Artikel top billede

Google har i mange år testet selvkørende biler, som for alvor er kommet på selskabets radar siden 2009.

Google klar med nyt selskab: Nu skal teknologien til selvkørende biler sælges

Teknologien i Googles selvkørende biler skal ikke længere kun bruges til tests og eksperimenterer. Et nyt Google-selskab har flere ideer til, hvor teknologien kan bruges fremadrettet.

Googles moderselskab, den lidet kendte virksomhed Alphabet, er på kørebanen med et nyt datterselskab ved navn Waymo. 

Det nye selskab har fokus på den teknologi i selvkørende biler, som Google har arbejdet på i et årtis tid.

Ved åbningen af Waymo holdt selskabet en event med inviterede journalister.

Her blev det blandt andet vist, hvordan den blinde mand Steve Mahan i en selvkørende bil var i stand til at cruise igennem forstæderne i den amerikanske by Austin i delstaten Texas tilbage i 2015.

Budskabet fra Waymo er, at teknologien fra Googles førerløse biler kan benyttes i andre, mere manuelle køretøjer eller i helt andre sammenhænge, end vi se dem blive brugt på i dag.

Det skriver BBC.

"Vi tror, at teknologien kan omforme nogle af de 16 billioner kilometre, som motorkøretøjer tilbagelægger på Jorden hvert år med mere sikre, effektive og tilgængelige former for transport," forklarer Waymos nye direktør, John Krafcik ifølge BBC.

Fra tests til indtjening

Google har testet sin førerløse teknologi på veje og modsat andre selskaber som Tesla med selvkørende teknologier, har it-giganten aldrig sat sin selvkørende software til salg.

At andre biler kunne få glæde af Waymos/Alphabets/Googles teknologi indikerer, at flere års tests og eksperimenter nu skal omsættes til klingende mønter.

Hvordan det præcis skal gøres, er endnu uvist, men John Krafcik og Waymo har da nogle ideer.

"Vi kan se, at vores teknologi kan blive brugbar i folks biler, samkørsel, logistik og løse problemer med at komme det sidste stykke hjem fra offentlig transport," siger John Krafcik ifølge BBC.

Han har derimod ingen kommentarer om, hvorvidt Waymo selv vil producere biler til at løse disse udfordringer, eller om strategien derimod går ud på at være softwareleverandør til andre og mere veletablerede bilproducenter.

Uber sender de første selvkørende hyrevogne på gaden


Dansk kommune sender denne selvkørende bil på gaden om få måneder - og ja, den vil nok køre galt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere