Artikel top billede

Google har i mange år testet selvkørende biler, som for alvor er kommet på selskabets radar siden 2009.

Google klar med nyt selskab: Nu skal teknologien til selvkørende biler sælges

Teknologien i Googles selvkørende biler skal ikke længere kun bruges til tests og eksperimenterer. Et nyt Google-selskab har flere ideer til, hvor teknologien kan bruges fremadrettet.

Googles moderselskab, den lidet kendte virksomhed Alphabet, er på kørebanen med et nyt datterselskab ved navn Waymo. 

Det nye selskab har fokus på den teknologi i selvkørende biler, som Google har arbejdet på i et årtis tid.

Ved åbningen af Waymo holdt selskabet en event med inviterede journalister.

Her blev det blandt andet vist, hvordan den blinde mand Steve Mahan i en selvkørende bil var i stand til at cruise igennem forstæderne i den amerikanske by Austin i delstaten Texas tilbage i 2015.

Budskabet fra Waymo er, at teknologien fra Googles førerløse biler kan benyttes i andre, mere manuelle køretøjer eller i helt andre sammenhænge, end vi se dem blive brugt på i dag.

Det skriver BBC.

"Vi tror, at teknologien kan omforme nogle af de 16 billioner kilometre, som motorkøretøjer tilbagelægger på Jorden hvert år med mere sikre, effektive og tilgængelige former for transport," forklarer Waymos nye direktør, John Krafcik ifølge BBC.

Fra tests til indtjening

Google har testet sin førerløse teknologi på veje og modsat andre selskaber som Tesla med selvkørende teknologier, har it-giganten aldrig sat sin selvkørende software til salg.

At andre biler kunne få glæde af Waymos/Alphabets/Googles teknologi indikerer, at flere års tests og eksperimenter nu skal omsættes til klingende mønter.

Hvordan det præcis skal gøres, er endnu uvist, men John Krafcik og Waymo har da nogle ideer.

"Vi kan se, at vores teknologi kan blive brugbar i folks biler, samkørsel, logistik og løse problemer med at komme det sidste stykke hjem fra offentlig transport," siger John Krafcik ifølge BBC.

Han har derimod ingen kommentarer om, hvorvidt Waymo selv vil producere biler til at løse disse udfordringer, eller om strategien derimod går ud på at være softwareleverandør til andre og mere veletablerede bilproducenter.

Uber sender de første selvkørende hyrevogne på gaden


Dansk kommune sender denne selvkørende bil på gaden om få måneder - og ja, den vil nok køre galt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere