Google vil slå Amazons Echo-højttaler - men snart kommer en ny banebrydende Amazon-model

Amazon er på vej med en ny og mere eksklusiv udgave af sin Echo-højtaler, der bliver udstyret med en overraskende ny funktion.

Det blev en uventet stor succes, da den amerikanske tech-gigant Amazon for to år siden lancerede den intelligente højttaler Amazon Echo.

Højtaleren fik relativt begrænset omtale, da den blev lanceret, men efterfølgende har den udviklet sig til et af de sidste års mest roste tech-produkter, og for få uger siden lancerede Google højttaleren Google Home, der skal konkurrere direkte med Echo.

Men det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg erfarer nu, at Amazon i starten af næste år vil være klar med et modtræk.

Her vil virksomheden lancere en opdateret udgave af højtaleren, der som noget nyt vil være udstyret med en touchskærm på syv tommer, hvilket blandt kan gør det muligt at illustrere vejrudsigter og nyheder.

Bruger Amazons eget styresystem
Den nye enhed vil ligesom Amazons andre Echo-højttalere være udstyret med den digitale assistent Alexa, og touchskærmen vil desuden anvende Amazons FireOS-styresstem, der også bliver brugt af Amazons tablets samt tv-boksen Fire TV.

Læs også: I dag er kunstig intelligens og bots legetøj - men om få år er det blodigt alvor

Ifølge Bloomberg vil den nye enhed have betydeligt bedre højttalere end de nuværende Echo-enheder, og det amerikanske medier beskriver den kommende enhed som en "premium Echo-lignende højttaler."

Det antyder, at produktet både bliver mere eksklusivt end den eksisterende Echo-højttaler, og at det ikke nødvendigvis kommer til at bære Echo-navnet.

Computerworld har tidligere testet Amazons Echo-højtaler, hvor vi konkluderede, at der er tale om en digital assistent, der fungerer problemfrit. 

Læs hele testen her: Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om
Læs også:
Microsofts bot-guru vil udvikle en bot, der kan bestå Turing-testen: Om få år vil vi ikke kunne skelne bots fra mennesker

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Per Kogut ser tilbage på halvt år med kontroltab: "Jeg havde håbet, at jeg kunne være mere i kontrol, end tilfældet har været"
Interview: NNIT-boss Per Kogut har udpeget tre nøglepunkter, der beskriver selskabets første seks månender i 2020. Problemet er bare, at han kun kan kontrollere et af punkterne. Det huer ikke topchefen. "Vi er hverken i kontrol med corona eller, hvad Novo Nordisk gør, så vi er kun i kontrol med vores nye strategi," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.