Artikel top billede

Tjener millioner, men BEC vil sælge sin pensions-guldfugl til udlandet

BEC's datterselskab Schantz med fokus på pensionsløsninger er sat til salg, da virksomheden ifølge BEC's direktør har potentiale til mere end Danmark. Læs her, hvem den rette køber skal være.

It-bankfællesskabet BEC har sat sit datterselskab Schantz til salg og hyret finansrådgivningsselskabet Atrium Partners til at styre salgsprocessen.

Schantz udvikler og sælger software til især pensionsselskaber og andre finansielle virksomheder. 

Men BEC ønsker ikke at afhænde Schantz med godt 116 medarbejdere og et næsten fordoblet bruttoresultat fra 61,7 millioner kroner i 2012 til 103,2 millioner i 2015 til enhver potentiel køber med mønt på lommen.

Det er meldingen fra BEC's administrerende direktør Kurt Nørrisgaard, som også indikerer, at køberen næppe skal findes inden for de danske grænser.

"Vi har fået en række henvendelser, og vi kigger også uden for Danmarks grænser på områder, hvor software til pension kunne være interessant. Schantz' teknologier er til mere end Danmark, mens BEC's fokus ligger i Danmark," forklarer Kurt Nørrisgaard om årsagen til, at der nu er en aktiv salgsproces i gang.

Han påpeger samtidig, at det hele kan ende med, at Schantz forbliver under BEC's vinger, hvis ikke den rette køber melder sig på banen.

"Vi skal have en køber, der er interesseret i at udbrede Schantz' teknologi, understøtte videreudviklingen og bakke op om at få strategien indfriet med at få teknologien udbredt andre steder end i Danmark. Køberen skal være det rigtige match for Schantz," understreger Kurt Nørrisgaard over for Computerworld.

Her kan du læse mere om, hvordan det forløb, da Schantz' pensionskonkurrent Edlund for et års tid siden blev solgt: KMD har endelig fået lov til at købe stort dansk software-hus

Holland og Nordamerika passer fint

BEC-direktøren er ikke meget for at fortælle om konkrete henvendelser, beløbsstørrelser og hvor henvendelserne kommer fra.

Han siger dog, at Holland og Nordamerika umiddelbart virker som interessante markeder for Schantz' tre teknologiben.

De tre ben er henholdsvis et standard-administrationssystem til liv- og pensionsselskaber, teknologi til finansiel rådgivning i banker og software til beregning af cashflows og hensættelser i pensionsselskaber.  

I sin udvikling af selskabets standardsystemer har Schantz desuden inden for det seneste års tid arbejdet tæt sammen med blandt andre IBM og Big Blues kunstige intelligens, Watson, der skal hjælpe kunderne med at få styr på økonomien via blandt andet robot-rådgivning.

Kurt Nørrisgaard vil dog ikke fortælle, hvem og hvor mange henvendelser han har fået angående Schantz-salget fra netop Nordamerika eller Holland - eller andre steder fra - som skulle være interesseret i det danske pensionsudviklingsselskab.  

"Vi sælger kun, fordi nogen kommer til os med konkrete henvendelser. Så tager vi en kop kaffe og drøfter fremtidsmulighederne og matchet mellem den potentielle køber og Schantz," fortæller BEC-direktøren.

Summer om blomsten

Kurt Nørrisgaard lægger derimod ikke skjul på, at der igennem årene har været en række købshenvendelser om Schantz.

Det er dog først i den senere tid, at han sammen med Schantz-ledelsen har analyseret sig frem til, at det nu er det rigtige tidspunkt af sælge på.

"Der er flere selskaber igennem de senere år, som har summet rundt om blomsten, men selve processen med at få Atrium ind i processen har ikke varet i så frygtelig lang tid. Og det jo altid sådan, at det hele kan ende med et no-sale," lyder det fra Kurt Nørrisgaard.

Erhvervsmediet Finans.dk sjusser sig frem til, at købssummen for Schantz vil ligge på omkring 300 millioner kroner, men det har Kurt Nørrisgaard ingen kommentarer til. Hverken om den eksakte pris ligger på 300 millioner kroner - eller om den skulle være højere eller lavere.

Han forventer, at hele processen med salget vil være fuldstændig afklaret om tre til fire måneder, hvilket altså betyder, at Schantz med stor sandsynlighed er solgt i foråret 2017. 

Læs også:
Sådan køber BEC software til 30 banker på en it-konference
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere