Artikel top billede

Ny lovgivning på vej: Amerikanerne kan snart kritisere virksomheder sønder og sammen på nettet

Med tråde til en højaktuel dansk sag om ytringsfrihed versus handelsbetingelser kan amerikanske forbrugere formentlig snart skrive kritiske online-anmeldelser. Også selvom online- og offline-butikker vil forsøge at forhindre kritikken.

En dansk dommer mangler endnu at tage stilling til, hvem der har retten på sin side i en højaktuel sag om ytringsfrihed og handelsbetingelser i slaget mellem enkeltmands-virksomheden Din Hvidevare Reparatør og inkassobureauet HornskovVindberg.

Den historie kan du læse mere om her: Jens Højgaard skrev negativ anmeldelse på Trustpilot - nu er han blevet sagsøgt for 11.419 kroner

For amerikanske dommere bliver det fremover formentlig noget nemmere at træffe afgørelser i lignende sager.

Det skyldes, at en ny amerikansk lov ved navn Consumer Review Fairness Act er på vej om netop retten til at skrive kritiske online-anmeldelser, selvom kommercielle kræfter forsøger at forhindre det.

Lovforslaget fra 2014 er i starten af denne uge godkendt i Kongressen og mangler nu endelig godkendelse og underskrift af USA's præsident Barack Obama, før virksomheder ikke længere kan tvinge forbrugere til tavshed på nettet.

Det skriver Ars Technica

Ingen frygt for juridisk efterspil

Både Demokrater og Republikanere har bakket op om loven, som tidligere på efteråret røg igennem Senatet.

"Denne lovgivning understøtter forbrugerrettigheder og integriteten ved kritisk feedback omkring solgte produkter og service ved at forhindre fortrolighedsaftaler," forklarer republikaneren John Thune, der er formand for Senatets kommercielle udvalg, ifølge Ars technica.

Udsagnet møder opbakning i Demokraternes lejr, hvor senator Brian Schatz fra Hawaii har denne vurdering af den formentlig snart vedtagne lovgivning:

"Anmeldelser om, hvor du skal handle, spise eller skal hen på hjemmesider som Yelp eller TripAdvisor hjælper forbrugerne med at træffe valg om, hvor de skal bruge deres penge. Alle forbrugere har ret til at dele deres ærlige oplevelser og meninger omkring alle forretninger uden at frygte for et juridisk efterspil."

Læs også:
Jens Højgaard skrev negativ anmeldelse på Trustpilot - nu er han blevet sagsøgt for 11.419 kroner

Forlanger 11.419 kroner efter dårlig Trustpilot-anmeldelse: Vi beskytter os mod afpresning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere