Artikel top billede

Google vil slå Amazons Echo-højttaler - men snart kommer en ny banebrydende Amazon-model

Amazon er på vej med en ny og mere eksklusiv udgave af sin Echo-højtaler, der bliver udstyret med en overraskende ny funktion.

Det blev en uventet stor succes, da den amerikanske tech-gigant Amazon for to år siden lancerede den intelligente højttaler Amazon Echo.

Højtaleren fik relativt begrænset omtale, da den blev lanceret, men efterfølgende har den udviklet sig til et af de sidste års mest roste tech-produkter, og for få uger siden lancerede Google højttaleren Google Home, der skal konkurrere direkte med Echo.

Men det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg erfarer nu, at Amazon i starten af næste år vil være klar med et modtræk.

Her vil virksomheden lancere en opdateret udgave af højtaleren, der som noget nyt vil være udstyret med en touchskærm på syv tommer, hvilket blandt kan gør det muligt at illustrere vejrudsigter og nyheder.

Bruger Amazons eget styresystem

Den nye enhed vil ligesom Amazons andre Echo-højttalere være udstyret med den digitale assistent Alexa, og touchskærmen vil desuden anvende Amazons FireOS-styresstem, der også bliver brugt af Amazons tablets samt tv-boksen Fire TV.

Læs også: I dag er kunstig intelligens og bots legetøj - men om få år er det blodigt alvor

Ifølge Bloomberg vil den nye enhed have betydeligt bedre højttalere end de nuværende Echo-enheder, og det amerikanske medier beskriver den kommende enhed som en "premium Echo-lignende højttaler."

Det antyder, at produktet både bliver mere eksklusivt end den eksisterende Echo-højttaler, og at det ikke nødvendigvis kommer til at bære Echo-navnet.

Computerworld har tidligere testet Amazons Echo-højtaler, hvor vi konkluderede, at der er tale om en digital assistent, der fungerer problemfrit. 

Læs hele testen her: Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om

Læs også:
Microsofts bot-guru vil udvikle en bot, der kan bestå Turing-testen: Om få år vil vi ikke kunne skelne bots fra mennesker
IT-JOB

Netcompany

IT Manager

MAN Energy Solutions

Cloud Architect

Vivant ApS

IT-supporter

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service line Specialist – EPS – SAP/SalesForce – (d/f/m)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere