Artikel top billede

Efter valget af Trump som præsident: 273 milliarder websider får backup uden for USA

Amerikanernes valg af Donald Trump som USA's næste præsident får den konsekvens, at milliardvis af websider skal kopieres i Canada.

Valget af Donald Trump til USA's næste præsident sendte chokbølger gennem hele verden, som stadig kan mærkes, inden han officielt bliver taget i ed til embedet den 20. januar.

Hos Internet Archive, som høster og gemmer milliardvis hjemmesider af hensyn til fremtidens jordboere til fremvisning i blandt andet Wayback Machine, har valget af den farverige forretningsmand fået direkte konsekvenser.

Internet Archive-organisationen vil simpelthen oprette en backup-platform i Canada, fordi virksomheden ikke ved, hvad den kan forvente af ændringer omkring internettet fra den kommende præsident Donald Trumps side.

Det skriver Internet Archive i et blogindlæg på sin hjemmeside.

Vi tilpasser os forandringen

Stifteren af non-profitorganisationen Internet Archive, Brewster Kahle, forklarer, at dagen efter valget, vågnede vi alle op til en kommende regering, som har indvarslet radikale forandringer.

"Dette er en solid påmindelse om, at institutioner som vores, der er bygget til at holde i mange år, har brug for tilpasse og forandringen. For os betyder det, at bevare vores kulturelle materiale sikkert, privat og for evigt tilgængeligt," lyder det på Internet Archive-bloggen.

Brewster Kahle forklarer, at målet herefter at skabe en kopi af internetarkivets digitale samling, som officielt har mere end 273 milliarder websider fra over 361 millioner websites.

Da den missionserklæring vil koste millionvis af dollar, rækker Brewster Kahle hånden ud og opfordrer alle til at donere til internetarkivet, så det kan leve for evigt.

Læs også:
Genoplev de gamle klassikere: 2.000 klassiske DOS-spil kan spilles gratis fra din computer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere