Artikel top billede

IBM midt i stor fyringsrunde: Lover præsident Trump at hyre 25.000 it-folk i USA

Den amerikanske it-elite mødes onsdag med USA næste præsident, Donald Trump. Blandt andre dukker IBM's direktør Virginia Rometty også op med et løfte om at hyre 25.000 nye IBM-folk frem mod 2020, selvom firmaet har fyret en del folk i de senere år.

Mens antallet af IBM-medarbejdere i Danmark rasler nedad i disse år, har selskabets administrerende direktør Virginia Rometty lovet, at Big Blue vil hyre 25.000 it-folk i USA i de kommende fire år.

Læs også: IBM Danmarks store nedtur - gennem stor fyringsrunde igen

Allerede i 2017 skal IBM hyre 6.000 nye it-folk, forlyder det, hvilket i gennemsnit svarer til 500 nye IBM-ansatte om måneden året ud.

"Vi hyrer, fordi arbejdsindholdet udvikler sig, og det er derfor, at mange af disse jobs er svære at besætte. Alle industrier fra fremstilling til landbrug bliver omformet af data science og cloud computing, og disse jobs kræver nye færdigheder, som igen kræver en ny tilgang til uddannelse, træning og ansættelse," forklarer IBM-direktøren.

Hendes budskab og løfte om de mange ansættelser er afgivet i en klumme i den amerikanske avis USA Today, inden hun og andre amerikanske tech-bosser i dag skal i audiens hos den kommende amerikanske præsident Donald Trump.

En milliard dollar til uddannelse

I klummen skriver Virginia Rometty også, at IBM vil investere en milliard dollar (syv milliarder kroner) i træning og efteruddannelse af sine amerikanske medarbejdere i de kommende fire år, som svarer til Donald Trumps første valgperiode.

Hvor mange IBM-ansatte, der skal ansættes uden for USA i eksempelvis Danmark, kommer IBM-direktøren ikke med noget bud på i sin USA Today-klumme.

Forretningsmagasinet Fortune har spurgt IBM om, hvad løftet med de nye 25.000 IBM-ansatte vil betyde for it-gigantens samlede medarbejdertal, som målt på flere områder synes at være faldet markant i de senere år.

Blandt andet har det amerikanske Beskæftigelsesministerium tal på, at antallet af amerikanske IBM-medarbejdere på pensionsprogrammet 401(K) sidste år er faldet fra 110.876 personer til 84.350 folk.

IBM forklarer til Fortune, at det samlede antal amerikanske IBM-medarbejdere forventes at være steget i 2020 sammenlignet med i dag.

Ifølge selskabets regnskab for 2015 har IBM i alt 378.000 personer ansat verden over; et tal der for nogle år siden var oppe og snuse til en halv million.

Apple, Google og Intel kommer også

Virginia Rometty har tidligere været fremme i skoene, når det kommer til at indynde sig hos den kommende præsident.

Således var hun kort efter det amerikanske valg ude med en række gode råd til USA's næste præsident.

Det kan du læse mere om her: It-eliten flokkes om Donald Trump: Har masser af ønsker og gode råd

Udover Virginia Rometty skal blandt andre også Apples direktør Tim Cook, Alphabets-topchef Larry Page, Intels direktør Brian Krzanich, Microsoft-direktør Satya Nadella og Safra Catz fra Oracle samt en række andre it-ledere på besøg hos Donald Trump i dag.

Læs også:
IBM Danmark i fuld gang med massive forandringer: Her er planen

Overblik: IBM Danmarks store nedtur - gennem stor fyringsrunde igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere