Artikel top billede

Google vil slå Amazons Echo-højttaler - men snart kommer en ny banebrydende Amazon-model

Amazon er på vej med en ny og mere eksklusiv udgave af sin Echo-højtaler, der bliver udstyret med en overraskende ny funktion.

Det blev en uventet stor succes, da den amerikanske tech-gigant Amazon for to år siden lancerede den intelligente højttaler Amazon Echo.

Højtaleren fik relativt begrænset omtale, da den blev lanceret, men efterfølgende har den udviklet sig til et af de sidste års mest roste tech-produkter, og for få uger siden lancerede Google højttaleren Google Home, der skal konkurrere direkte med Echo.

Men det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg erfarer nu, at Amazon i starten af næste år vil være klar med et modtræk.

Her vil virksomheden lancere en opdateret udgave af højtaleren, der som noget nyt vil være udstyret med en touchskærm på syv tommer, hvilket blandt kan gør det muligt at illustrere vejrudsigter og nyheder.

Bruger Amazons eget styresystem

Den nye enhed vil ligesom Amazons andre Echo-højttalere være udstyret med den digitale assistent Alexa, og touchskærmen vil desuden anvende Amazons FireOS-styresstem, der også bliver brugt af Amazons tablets samt tv-boksen Fire TV.

Læs også: I dag er kunstig intelligens og bots legetøj - men om få år er det blodigt alvor

Ifølge Bloomberg vil den nye enhed have betydeligt bedre højttalere end de nuværende Echo-enheder, og det amerikanske medier beskriver den kommende enhed som en "premium Echo-lignende højttaler."

Det antyder, at produktet både bliver mere eksklusivt end den eksisterende Echo-højttaler, og at det ikke nødvendigvis kommer til at bære Echo-navnet.

Computerworld har tidligere testet Amazons Echo-højtaler, hvor vi konkluderede, at der er tale om en digital assistent, der fungerer problemfrit. 

Læs hele testen her: Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om

Læs også:
Microsofts bot-guru vil udvikle en bot, der kan bestå Turing-testen: Om få år vil vi ikke kunne skelne bots fra mennesker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere