, lyder kritikken fra en række interesses-organisationer.

EU's nye roaming-regler kan ende med at gøre din mobilregning højere end i dag.

Sådan lyder den ganske usædvanlige kritik fra en række europæiske interesse-organisationer til EU-Kommissionen.

Kritikken er usædvanlig, fordi hele grundlaget i de nye regler er, at den omstridte roaming-afgift fjernes fra jordens overflade seneste 15. juli 2017.

Det betyder, at de europæiske forbrugere fra denne dato ikke risikerer at modtage store ekstraregninger for at roame på fremmede mobilnetværk i udlandet.

Men ordningen er farlig for de danske teleselskaber, lyder kritikken fra organisationerne, der ifølge DR tæller Forbrugerrådet Tænk, Dansk Industri og flere organisationer fra Norden og Baltikum.

For tiden forhandles der i EU om størrelsen på den engros-pris, som teleselskaberne skal betale for, at deres kunder anvender data, når de er i udlandet, og som de med de nye regler selv skal betale.

Her frygter de danske interesseorganisationer, at EU vil fastsætte en høj takst.

Det vil ramme de nordiske teleselskaber hårdere end de sydeuropæiske, da mange flere nordeuropæere rejser sydpå end sydeuropæere rejser nordpå.

Samtidig anvender danskerne typisk ifølge DR abonnementer med ret høje datapakker til priser, der er langt lavere end den pris, som de skal betale for deres kunders databrug i udlandet.

"Vi er bange for, at de forslag, der ligger på bordet, vil gøre det for dyrt for forbruugerne og selskaberne at gennemføre det, der er det politiske mål, nemlig fri roaming i hele Europa," siger Martin Salamon fra Forbrugerrådet Tænk til DR.

EU har tidligere bedyret, at der skal findes en løsning, så de nordiske lande undgår at blive ramt af skævvridning på området.

Læs også:


Sådan holder Telia styr på dit roaming-forbrug i hele verden i noget nær realtid

Tilbage til tegnebordet: EU-præsident siger nej til nye roaming-regler i Europa

EU fjerner forhadte roaming-afgifter til sommer - men der bliver (alligevel) ikke ubegrænset roaming i Europa

Roamingpriser i frit fald: Så lidt skal du fremover betale for mobilsurf og sms'er over hele Europa
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere