Artikel top billede

Google har i mange år testet selvkørende biler, som for alvor er kommet på selskabets radar siden 2009.

Google klar med nyt selskab: Nu skal teknologien til selvkørende biler sælges

Teknologien i Googles selvkørende biler skal ikke længere kun bruges til tests og eksperimenterer. Et nyt Google-selskab har flere ideer til, hvor teknologien kan bruges fremadrettet.

Googles moderselskab, den lidet kendte virksomhed Alphabet, er på kørebanen med et nyt datterselskab ved navn Waymo. 

Det nye selskab har fokus på den teknologi i selvkørende biler, som Google har arbejdet på i et årtis tid.

Ved åbningen af Waymo holdt selskabet en event med inviterede journalister.

Her blev det blandt andet vist, hvordan den blinde mand Steve Mahan i en selvkørende bil var i stand til at cruise igennem forstæderne i den amerikanske by Austin i delstaten Texas tilbage i 2015.

Budskabet fra Waymo er, at teknologien fra Googles førerløse biler kan benyttes i andre, mere manuelle køretøjer eller i helt andre sammenhænge, end vi se dem blive brugt på i dag.

Det skriver BBC.

"Vi tror, at teknologien kan omforme nogle af de 16 billioner kilometre, som motorkøretøjer tilbagelægger på Jorden hvert år med mere sikre, effektive og tilgængelige former for transport," forklarer Waymos nye direktør, John Krafcik ifølge BBC.

Fra tests til indtjening

Google har testet sin førerløse teknologi på veje og modsat andre selskaber som Tesla med selvkørende teknologier, har it-giganten aldrig sat sin selvkørende software til salg.

At andre biler kunne få glæde af Waymos/Alphabets/Googles teknologi indikerer, at flere års tests og eksperimenter nu skal omsættes til klingende mønter.

Hvordan det præcis skal gøres, er endnu uvist, men John Krafcik og Waymo har da nogle ideer.

"Vi kan se, at vores teknologi kan blive brugbar i folks biler, samkørsel, logistik og løse problemer med at komme det sidste stykke hjem fra offentlig transport," siger John Krafcik ifølge BBC.

Han har derimod ingen kommentarer om, hvorvidt Waymo selv vil producere biler til at løse disse udfordringer, eller om strategien derimod går ud på at være softwareleverandør til andre og mere veletablerede bilproducenter.

Uber sender de første selvkørende hyrevogne på gaden


Dansk kommune sender denne selvkørende bil på gaden om få måneder - og ja, den vil nok køre galt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere