Artikel top billede

Google vil slå Amazons Echo-højttaler - men snart kommer en ny banebrydende Amazon-model

Amazon er på vej med en ny og mere eksklusiv udgave af sin Echo-højtaler, der bliver udstyret med en overraskende ny funktion.

Det blev en uventet stor succes, da den amerikanske tech-gigant Amazon for to år siden lancerede den intelligente højttaler Amazon Echo.

Højtaleren fik relativt begrænset omtale, da den blev lanceret, men efterfølgende har den udviklet sig til et af de sidste års mest roste tech-produkter, og for få uger siden lancerede Google højttaleren Google Home, der skal konkurrere direkte med Echo.

Men det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg erfarer nu, at Amazon i starten af næste år vil være klar med et modtræk.

Her vil virksomheden lancere en opdateret udgave af højtaleren, der som noget nyt vil være udstyret med en touchskærm på syv tommer, hvilket blandt kan gør det muligt at illustrere vejrudsigter og nyheder.

Bruger Amazons eget styresystem

Den nye enhed vil ligesom Amazons andre Echo-højttalere være udstyret med den digitale assistent Alexa, og touchskærmen vil desuden anvende Amazons FireOS-styresstem, der også bliver brugt af Amazons tablets samt tv-boksen Fire TV.

Læs også: I dag er kunstig intelligens og bots legetøj - men om få år er det blodigt alvor

Ifølge Bloomberg vil den nye enhed have betydeligt bedre højttalere end de nuværende Echo-enheder, og det amerikanske medier beskriver den kommende enhed som en "premium Echo-lignende højttaler."

Det antyder, at produktet både bliver mere eksklusivt end den eksisterende Echo-højttaler, og at det ikke nødvendigvis kommer til at bære Echo-navnet.

Computerworld har tidligere testet Amazons Echo-højtaler, hvor vi konkluderede, at der er tale om en digital assistent, der fungerer problemfrit. 

Læs hele testen her: Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om

Læs også:
Microsofts bot-guru vil udvikle en bot, der kan bestå Turing-testen: Om få år vil vi ikke kunne skelne bots fra mennesker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere