Artikel top billede

Dansk it-millionær sælger: Landets største datacenter-virksomhed GlobalConnect solgt

Det danske it-selskab GlobalConnect får ny ejer. Stifter og ejer Niels Zibrandtsen sælger aktiemajoriteten i selskabet til kapitalfond.

Kapitalfonden EQT overtager det danske it-selskab GlobalConnect, der ejer og drifter omkring 12.500 kilometer fibernetværk i Danmark og Tyskland.

GlobalConnect, der har omkring 200 medarbejdere, er blandt Danmarks helt store såkaldte co-location-selskaber, der drifter datacentre, hvor kunderne anbringer deres eget udstyr, mens GlobalConnect står bag fiberforbindelser, haller, strøm og lignende.

Selskabet ejer i dag 13.000 produktionskvadrater fordelt over Taastrup, Kolding, Stilling, Odense og Hamborg.

Selskabet har i en del år haft en pæn vækst i omsætningen.

I det seneste regnskabsår landede omsætningen således på knap en halv millard kroner, mens indtjeningen landede på knap 35 millioner kroner.

Du kan få overblikket over GlobalConnects regnskaber i tal i Computerworlds brancheguide, som du finder her.

Vækst-marked

Den nye ejer af selskabet, EQT Infrastructure, ser store muligheder i opkøbet, der falder på et tidspunkt med stærkt stigende datatrafik og vækst på cloud-markedet.

Kapitalfonden vil nu gå ind i GlobalConnect med fokus på at øge vækst-raterne samt på at kommercialisere GlobalConnects fibernetværk-aktiver, som det hedder.

Kapitalfondernes forretningsmodel er typisk over en kortere årrække at skære til og effektivisere og skærpe fokus samt øge omsætning og bundlinie i de virksomheder, som de opkøber og dernæst sælge dem videre i store exit'er.

"EQT og Zibra Group vil sammen føre GlobalConnect ind i den næste vækst-fase med fokus på den eksisterende forretning i Danmark samt på mulighederne i det hurtigt-voksende marked i Tyskland," hedder det i en pressemeddelelse fra de to selskaber.

Ifølge Børsen var i alt seks købere interesserede i at overtage GlobalConnect, mens mere end 40 virksomheder undervejs har luftet interesse for selskabet.

Niels Zibrandtsen siger til avisen, at valget faldt på EQT blandt andet på grund af selskabets skandinaviske forankring.

"Vi synes, at det skal videreføres i dansk regi, så vi ikke bare bliver opkøbt af en eller anden strategisk spiller fra USA eller et eller andet sted," siger han til avisen.

Fyldt 60 år

GlobalConnect blev stiftet i 1998 af Niels Zibrandtsen, der som repræsentant for holdingsselskabet Zibra hidtil har været hovedejer af selskabet.

Han fyldte i foråret 60 år, og nu er tiden altså kommet til at sende selskabet videre.

Efter salget beholder han en ejerandel på 20 procent af GlobalConnect, ligesom han beholder en plads i selskabets bestyrelse - dog ikke formandsposten, som han hidtil har siddet på.

I en pressemeddelelse oplyser han, at Zibra Group og familien Zibrandtsen fremover til være 'stolt investor' og 'aktivt bestyrelsesmedlem'.

"Vi har tillid til, at potentialet for selskabet og de ansatte er blevet markant forbedret med dette partnerskab," lyder det fra Niels Zibrandtsen.

Parterne vil ikke oplyse, hvor meget EQT betaler for aktiemajoriteten i GlobalConnect.

Ifølge Børsen kan GlobalConnect dog værdiansættes til mindst 2,5 milliarder kroner.

Det har ikke umiddelbart været muligt for Computerworld at få en kommentar fra Niels Zibrandtsen til denne artikel.

Læs også: Dansk datacenter kan opvarme 600 huse med overskudsvarme - men er tvunget til at fyre for gråspurvene
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere