Google vil slå Amazons Echo-højttaler - men snart kommer en ny banebrydende Amazon-model

Amazon er på vej med en ny og mere eksklusiv udgave af sin Echo-højtaler, der bliver udstyret med en overraskende ny funktion.

Det blev en uventet stor succes, da den amerikanske tech-gigant Amazon for to år siden lancerede den intelligente højttaler Amazon Echo.

Højtaleren fik relativt begrænset omtale, da den blev lanceret, men efterfølgende har den udviklet sig til et af de sidste års mest roste tech-produkter, og for få uger siden lancerede Google højttaleren Google Home, der skal konkurrere direkte med Echo.

Men det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg erfarer nu, at Amazon i starten af næste år vil være klar med et modtræk.

Her vil virksomheden lancere en opdateret udgave af højtaleren, der som noget nyt vil være udstyret med en touchskærm på syv tommer, hvilket blandt kan gør det muligt at illustrere vejrudsigter og nyheder.

Bruger Amazons eget styresystem
Den nye enhed vil ligesom Amazons andre Echo-højttalere være udstyret med den digitale assistent Alexa, og touchskærmen vil desuden anvende Amazons FireOS-styresstem, der også bliver brugt af Amazons tablets samt tv-boksen Fire TV.

Læs også: I dag er kunstig intelligens og bots legetøj - men om få år er det blodigt alvor

Ifølge Bloomberg vil den nye enhed have betydeligt bedre højttalere end de nuværende Echo-enheder, og det amerikanske medier beskriver den kommende enhed som en "premium Echo-lignende højttaler."

Det antyder, at produktet både bliver mere eksklusivt end den eksisterende Echo-højttaler, og at det ikke nødvendigvis kommer til at bære Echo-navnet.

Computerworld har tidligere testet Amazons Echo-højtaler, hvor vi konkluderede, at der er tale om en digital assistent, der fungerer problemfrit. 

Læs hele testen her: Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om
Læs også:
Microsofts bot-guru vil udvikle en bot, der kan bestå Turing-testen: Om få år vil vi ikke kunne skelne bots fra mennesker

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.