Artikel top billede

Nye roaming-regler fra EU kan ende med at gøre din mobilregning højere

EU's afskaffelse af de forhadte roaming-afgifter kan reelt ende med at gøre din mobilregning højere, lyder kritikken fra en række interesses-organisationer.

EU's nye roaming-regler kan ende med at gøre din mobilregning højere end i dag.

Sådan lyder den ganske usædvanlige kritik fra en række europæiske interesse-organisationer til EU-Kommissionen.

Kritikken er usædvanlig, fordi hele grundlaget i de nye regler er, at den omstridte roaming-afgift fjernes fra jordens overflade seneste 15. juli 2017.

Det betyder, at de europæiske forbrugere fra denne dato ikke risikerer at modtage store ekstraregninger for at roame på fremmede mobilnetværk i udlandet.

Men ordningen er farlig for de danske teleselskaber, lyder kritikken fra organisationerne, der ifølge DR tæller Forbrugerrådet Tænk, Dansk Industri og flere organisationer fra Norden og Baltikum.

For tiden forhandles der i EU om størrelsen på den engros-pris, som teleselskaberne skal betale for, at deres kunder anvender data, når de er i udlandet, og som de med de nye regler selv skal betale.

Her frygter de danske interesseorganisationer, at EU vil fastsætte en høj takst.

Det vil ramme de nordiske teleselskaber hårdere end de sydeuropæiske, da mange flere nordeuropæere rejser sydpå end sydeuropæere rejser nordpå.

Samtidig anvender danskerne typisk ifølge DR abonnementer med ret høje datapakker til priser, der er langt lavere end den pris, som de skal betale for deres kunders databrug i udlandet.

"Vi er bange for, at de forslag, der ligger på bordet, vil gøre det for dyrt for forbruugerne og selskaberne at gennemføre det, der er det politiske mål, nemlig fri roaming i hele Europa," siger Martin Salamon fra Forbrugerrådet Tænk til DR.

EU har tidligere bedyret, at der skal findes en løsning, så de nordiske lande undgår at blive ramt af skævvridning på området.

Læs også:


Sådan holder Telia styr på dit roaming-forbrug i hele verden i noget nær realtid

Tilbage til tegnebordet: EU-præsident siger nej til nye roaming-regler i Europa

EU fjerner forhadte roaming-afgifter til sommer - men der bliver (alligevel) ikke ubegrænset roaming i Europa

Roamingpriser i frit fald: Så lidt skal du fremover betale for mobilsurf og sms'er over hele Europa
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere