Artikel top billede

Amazon leverer sin første pakke med drone 13 minutter efter bestillingen

Internet-butikken Amazon har i denne måned leveret sin første pakke til en britisk kunde, der måtte vente 13 minutter på sin pakke efter bestillingen. Læs her, hvordan Amazon tester lynhurtig levering.

13 minutter.

Så lang tid tog det for Amazon at levere sin første pakke i Storbritannien med en fuldautomatiseret drone, fra køberen klikkede på købsknappen, til pakken blev leveret hos køberen i byen Cambridge.

Dermed er den første kommercielle dronelevering af varer en realitet i Storbritannien.

Leveringen fandt sted fra Amazons Cambridge-lager den 7. december, men er først for nyligt blevet offentliggjort.

Den gennemførte dronelevering er en del af et større forsøg med rigtige kunder nær Amazons Cambridge-lager. Kunder i det samme nabolag kan som en del af forsøget i de kommende måneder forvente, at deres Amazon-pakker kommer ned fra himlen kort efter bestilling.

Det skriver BBC.

Sådan gør Amazon

Amazon har i anledningen af sin første dronelevering konstrueret en video, hvor du fra flere kameravinkler kan se, hvordan dronen lander på kundens græsplæne et lille kvarter efter, at pakken er blevet bestilt.

13 minutter sætter en vis standard for pakkeleveringer, og målet for Amazon er at kunne levere pakker på 30 minutter.

Udover dronerne med indbygget GPS, som så selv kan flyve ud til kunderne uden hjælp, kan den hurtige levering kun lade sig gøre for folk, der bor relativt tæt på et Amazon-lager.

Allerede inden kunden har bestilt varen, har Amazon ligeledes via big data analyseret sig frem til, hvad folk i et givent område sandsynligvis vil bestille, så varerne fra de store Amazon-lagre på forhånd er sendt ud i lokalområderne.

Flere flyvepladser

Udover flyvepladsen til de små flyvende maskiner i Cambridge har Amazon lignende dronehavne i USA, Østrig og i Israel.

Samtidig tester Amazon også selvkørende robotbiler til pakkelevering, og de er derimod ifølge Amazon at finde på " flere internationale lokationer".

Da Amazon ikke (indtil videre) har nogen bygninger i Danmark som eksempelvis lokale lagre, må danske kunder derfor stadig kigge efter den helt normale pakkepost på fire hjul, når der er gået en dag eller fire.

Dermed slipper du da også som dansker for at bøje nakken og kigge op efter din nyeste Amazon-pakke.

Amazons første planer om dronelevering for tre år siden kan du læse mere om her: Vildt: Bestil en bog og flyvende robot leverer varen

Læs også: 
Engang troede vi, at nettet ville dræbe de fysiske butikker: I dag ser det helt anderledes ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere