Artikel top billede

Foto: Uber Newsroom

Uber sender selvkørende biler på gaden, men afviser at gøre som Google og Tesla

Uber er begyndt at teste selvkørende biler i Californien, men afviser at søge om tilladelse som Google og Tesla har gjort.

Uber er begyndt at teste virksomhedens selvkørende biler i den amerikanske tech-metropol San Francisco, selvom virksomheden ikke har fået de nødvendige tilladelser fra myndighederne i Californien.

Det skriver blandt andet det amerikanske tech-medie ReCode.

Derfor advarer de californiske trafikmyndigheder nu Uber om konsekvenserne, hvis virksomheden fortsætter med at køre med bilerne på de californiske veje.

"Hvis Uber ikke øjeblikket stopper og søger en test-tilladelse, vil myndighederne tage retslige skridt," lyder det fra de californiske trafikmyndigheder.

Tech-virksomheder som Google, Tesla, Nvidia og kinesiske Baidu har allerede en tilladelse til at teste selvkørende biler i Californien. 

Afviser at søge tilladelse

Selv afviser Uber dog, at det er nødvendigt for virksomheden at søge en tilladelse.

I et blogindlæg på Ubers hjemmeside skriver Anthony Levandowski, der er chef for Ubers Advanced Technology Group, der har ansvaret for de selvkørende biler, at Ubers biler ikke kræver en tilladelse, fordi de ikke er førerløse, men kun har selvkørende egenskaber.  

Derfor sidder der stadigvæk en Uber-chauffør i førersædet, der er klar til at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt.

Samtidig advarer Uber mod, at for meget bureakrati kan være hæmmende for innovationen inde for selvkørende biler.

Uber har længe testet bilerne i staten Pennsylvania, hvor det modsat Californien ikke er nødvendigt at indhente en særlig tilladelse for at teste de selvkørende biler

Et af mange jura-slagsmål

Det er langt fra første gang, at Uber er kastet ud i juridiske slagsmål med myndigederne i de lande og byer, hvor tjenesten er aktiv.

Virksomheden bliver ofte anklaget for at have en strategi, hvor essensen basalt set er, at det er lettere at få tilgivelse end at få tilladelse.

Få timer efter, at Ubers tjeneste blev lanceret i Danmark i efteråret 2014 blev tjenesten politianmeldt af den danske Trafikstyrelsen, og for nylig stadfæste Østre Landsret en dom fra Københavns Byret, hvor det blev fastslået, at det er i strid med den danske taxilov at være Uber-chauffør.

Alligevel er tjenesten stadigvæk aktiv i Danmark.

Sådan fungerer det: 
Uber har lagt en video på Youtube, hvor det er muligt at se, hvordan virksomhedens selvkørende biler fungerer. 

Se videoen herunder: 

Læs også:
Anklager Uber for udspekuleret strategi i retten: Satser på spam og forhaling

Landsretten slår fast: Uber-chauffører bryder loven
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere