Artikel top billede

EU: Danske teleselskaber skal ikke rammes af million-regninger når roaming-afgift fjernes til sommer

Det vil lykkes at finde en løsning, så danske teleselskaber undgår at blive ramt af store million-udgifter, når EU tvangs-fjerner roaming-afgifter til sommer.

EU's tvangs-fjernelse af roaming-afgifterne til sommer vil ikke føre til, at de danske teleselskaber står tilbage med store udgifter.

Sådan lyder det ifølge Børsen fra Andrus Ansip, der er EU-kommissær for indre anliggender.

Alle tele-operatører i Europa bliver ramt af fjernelsen af roaming-afgifterne, som ellers hidtil har været en solid indtægts-maskine for mange teleselskaber, der har lukreret på, at udenlandske kunder har benyttet deres net - ofte til meget høje priser.

Ifølge Børsen forhandles der imidlertid for tiden om størrelsen på den engros-pris, som teleselskaberne skal betale for, at deres kunder anvender data, når de er i udlandet.

Her mener de danske teleselskaber, at der er bliver sigtet efter en alt for høj grænse for, hvor meget de sydeuropæiske teleselskaber må opkræve fra de danske teleselskaber.

Ifølge Børsen er der blevet foreslået en maksimalpris på en eurocent per megabyte, som de danske teleselskaber altså i givet fald skal betale for deres kunders brug på udenlandske netværk.

Denne engros-pris er vigtig for de danske teleselskaber, da der typisk rejser flere danskere sydpå end sydeuropæere nordpå, og dermed er engros-prisens størrelse vigtig for de danske teleselskabers forretning.

Men der er ingen grund til uro, mener Andrus Ansip ifølge Børsen.

"Vi er nødt til at prøve at finde denne enighed mellem sydlige og nordiske lande. Muligheden for dispensation er der fortsat. Vi ønsker ikke at ødelægge de succesfulde virksomheder. Det vil betyde, at operatørerne i Danmark, Sverige og Finland ikke vil lave nogen investeringer de næste ti år. Det er ikke i danskernes interesse. Og det er ikke vores mål. Så vi skal undgå misbrug af systemet," siger han til avisen.

Læs også:

Nu tvinger EU roamingpriserne længere ned: Sådan skal teleselskaberne tjene pengene hjem

TDC vinder danske mobilkunder: Alligevel har telegiganten alvorlige problemer

Sådan holder Telia styr på dit roaming-forbrug i hele verden i noget nær realtid

Tilbage til tegnebordet: EU-præsident siger nej til nye roaming-regler i Europa

EU fjerner forhadte roaming-afgifter til sommer - men der bliver (alligevel) ikke ubegrænset roaming i Europa

Roamingpriser i frit fald: Så lidt skal du fremover betale for mobilsurf og sms'er over hele Europa




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere