Artikel top billede

Sådan ser Amazons Snowmobile ud. Foto: Amazon.

Amazons vilde opfindelse: En lastbil der kan transportere 100 petabyte data

Amazon nyeste produkt er en datasugende lastbil.

Har du for mange data til, at du selv kan flytte dem til clouden? Så fortvivl ikke. Amazon har en løsning.

Den amerikanske cloud-gigant lancerede onsdag aften "AWS Snowmobile".

En gigantisk lastbil med en container, der kan lagre intet mindre end 100 petabyte data.

Virksomheder der ønsker at flytte enorme datamængder til skyen kan ganske enkelt tilkalde lastbilen, der opsuger data fra servere med hastigheder på én terabit i sekundet. Med den hastighed vil det ifølge Amazon være muligt at fylde en Snowmobile-lastbil med data på 10 dage.

Herefter ruller lastbilen tilbage til Amazons hovedkvarter og overfører de mange data til Amazons servere, hvor de vil være tilgængelig fra clouden.

Henvender sig til finans, medie og forskning

Amazon oplyser på sin blog, at tilbuddet blandt andet henvender sig til virksomheder i finansindustrien, mediebranchen eller til forskningsinsitutioner.

Denne type store datamængder kan i sagens natur være ekstremt værdifulde, og derfor tilbyder Amazon både sikkerhedsvagter på lokationen og sikkerhedseskort til lastbilen, når den er på vejen.

Læs også: Amazons cloud-sikkerhedsdirektør: Sådan beskytter vi dine data i skyen

Videreudvikling af velkendt koncept

Snowmobile er en videreudvikling af et koncept som Amazon lancerede i 2015, da virksomheden introducerede en databoks ved navn Snowball, der har en datakapacitet på 80 terabyte.  

Boksen vejer 25 kg og bliver sendt ud til kunder, der ønsker at flytte store datamængder til clouden. Kunden kan herefter fylde boksen med data og sende den retur til Amazon, der flytter de mange data over på sine servere.

Forsendelsen af Snowball koster knap 250 dollar eller knap 1700 kroner. Amazon oplyser til gengæld ikke, hvad det koster at benytte sig af Snowmobile.

Læs også: Når bredbånd er for langsomt: 80 terabyte-boks skal levere data til skyen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere