Microsoft forsøger sig igen med Windows på ARM-processorer - og denne gang ser det ud til at lykkes

Microsoft forsøger sig igen med Windows på ARM-processorer, men denne gang ser det ud til ikke at være et dødfødt projekt fra starten af.

Sidst Microsoft prøvede med Windows-systemet på de mobile og strømbesparende ARM-processorer, gik det ad hekkenfeldt til.  

Windows RT var en fiasko, der forvirrede forbrugerne ved at ligne et normalt Windows 8-system, men uden at kunne køre traditionelle Windows-programmer.  

Samtidig forlod producenterne hurtigt den synkende skude igen. 

Nu forsøger Microsoft endnu en gang, og i denne ombæring ser det noget lysere ud for it-giganten. 

Microsoft har ved selskabets WinHEC-konference i Shenzhen i Kina offentliggjort et samarbejde med chip-producenten Qualcomm, der står bag den yderst populære mobilprocessor Snapdragon.

Samarbejdet betyder, at Windows 10 på Qualcomms ARM-processorer kan emulere x86-instruktioner og dermed afvikle Win32-programmer på de mobile processorer. 

Kan køre Photoshop
Tanken med samarbejdet er at kunne udvikle billige, men tynde og strømbesparende Windows 10-enheder. 


Qualcomms Snapdragon-processorer kendes fra smartphones fra Samsung, LG, HTC, Alcatel og OnePlus.

Næsten alle store og mindre mobilproducenter har i dag udstyret sine smartphones med en processor fra Qualcomm. 


Samtidig er mobilprocessorer ved at være lige så kraftige som nogle af de mere traditionelle computer-processorer.

Eksempelvis er Apples iPhone 7's A10-processor hurtigere på flere områder end Intels lidt ældre i7-processor i den bedste Macbook Air. 


I forbindelse med konferencen i Shenzhen har Microsoft fremvist en video, hvor man kan se Windows 10 køre Word, Photoshop og World of Tanks på en Snapdragon 820-processor. Den samme processor sidder i HTC 10. 

Læs også: Først var forbrugerne helt vilde for at få Windows 10 - nu står Windows 10 pludselig i stampe
Det nye Microsoft/Qualcomm-samarbejde udvikles omkring den kommende Snapdragon 835-processor, der kan ses i smartphones i foråret 2017. 

Egentlige Windows-produkter med den nye processor forventes først at udkomme i slutningen af 2017. Den nye emulations-teknologi kan kun afvikle x86-programmer og ikke x64. 

Tid til en Surface Phone? 
Det er endnu uvist, hvor godt Win32-programmer vil fungere på de kommende Snapdragon-processorer, men samarbejdet åbner for nye spekulationer om kommende produkter fra Microsoft. 

Microsofts Continuum for Phones, der omdanner brugerfladen på en Windows-smartphone til et klassisk skrivebord på en monitor, vil formodentligt nu kunne afvikle Win32-programmer og dermed give platformen langt flere funktioner. 

Det åbner igen for tanken om en Surface Phone. Microsofts Windows-chef, Terry Myerson, har udtalt flere gange, at Microsoft har fokus på små mobile Windows 10-enheder, men at enheden kan ende med ikke at minde om en smartphone. 

Læs også: Nye business-funktioner på vej i Windows 10: Her er planerne for den næste store opdatering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.