Artikel top billede

Efter valget af Trump som præsident: 273 milliarder websider får backup uden for USA

Amerikanernes valg af Donald Trump som USA's næste præsident får den konsekvens, at milliardvis af websider skal kopieres i Canada.

Valget af Donald Trump til USA's næste præsident sendte chokbølger gennem hele verden, som stadig kan mærkes, inden han officielt bliver taget i ed til embedet den 20. januar.

Hos Internet Archive, som høster og gemmer milliardvis hjemmesider af hensyn til fremtidens jordboere til fremvisning i blandt andet Wayback Machine, har valget af den farverige forretningsmand fået direkte konsekvenser.

Internet Archive-organisationen vil simpelthen oprette en backup-platform i Canada, fordi virksomheden ikke ved, hvad den kan forvente af ændringer omkring internettet fra den kommende præsident Donald Trumps side.

Det skriver Internet Archive i et blogindlæg på sin hjemmeside.

Vi tilpasser os forandringen

Stifteren af non-profitorganisationen Internet Archive, Brewster Kahle, forklarer, at dagen efter valget, vågnede vi alle op til en kommende regering, som har indvarslet radikale forandringer.

"Dette er en solid påmindelse om, at institutioner som vores, der er bygget til at holde i mange år, har brug for tilpasse og forandringen. For os betyder det, at bevare vores kulturelle materiale sikkert, privat og for evigt tilgængeligt," lyder det på Internet Archive-bloggen.

Brewster Kahle forklarer, at målet herefter at skabe en kopi af internetarkivets digitale samling, som officielt har mere end 273 milliarder websider fra over 361 millioner websites.

Da den missionserklæring vil koste millionvis af dollar, rækker Brewster Kahle hånden ud og opfordrer alle til at donere til internetarkivet, så det kan leve for evigt.

Læs også:
Genoplev de gamle klassikere: 2.000 klassiske DOS-spil kan spilles gratis fra din computer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere