Artikel top billede

Google har i mange år testet selvkørende biler, som for alvor er kommet på selskabets radar siden 2009.

Google klar med nyt selskab: Nu skal teknologien til selvkørende biler sælges

Teknologien i Googles selvkørende biler skal ikke længere kun bruges til tests og eksperimenterer. Et nyt Google-selskab har flere ideer til, hvor teknologien kan bruges fremadrettet.

Googles moderselskab, den lidet kendte virksomhed Alphabet, er på kørebanen med et nyt datterselskab ved navn Waymo. 

Det nye selskab har fokus på den teknologi i selvkørende biler, som Google har arbejdet på i et årtis tid.

Ved åbningen af Waymo holdt selskabet en event med inviterede journalister.

Her blev det blandt andet vist, hvordan den blinde mand Steve Mahan i en selvkørende bil var i stand til at cruise igennem forstæderne i den amerikanske by Austin i delstaten Texas tilbage i 2015.

Budskabet fra Waymo er, at teknologien fra Googles førerløse biler kan benyttes i andre, mere manuelle køretøjer eller i helt andre sammenhænge, end vi se dem blive brugt på i dag.

Det skriver BBC.

"Vi tror, at teknologien kan omforme nogle af de 16 billioner kilometre, som motorkøretøjer tilbagelægger på Jorden hvert år med mere sikre, effektive og tilgængelige former for transport," forklarer Waymos nye direktør, John Krafcik ifølge BBC.

Fra tests til indtjening

Google har testet sin førerløse teknologi på veje og modsat andre selskaber som Tesla med selvkørende teknologier, har it-giganten aldrig sat sin selvkørende software til salg.

At andre biler kunne få glæde af Waymos/Alphabets/Googles teknologi indikerer, at flere års tests og eksperimenter nu skal omsættes til klingende mønter.

Hvordan det præcis skal gøres, er endnu uvist, men John Krafcik og Waymo har da nogle ideer.

"Vi kan se, at vores teknologi kan blive brugbar i folks biler, samkørsel, logistik og løse problemer med at komme det sidste stykke hjem fra offentlig transport," siger John Krafcik ifølge BBC.

Han har derimod ingen kommentarer om, hvorvidt Waymo selv vil producere biler til at løse disse udfordringer, eller om strategien derimod går ud på at være softwareleverandør til andre og mere veletablerede bilproducenter.

Uber sender de første selvkørende hyrevogne på gaden


Dansk kommune sender denne selvkørende bil på gaden om få måneder - og ja, den vil nok køre galt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere