Artikel top billede

Amazon leverer sin første pakke med drone 13 minutter efter bestillingen

Internet-butikken Amazon har i denne måned leveret sin første pakke til en britisk kunde, der måtte vente 13 minutter på sin pakke efter bestillingen. Læs her, hvordan Amazon tester lynhurtig levering.

13 minutter.

Så lang tid tog det for Amazon at levere sin første pakke i Storbritannien med en fuldautomatiseret drone, fra køberen klikkede på købsknappen, til pakken blev leveret hos køberen i byen Cambridge.

Dermed er den første kommercielle dronelevering af varer en realitet i Storbritannien.

Leveringen fandt sted fra Amazons Cambridge-lager den 7. december, men er først for nyligt blevet offentliggjort.

Den gennemførte dronelevering er en del af et større forsøg med rigtige kunder nær Amazons Cambridge-lager. Kunder i det samme nabolag kan som en del af forsøget i de kommende måneder forvente, at deres Amazon-pakker kommer ned fra himlen kort efter bestilling.

Det skriver BBC.

Sådan gør Amazon

Amazon har i anledningen af sin første dronelevering konstrueret en video, hvor du fra flere kameravinkler kan se, hvordan dronen lander på kundens græsplæne et lille kvarter efter, at pakken er blevet bestilt.

13 minutter sætter en vis standard for pakkeleveringer, og målet for Amazon er at kunne levere pakker på 30 minutter.

Udover dronerne med indbygget GPS, som så selv kan flyve ud til kunderne uden hjælp, kan den hurtige levering kun lade sig gøre for folk, der bor relativt tæt på et Amazon-lager.

Allerede inden kunden har bestilt varen, har Amazon ligeledes via big data analyseret sig frem til, hvad folk i et givent område sandsynligvis vil bestille, så varerne fra de store Amazon-lagre på forhånd er sendt ud i lokalområderne.

Flere flyvepladser

Udover flyvepladsen til de små flyvende maskiner i Cambridge har Amazon lignende dronehavne i USA, Østrig og i Israel.

Samtidig tester Amazon også selvkørende robotbiler til pakkelevering, og de er derimod ifølge Amazon at finde på " flere internationale lokationer".

Da Amazon ikke (indtil videre) har nogen bygninger i Danmark som eksempelvis lokale lagre, må danske kunder derfor stadig kigge efter den helt normale pakkepost på fire hjul, når der er gået en dag eller fire.

Dermed slipper du da også som dansker for at bøje nakken og kigge op efter din nyeste Amazon-pakke.

Amazons første planer om dronelevering for tre år siden kan du læse mere om her: Vildt: Bestil en bog og flyvende robot leverer varen

Læs også: 
Engang troede vi, at nettet ville dræbe de fysiske butikker: I dag ser det helt anderledes ud
IT-JOB

Formpipe Software A/S

It-systemkonsulent til produktteam

Vetech Software Solutions ApS

Softwareudvikler

Hansen Technologies Denmark A/S

Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.