Artikel top billede

Foto: Uber Newsroom

Uber sender selvkørende biler på gaden, men afviser at gøre som Google og Tesla

Uber er begyndt at teste selvkørende biler i Californien, men afviser at søge om tilladelse som Google og Tesla har gjort.

Uber er begyndt at teste virksomhedens selvkørende biler i den amerikanske tech-metropol San Francisco, selvom virksomheden ikke har fået de nødvendige tilladelser fra myndighederne i Californien.

Det skriver blandt andet det amerikanske tech-medie ReCode.

Derfor advarer de californiske trafikmyndigheder nu Uber om konsekvenserne, hvis virksomheden fortsætter med at køre med bilerne på de californiske veje.

"Hvis Uber ikke øjeblikket stopper og søger en test-tilladelse, vil myndighederne tage retslige skridt," lyder det fra de californiske trafikmyndigheder.

Tech-virksomheder som Google, Tesla, Nvidia og kinesiske Baidu har allerede en tilladelse til at teste selvkørende biler i Californien. 

Afviser at søge tilladelse

Selv afviser Uber dog, at det er nødvendigt for virksomheden at søge en tilladelse.

I et blogindlæg på Ubers hjemmeside skriver Anthony Levandowski, der er chef for Ubers Advanced Technology Group, der har ansvaret for de selvkørende biler, at Ubers biler ikke kræver en tilladelse, fordi de ikke er førerløse, men kun har selvkørende egenskaber.  

Derfor sidder der stadigvæk en Uber-chauffør i førersædet, der er klar til at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt.

Samtidig advarer Uber mod, at for meget bureakrati kan være hæmmende for innovationen inde for selvkørende biler.

Uber har længe testet bilerne i staten Pennsylvania, hvor det modsat Californien ikke er nødvendigt at indhente en særlig tilladelse for at teste de selvkørende biler

Et af mange jura-slagsmål

Det er langt fra første gang, at Uber er kastet ud i juridiske slagsmål med myndigederne i de lande og byer, hvor tjenesten er aktiv.

Virksomheden bliver ofte anklaget for at have en strategi, hvor essensen basalt set er, at det er lettere at få tilgivelse end at få tilladelse.

Få timer efter, at Ubers tjeneste blev lanceret i Danmark i efteråret 2014 blev tjenesten politianmeldt af den danske Trafikstyrelsen, og for nylig stadfæste Østre Landsret en dom fra Københavns Byret, hvor det blev fastslået, at det er i strid med den danske taxilov at være Uber-chauffør.

Alligevel er tjenesten stadigvæk aktiv i Danmark.

Sådan fungerer det: 
Uber har lagt en video på Youtube, hvor det er muligt at se, hvordan virksomhedens selvkørende biler fungerer. 

Se videoen herunder: 

Læs også:
Anklager Uber for udspekuleret strategi i retten: Satser på spam og forhaling

Landsretten slår fast: Uber-chauffører bryder loven
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere